• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jablkový závin s mandlemi a smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový závin s mandlemi a smetanou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový závin s mandlemi a smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • sůl
    • 3
      lžíce rostlinný olej
  • Náplň
    • citronová šťáva
    • 50
      g máslo
    • 200
      ml smetana
    • 50
      g mandle
    • 100
      g cukr
    • 50
      ml mléko
    • sůl
    • 4
      vejce
    • 1,50
      kg jablka

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, špetky soli, oleje a 100 ml vody vypracujeme elektrickým hnětačem hladké těsto. Přikryté utěrkou ho necháme asi 30 minut odležet. Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ihned je pokapeme citronovou šťávou. Troubu vyhřejeme na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl vyválíme na pomoučeném kuchyňském válu na co nejtenčí obdélník. Máslo rozpustíme, 2/3 obdélníků jím potřeme. Smetanu ušleháme do polotuha a roztřeme na těsto. Na kratší straně ponecháme 3cm okraje. Jablka rozprostřeme na smetanu a posypeme sekanými mandlemi a cukrem. Volné okraje přeložíme přes náplň a obdélníky po delší straně opatrně srolujeme. Konce k sobě pevně přitiskneme. V hrníčku rozšleháme vejce s mlékem a špetkou soli. po 30 minutách pečení nalijeme rozšlehaná vejce na záviny a pečeme dál ještě 10-15 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový závin s mandlemi

Švestkový závin s mandlemi

Pohanka se zakysanou smetanou, jahodami a mandlemi

Pohanka se zakysanou smetanou,…

Jablkový závin z listového těsta

Jablkový závin z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena | 2. 2. 2008 22:51

    Také by mně to zajímalo,ozve se autor?

  • Jana z VM | 29. 10. 2007 12:05

    Velice zajímavý recept, ale co udělá ta ušlehaná smetana v tom závinu? Vyzkoušel jste to někdo ??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Jablka Mandle Máslo Mléko Rostlinný olej Smetana Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné hermelínem

Papriky plněné hermelínem

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

"Bramborák" se švestkami

"Bramborák" se švestkami

Vepřová játra obalovaná

Vepřová játra obalovaná

Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)

Domácí vepřovka po česku ala …

Avokádový dezert

Avokádový dezert

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

21
Těstoviny na curry s masem a cuketou
Těstoviny na curry s…
14
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
14
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
13
Grilované kuřecí s ananasem a chilli
Grilované kuřecí s…
12
Rarášci z tarhoni
Rarášci z tarhoni

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Hanychová šílená strachy: Rozárka v umělém spánku

Hanychová šílená strachy: Rozárka v umělém spánku

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Ranní show bez hvězdných moderátorů: Leoš zůstal u Patrika v nemocnici

Ranní show bez hvězdných moderátorů: Leoš zůstal u Patrika v nemocnici

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

  • Recepty.cz
  • Jablkový závin s mandlemi a smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact