• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablkový srnčí hřbet
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový srnčí hřbet

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový srnčí hřbet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 2
      ks jablka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 80
      g ořechy
    • 2
      lžíce kakao
    • 3
      lžíce krupice
    • jedlá soda
    • olej
    • hrubá mouka
  • Poleva
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 30
      g tuk (100%)
  • Na povrch
    • ořechy na hrubo pomleté

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky s cukrem a postupně přidáváme prosáté kakao, nastrouhaná jablka, krupici, mleté ořechy a sodu. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta.
2
Vymažeme formu na srnčí hřbet olejem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto do formy a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.
3
Po upečení srnčí hřbet vyklopíme a necháme vychládnout. Až je srnčí hřbet vychladlý, polijeme ho čokoládovou polevou, kterou si uděláme tak, že ve vodní lázni rozehřejeme tuk a nalámanou čokoládu a dohladka umícháme. Nakonec můžeme posypat na hrubo pomletými ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 5. 8. 2015 14:11

    Místo oleje a mouky doporučuji hřbet vymazat sádlem a vysypat strouhankou. Hned po vytáhnutí z trouby pak přikrýt utěrkou namočenou ve studené vodě. Po vychladnutí se krásně vyklopí.

  • Petra | 12. 10. 2012 18:54

    Nejsem moc profík, ale nebylo by lepší vyklápět to za studena? Měla jsem dobře vymazanou formu a stejně se mi půlka nevyklopila, tak jsme to nakonec jedli jako trhanec. Chuťově je ale moc dobrá.

  • Zuzana Šindlerová | 4. 4. 2007 11:07

    Tak vyzkoušeno, je to lehký nadýchaný moučník. Nepolívala jsem čokoládou, jen pošplíchala na talířku ušlehanou šlehačku. Jen jsem se nazlobila při vyklápění, moc to nešlo a trochu se nalepilo na formu i když jsem měla vysypáno dobře. Asi tím, že je to mokrá buchta. Jinak dávám za 1.

  • Táňa Miňová | 30. 3. 2007 22:07

    Záleží na vás na jakém struhadle jablka nastrouháte ale na hrubém jsou lepší.

  • Táňa Miňová | 30. 3. 2007 22:06

    Záleží na vás na jakém struhadle jablka nastrouháte ale na hrubém jsou lepší.

  • Věra | 29. 3. 2007 21:56

    Nejsem autorka, dělám podobnou buchtu a jablka strhouhám na hrubším struhadle. Na jemném by z jablíček byla kaše.

  • Jarka z Bratislavy | 29. 3. 2007 19:50

    Prosím o informáciu. Jablká majú byť nastrúhané na jemnom strúhadle, alebo na hrubšom (mrkvovom)?Rada by som tento zákusok upiekla k Veľkej noci. Ďakujem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Hrubá mouka Jablka Jedlá soda Kakao Krupice Moučkový cukr Olej Ořechy Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí perník

Domácí perník

Staročeská svíčková bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Duo bábovka

Duo bábovka

Přesňáky s mákem

Přesňáky s mákem

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Tortilla s čerstvou zeleninou

Tortilla s čerstvou zeleninou

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

63
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…
36
Jogurtovo-kakaová buchta - rychlokoláč
Jogurtovo-kakaová buchta…
35
Klasické lečo
Klasické lečo
28
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Zuzana Plačková odhalila sladké tajemství: Znovu těhotná!

Zuzana Plačková odhalila sladké tajemství: Znovu těhotná!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

  • Recepty.cz
  • Jablkový srnčí hřbet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact