• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablkový salám
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový salám

autor: casino
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový salám
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g cukr
    • 500
      g jablka
    • 2
      ks citron
    • 250
      g lískové oříšky Strouhané
    • 100
      g mandle - loupané
    • oplatky Bílé
    • bílek
    • moučkový cukr Na obalení

Postup přípravy receptu

1
Cukr svaříme na nitku. Za stálého míchání přidáme na hrubo strouhaná jablka, šťávu i kůru z citronů. Vaříme a když hmota zhoustne, přisypeme oříšky. Za stálého míchání vaříme až hmota odpadává ode dna. Odstavíme z ohně a přimícháme mandle. Rozdělíme na dva díly, z každého uděláme váleček, obalíme pevně oplatkou a tři dny sušíme na prkénku na teplém místě. Usušené salámy vybalíme z oplatky, pomažeme bílkem, hustě obalíme v cukru a po oschnutí krájíme dle potřeby na tenké řezy. Vydrží několik měsíců. Z Kuchařky Naší Vesnice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládový salám III.

Čokoládový salám III.

Vánoční jablkový vrkoč

Vánoční jablkový vrkoč

Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 4. 8. 2008 16:12

    Cukr na nitku: na 1kg cukru asi 300ml vody; roztok se vaří, až se táhne jako niť. Zkouška (poněkud bolestivá, teplota je kolem 106st.C): vařečkou kápnete na palec, přitisknete ukazovák a po oddálení se mezi prsty táhne slabá nitka. Nebo kápnout na talíř a opět zkouška prstem. Nejméně přesné je, při vytažení vařečky z rozvaru už tento neodkapává ale začíná se táhnout. To už je sice tzv. silná nitka, ale zde navadí. Kdyby se Vám to podařilo přehnat až téměř ke karamelu, lze celý proces opakovat, ale bacha, má to kolem 140st.C a přidáním vody se vyvíjí velké množství páry!!! .......Omlouvám se, ale v branži je to terminus technikus a neuvědomil jsem si, že ne každý to zná. Prohledal jsem tu recepty a našel pouze v LASKONKÁCH a ani tam není popis přípravy. Zato je tam "perla": LASKONKY z křehkého těsta...

  • Vladkka Nováková | 4. 8. 2008 13:16

    Nějak z tohoto receptu nejsem moudrá. S čím mám svařit ten cukr....? S vodou ? V receptu není uvedena....v jakém množství ? Zní to zajímavě, ale odrazuje mě to, že to není popsáno tak, abych to pochopila i já.

  • Oldřich Gargulák | 2. 8. 2008 08:47

    Dělávám měsíc před Vánoci. Pokud neseženete "jedlý papír" na obalení, dobré jsou i oplatky na hostie: http://www.unita.caritas.cz/eshop/index.php <<< Na balení je ideální bambusová podložka (jako na suši). Než začnete experimentovat (skořice,hřebíček,kokos a nevím co ještě), zkuste aspoň 1x dodržet recept, stojí to za to! Zkusil jsem do prochladlé hmoty zavinout sekanou čokoládu, obalit v praženém sezamu, přimíchat rozinky, sušené ovoce, pražené ovesné vločky, místo lískových-vlašské ořechy, nebo loupané-tedy pražené lískové ořechy, vypustit mandle... Z té oplatky se salám moc dobře nevybaluje; pokud jej necháte v ní, tak by se to mělo jmenovat spíše Jablkový kmen, nebo Jablka v popundeklu...

  • Oldřich Gargulák | 2. 8. 2008 08:46

    Dělávám měsíc před Vánoci. Pokud neseženete "jedlý papír" na obalení, dobré jsou i oplatky na hostie: http://www.unita.caritas.cz/eshop/index.php <<< Na balení je ideální bambusová podložka (jako na suši). Než začnete experimentovat (skořice,hřebíček,kokos a nevím co ještě), zkuste aspoň 1x dodržet recept, stojí to za to! Zkusil jsem do prochladlé hmoty zavinout sekanou čokoládu, obalit v praženém sezamu, přimíchat rozinky, sušené ovoce, pražené ovesné vločky, místo lískových-vlašské ořechy, nebo loupané-tedy pražené lískové ořechy, vypustit mandle... Z té oplatky se salám moc dobře nevybaluje; pokud jej necháte v ní, tak by se to mělo jmenovat spíše Jablkový kmen, nebo Jablka v popundeklu...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Snídaně Svačina Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Cukr Jablka Lískové oříšky Mandle - loupané Moučkový cukr Oplatky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Mňam kuskus rychlovka

Mňam kuskus rychlovka

Náchodská krkovička

Náchodská krkovička

Lovošská topinka

Lovošská topinka

Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky

Těstoviny s ricottou, parmezánem a…

Krém na zdobení dortů

Krém na zdobení dortů

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Placičky z brokolice a cukety

Placičky z brokolice a cukety

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

333
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
94
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
67
Makový závin s višněmi
Makový závin s višněmi
36
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
36
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Zklamaná Jaroslava Obermaierová (79): Vymazali mě z Ulice!

Zklamaná Jaroslava Obermaierová (79): Vymazali mě z Ulice!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

  • Recepty.cz
  • Jablkový salám
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact