• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablkový pudink z Anglie
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový pudink z Anglie

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový pudink z Anglie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g jablka
    • 1
      dl voda
    • 500
      g hladká mouka
    • 400
      g máslo
    • 200
      g cukr krystal
    • 1
      kelímek sladká smetana

Postup přípravy receptu

1
Jablka nakrájíme na malé kostky asi 1x1 cm (slupku necháváme), dáme na plech tak, abychom zakryli rovnoměrně celé dno plechu. Pak na plech nalijeme trochu vody asi tak 1 dcl. Teď do misky dáme máslo a mouku (stejný poměr - množství podle toho jak máme velký plech, přibližně 400-500 g). Až se začne máslo s moukou spojovat začneme přidávat cukr. Přidáváme podle chuti, jak kdo má rád sladké, ale mělo by to být sladší. Vznikne nám skoro posypátko, až na to že jsme použili cukr krystal. Teď to rovnoměrně dáme na jablka, měla by být aspoň 1 cm vrstva a trochu na to vždy přitlačíme. Nyní dáme péct do trouby na 150-170 °C, asi půl hodiny, až jablka budou měkká a těsto bude dorůžova.
2
Podáváme vždy teplé na misce polité studenou smetanou. Je to opravdu moc vynikající. Skladujeme v lednici, pro konzumaci opět mírně přihřejeme v troubě, nezapomeneme na plech ovšem přilít trochu vody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové dukátky (Anglie)

Kokosové dukátky (Anglie)

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • possum * | 2. 1. 2007 13:28

    Da se pouzit i jine ovoce (merunky, rebarbora atd).A da se i studene. A taky se zmrzlinou je to dobre.;-))

  • Barbora Polakova | 1. 1. 2007 21:44

    Vynikajuce!!! jednoduche,rychle.Na skusku som robila iba z 250g muky a 250g masla do maleho plechu ale nabuduce urobim urcite na velky plech.Diky za recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Jablka Máslo Sladká smetana Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotové těsto

Piškotové těsto

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Třešňový štrúdl s mandlemi

Třešňový štrúdl s mandlemi

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou…

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku

Pomazánka z uzené makrely a pečeného…

Křehké škvarkové pracny

Křehké škvarkové pracny

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

38
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
37
Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.
Tvarohové knedlíky s…
33
Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Hnětynky - posvícenská…
31
Ovesné pražmové pirožky, základní recept
Ovesné pražmové pirožky,…
22
Kuřecí prsa Caprese
Kuřecí prsa Caprese

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Kůrka podstoupil další zákrok: Čtvrtá operace během dvou let!

Kůrka podstoupil další zákrok: Čtvrtá operace během dvou let!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Jablkový pudink z Anglie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact