• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jablkový páj
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový páj

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 140 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový páj
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Na těsto:
    • 550
      g hladká mouka
    • 225
      g máslo
    • 2
      lžíce studená voda
    • 1
      špetka sůl
  • Na náplň:
    • 5
      ks jablka (nejlépe Granny Smith)
    • 100
      g cukr přírodní
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 50
      g hladká mouka
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      ks vejce (na potření těsta)
    • krém karamelový (k podávání)

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, vychlazeného a na kousky nakrájeného másla a vody vypracujte těsto. Podle potřeby a savosti mouky přidejte 2 (a více) lžíce studené vody. Těsto ze začátku připomíná hrubou drobenku. Těsto zpracovávejte rychle a studenýma rukama. Hotové pak rozdělte na dvě části, zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice alespoň na hodinu (možné i déle / přes noc). Po vychlazení vmačkejte jednu část těsta do kulaté koláčové formy, vypracujte zvýšený okraj. Poklaďte jej vytvořenou náplní z omytých a oloupaných jablek nakrájených na stejnoměrné dílky. Smíchejte s přírodním a vanilkovým cukrem, moukou a skořicí.
2
Z druhé části těsta vytvarujte jakousi poklici, překryjte jí koláč, propíchejte vidličkou a potřete rozšlehaným vejcem.
3
Pečte v předehřáté troubě asi 60 minut (až jablka začnou probublávat a povrch zlátnout). Koláč nechte důkladně vychladnout a teprve potom krájejte.
4
Podávat můžete přelitý karamelovým krémem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Jablečný páj

Jablečný páj

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iveta | 10. 10. 2014 20:05

    Take je dobre prelit paj ridsim vanilkovym pudinkem.

  • Mirka | 25. 9. 2012 06:21

    Máte někdo zkušenost i s tvarohovou náplní? Děti totiž často básnily o "tvarohovém páji" z jídelny. Děkuji předem za radu.

  • HelenaPa | 24. 9. 2012 15:43

    Dělám stejný, je u nás moc oblíbený. Doporučuji a dávám 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Krém Máslo Skořice Studená voda Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové placky

Bramborové placky

Špagety zapečené se zeleninou

Špagety zapečené se zeleninou

Plundrové těsto

Plundrové těsto

Marokánky

Marokánky

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Chřestový krém - polévka

Chřestový krém - polévka

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Zapečený lilek s tuňákem

Zapečený lilek s tuňákem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

58
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
52
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
22
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Zemřela hvězda Pulp Fiction Peter Greene (†60): Našli ho bez známek života

Zemřela hvězda Pulp Fiction Peter Greene (†60): Našli ho bez známek života

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Další doporučené recepty:

Jablkový koláč z Normandie
Jablkový koláč z Normandie
Jablkový krémeš
Jablkový krémeš
Jablkový mřížkový koláč
Jablkový mřížkový koláč
Jablkový perník IV.
Jablkový perník IV.
Jablkový tvarohový koláč
Jablkový tvarohový koláč
Jablkový závin z listového těsta
Jablkový závin z listového těsta
  • Recepty.cz
  • Jablkový páj
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact