• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablkový nákyp s niťovkami
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový nákyp s niťovkami

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový nákyp s niťovkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení niťovky
    • 1
      kg jablka
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g tuk
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

1
Niťovky uvaříme ve slané vodě a necháme okapat.
2
Žloutky vyšleháme s cukrem a máslem, přidáme skořici, scezené niťovky a jablka nakrájená na tenoučké plátky. Promícháme a opatrně vmícháme sníh z bílků.
3
Masu vylejeme do vymazané a jemnou strouhankou vysypané zapékací mísy a pomalu v troubě pečeme asi 1 hodinu.
4
Podáváme teplé, posypané práškovým cukrem. Můžeme přidat i kompot, pokud máme rádi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Staročeský jablkový nákyp

Staročeský jablkový nákyp

Jablkový koláč se švestkami a drobenkou

Jablkový koláč se švestkami a…

Jablkový koláč s ořechovým těstem

Jablkový koláč s ořechovým těstem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 19. 8. 2008 20:39

    U nás sa predávajú 400 g balíky. Sú aj menšie balenia, ale recept je na tých 400 - 500 g.

  • Veronika Brngálová | 19. 8. 2008 16:58

    Mňa by zaujímalo, koľko gramov má 1 balík niťoviek. Mám doma rôzne:-) Ďakujem.

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 12:48

    To vám neviem povedať, ja to mám vystrihnuté z jednych novín, ale už strašne dávno, mám to v zošite č. 3 a teraz lepím recepty do zošita č. 15. Ale my to máme radi, napriek tomu,, že je to sladké, je to vďaka tým jablkám osviežujúce. A dajú sa využiť aj jablká, ktoré nie sú kvalitné, alebo na jeseň padajú a nedajú sa uskladniť.

  • Airan Novakova | 24. 1. 2006 11:00

    Terezka, tento recept je ze Sicilie, ze? Tam radi zapekaji testoviny s ovocem, neco podobneho znam z Palerma:-))

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2006 10:52

    U nás sa to volá niťovky, u vás sú to tie vlasové nudle, alebo cestoviny v ich tvare, ale troška hrubšie. To, čo sa obyčajne dáva do vývarov.

  • Marie Horáková | 24. 1. 2006 10:49

    Já to také neznám, ale nejsou to vlasové nudle do polévky ?

  • Anonym | 24. 1. 2006 10:43

    Co třeba vlasové nudle?

  • Jaroslava Oumarová | 24. 1. 2006 10:21

    Paní Terezo, prosím, co jsou niťovky? To jsem ještě neslyšela. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jablka Moučkový cukr Niťovky Skořice Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nádivka do kuřete, kachny, husy a vepřové kapsy

Nádivka do kuřete, kachny, husy a…

Rychlovka čína

Rychlovka čína

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

Kuřecí maso na žampionech

Kuřecí maso na žampionech

Batátové bramboráky

Batátové bramboráky

Křenová omáčka s vejcem

Křenová omáčka s vejcem

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky z remosky s…

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

101
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
90
Dýňová tortila
Dýňová tortila
86
Máslové řízky
Máslové řízky
74
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
56
Mexický hrnec s rýží
Mexický hrnec s rýží

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Jablkový nákyp s niťovkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact