• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jablkový moučník
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový moučník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový moučník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      ks vejce
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 750
      g jablka
  • Krém
    • 250
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 150
      g cukr
    • 50
      g ořechy
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku, polovinu těsta obarvíme kakaem. Na plech dáme pečící papír pomazaný tukem, na něj vrstvu strouhaných jablek. Na to nalejeme tmavé těsto a pak světlé. Pečeme v mírné troubě asi 20 min. Po vychladnutí obrátíme, sejmeme papír, potřeme krémem a posypeme čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový koláč se švestkami a drobenkou

Jablkový koláč se švestkami a…

Jablkový koláč s ořechovým těstem

Jablkový koláč s ořechovým těstem

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana z VM | 12. 5. 2005 12:10

    Sleduji tuto "debatu" o syrovém vajíčku v krému a myslím si, že jeden žloutek v tom množství nemůže ublížit. Nedovedu si představit bramborový salát bez majonézy, sama dělám krém ze šlehaných vajec ve vodní lázni a další recepty - např domácí zmrzlinu, kde je těch vajec více. Prozatím nebyl nikdy za ta léta problém. Je sice pravda, že máme vejce svá, ale asi bych ani nepřemýšlela o těch kupovaných, protože salmonela může být z daleko jiných, podle někoho bezvadných, surovin!! Já sama před lety zažila hroznou salmonelu v jedné nemocnici a ta byla z vařeného kuřecího masa přímo z nemocniční kuchyně!!

  • Dahiba | 12. 5. 2005 12:04

    Katko, speltla jste si rubriku, jestli vám něco nechutná a toužíte se o tom s ostatními podělit klikněte si na Diskuzi a další volba je Co neradi jíte. Nikdo Vám recept přece nevnucuje a pokud nejíte syrové žloutky, zřejmě recept neuděláte a tudíž považuji Váš komentář za bezpředmětný, každý se přece rozhodne podle svých chutí a rozumu jaký recept si uvaří.

  • Katka | 12. 5. 2005 11:47

    Ne majonézu nejím, ráda si ji odepřu a nahradím tvarohem nebo bílým jogurtem. Je to rozhodně zdravější.

  • Sylva K. | 12. 5. 2005 10:52

    do těsta se dává 20 dkg cukru,žloutek také nedávam do krému.Někdy ušlehám jen máslo s cukrem a přidám trochu vřelého mléka.

  • Jana Tichá | 12. 5. 2005 09:37

    V tom případě jistě nejíte ani majonézu apod...

  • Katka | 12. 5. 2005 09:13

    Divit se nebudu, velice dobře vím, že se žloutek do krémů může přidávat. Je však všeobecně známé, že v poslední době je tady hrozba salmonely a jiných infekčních nemocí způsobených právě syrovými vejci nebo jinými nedostatečně upravenými potravinami (včetně tataráku)! Myslím, že je tam ten žloutek zbytečný.

  • Anonym | 11. 5. 2005 15:38

    Kolik se dává cukru do těsta?

  • Jana Tichá | 11. 5. 2005 15:32

    Budete se asi divit, ale syrový žloutek se do krémů skutečně používá. Dávám ho např. do krému nepečené sušenkové rolády, ale taky do domácího vaječňáku(tam je jich několik), nebo koktejlu. Myslím, že to až tolik neuškodí, to já bych spíš nejedla tatarský biftek :o)))

  • Katka | 11. 5. 2005 14:22

    Ten syrový žloutek asi nebude moc zdravý!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Jablka Kakao Máslo Ořechy Polohrubá mouka Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí koktejl

Kuřecí koktejl

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Bambusové výhonky s tofu

Bambusové výhonky s tofu

Nudle s tvarohem

Nudle s tvarohem

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

Citronové muffiny

Citronové muffiny

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Kapustová polévka se slaninou

Kapustová polévka se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
20
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
18
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
17
Kynuté buchty z remosky
Kynuté buchty z remosky

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Krize u Vémolových: Lela balí kufry?! Shání si prý nové bydlení

Krize u Vémolových: Lela balí kufry?! Shání si prý nové bydlení

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

  • Recepty.cz
  • Jablkový moučník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact