• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablkový moučník
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový moučník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový moučník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      ks vejce
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 750
      g jablka
  • Krém
    • 250
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 150
      g cukr
    • 50
      g ořechy
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku, polovinu těsta obarvíme kakaem. Na plech dáme pečící papír pomazaný tukem, na něj vrstvu strouhaných jablek. Na to nalejeme tmavé těsto a pak světlé. Pečeme v mírné troubě asi 20 min. Po vychladnutí obrátíme, sejmeme papír, potřeme krémem a posypeme čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový koláč se švestkami a drobenkou

Jablkový koláč se švestkami a…

Jablkový koláč s ořechovým těstem

Jablkový koláč s ořechovým těstem

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana z VM | 12. 5. 2005 12:10

    Sleduji tuto "debatu" o syrovém vajíčku v krému a myslím si, že jeden žloutek v tom množství nemůže ublížit. Nedovedu si představit bramborový salát bez majonézy, sama dělám krém ze šlehaných vajec ve vodní lázni a další recepty - např domácí zmrzlinu, kde je těch vajec více. Prozatím nebyl nikdy za ta léta problém. Je sice pravda, že máme vejce svá, ale asi bych ani nepřemýšlela o těch kupovaných, protože salmonela může být z daleko jiných, podle někoho bezvadných, surovin!! Já sama před lety zažila hroznou salmonelu v jedné nemocnici a ta byla z vařeného kuřecího masa přímo z nemocniční kuchyně!!

  • Dahiba | 12. 5. 2005 12:04

    Katko, speltla jste si rubriku, jestli vám něco nechutná a toužíte se o tom s ostatními podělit klikněte si na Diskuzi a další volba je Co neradi jíte. Nikdo Vám recept přece nevnucuje a pokud nejíte syrové žloutky, zřejmě recept neuděláte a tudíž považuji Váš komentář za bezpředmětný, každý se přece rozhodne podle svých chutí a rozumu jaký recept si uvaří.

  • Katka | 12. 5. 2005 11:47

    Ne majonézu nejím, ráda si ji odepřu a nahradím tvarohem nebo bílým jogurtem. Je to rozhodně zdravější.

  • Sylva K. | 12. 5. 2005 10:52

    do těsta se dává 20 dkg cukru,žloutek také nedávam do krému.Někdy ušlehám jen máslo s cukrem a přidám trochu vřelého mléka.

  • Jana Tichá | 12. 5. 2005 09:37

    V tom případě jistě nejíte ani majonézu apod...

  • Katka | 12. 5. 2005 09:13

    Divit se nebudu, velice dobře vím, že se žloutek do krémů může přidávat. Je však všeobecně známé, že v poslední době je tady hrozba salmonely a jiných infekčních nemocí způsobených právě syrovými vejci nebo jinými nedostatečně upravenými potravinami (včetně tataráku)! Myslím, že je tam ten žloutek zbytečný.

  • Anonym | 11. 5. 2005 15:38

    Kolik se dává cukru do těsta?

  • Jana Tichá | 11. 5. 2005 15:32

    Budete se asi divit, ale syrový žloutek se do krémů skutečně používá. Dávám ho např. do krému nepečené sušenkové rolády, ale taky do domácího vaječňáku(tam je jich několik), nebo koktejlu. Myslím, že to až tolik neuškodí, to já bych spíš nejedla tatarský biftek :o)))

  • Katka | 11. 5. 2005 14:22

    Ten syrový žloutek asi nebude moc zdravý!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Jablka Kakao Máslo Ořechy Polohrubá mouka Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s nudlemi

Slepičí polévka s nudlemi

Jablka v županu

Jablka v županu

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Svratecký guláš

Svratecký guláš

Plněné smažené brambory

Plněné smažené brambory

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách

Bylinková krůtí (nejen) stehna na…

Čokoládový dort s broskvemi

Čokoládový dort s broskvemi

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

60
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Pikantní výpečky z vepřového ořezu
Pikantní výpečky z…
14
Klasické lečo
Klasické lečo
11
Jablečná buchta s pudinkem
Jablečná buchta s…
11
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Jablkový moučník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact