• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablkový moučník
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový moučník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový moučník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      ks vejce
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 750
      g jablka
  • Krém
    • 250
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 150
      g cukr
    • 50
      g ořechy
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku, polovinu těsta obarvíme kakaem. Na plech dáme pečící papír pomazaný tukem, na něj vrstvu strouhaných jablek. Na to nalejeme tmavé těsto a pak světlé. Pečeme v mírné troubě asi 20 min. Po vychladnutí obrátíme, sejmeme papír, potřeme krémem a posypeme čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový koláč se švestkami a drobenkou

Jablkový koláč se švestkami a…

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Šlehačkový jablkový závin

Šlehačkový jablkový závin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana z VM | 12. 5. 2005 12:10

    Sleduji tuto "debatu" o syrovém vajíčku v krému a myslím si, že jeden žloutek v tom množství nemůže ublížit. Nedovedu si představit bramborový salát bez majonézy, sama dělám krém ze šlehaných vajec ve vodní lázni a další recepty - např domácí zmrzlinu, kde je těch vajec více. Prozatím nebyl nikdy za ta léta problém. Je sice pravda, že máme vejce svá, ale asi bych ani nepřemýšlela o těch kupovaných, protože salmonela může být z daleko jiných, podle někoho bezvadných, surovin!! Já sama před lety zažila hroznou salmonelu v jedné nemocnici a ta byla z vařeného kuřecího masa přímo z nemocniční kuchyně!!

  • Dahiba | 12. 5. 2005 12:04

    Katko, speltla jste si rubriku, jestli vám něco nechutná a toužíte se o tom s ostatními podělit klikněte si na Diskuzi a další volba je Co neradi jíte. Nikdo Vám recept přece nevnucuje a pokud nejíte syrové žloutky, zřejmě recept neuděláte a tudíž považuji Váš komentář za bezpředmětný, každý se přece rozhodne podle svých chutí a rozumu jaký recept si uvaří.

  • Katka | 12. 5. 2005 11:47

    Ne majonézu nejím, ráda si ji odepřu a nahradím tvarohem nebo bílým jogurtem. Je to rozhodně zdravější.

  • Sylva K. | 12. 5. 2005 10:52

    do těsta se dává 20 dkg cukru,žloutek také nedávam do krému.Někdy ušlehám jen máslo s cukrem a přidám trochu vřelého mléka.

  • Jana Tichá | 12. 5. 2005 09:37

    V tom případě jistě nejíte ani majonézu apod...

  • Katka | 12. 5. 2005 09:13

    Divit se nebudu, velice dobře vím, že se žloutek do krémů může přidávat. Je však všeobecně známé, že v poslední době je tady hrozba salmonely a jiných infekčních nemocí způsobených právě syrovými vejci nebo jinými nedostatečně upravenými potravinami (včetně tataráku)! Myslím, že je tam ten žloutek zbytečný.

  • Anonym | 11. 5. 2005 15:38

    Kolik se dává cukru do těsta?

  • Jana Tichá | 11. 5. 2005 15:32

    Budete se asi divit, ale syrový žloutek se do krémů skutečně používá. Dávám ho např. do krému nepečené sušenkové rolády, ale taky do domácího vaječňáku(tam je jich několik), nebo koktejlu. Myslím, že to až tolik neuškodí, to já bych spíš nejedla tatarský biftek :o)))

  • Katka | 11. 5. 2005 14:22

    Ten syrový žloutek asi nebude moc zdravý!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Jablka Kakao Máslo Ořechy Polohrubá mouka Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Lívance s tvarglemi

Lívance s tvarglemi

Bramborové housky

Bramborové housky

Těstoviny se žampiony ala pizza

Těstoviny se žampiony ala pizza

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Mangové smoothie

Mangové smoothie

Šlehačkový dort s banány

Šlehačkový dort s banány

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Salát Caesar

Salát Caesar

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

62
Jednoduchý jahodový koláč
Jednoduchý jahodový koláč
41
Zapečené kroupy s brambory a žampiony
Zapečené kroupy s…
33
Zapečené těstoviny se sýrem a kuřetem
Zapečené těstoviny se…
20
Ratatouille
Ratatouille
15
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Hvězdy v slzách po smrti zpěváka Dopity (†77):  Burešová mu vyznala lásku! Truchlí i Hůlka, Ruml a další

Hvězdy v slzách po smrti zpěváka Dopity (†77): Burešová mu vyznala lásku! Truchlí i Hůlka, Ruml a další

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Jablkový moučník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact