• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablkový kynutý koláč
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový kynutý koláč

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový kynutý koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 150
      g tuk (Rostlinný tuk)
    • 70
      g cukr
    • 2
      ks vejce
    • 40
      g droždí
    • sůl
  • Náplň
    • 1
      kg jablka
    • 3
      lžíce strouhané ořechy
    • skořicový cukr
  • Drobenka
    • 50
      g máslo
    • 70
      g hrubá mouka
    • 70
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Do mouky dáme rozehřátý tuk, cukr, vejce, kvásek, sůl, mléko a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme 1 hodinu kynout. Propracujeme a rozdělíme na 2 díly. Jeden díl rozválíme na placku asi 1 cm, dáme na vymazaný plech, posypeme strouhanými ořechy, rozložíme stejnoměrně jablky nakrájenými na jemné plátky, posypeme vanilkovým cukrem.
2
Druhý díl rozválíme a položíme na jablka. Potřeme vejcem a hustě sypeme máslovou drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě 30-40 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový koláč kynutý

Švestkový koláč kynutý

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

Kynutý koláč s ovocem a tvarohem

Kynutý koláč s ovocem a tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 11. 6. 2012 17:50

    Tak jsem dala testo jen dolu, navrch jablka a drobenku a moooc dobre.. mleka jsem dala 150ml, ale bylo to moc, tak jsem musela hodne dosypavat moukou.. takze z toho mame 1,5 kolace.. jeden jablecny a jeden s hruskovymi povidly.. moc dobre.. :-*

  • Lenka Střelbová | 2. 11. 2008 17:30

    Prosím, kolik toho mléka? Nějak úplně vypadlo ze seznamu ingrediencí.

  • Martina | 23. 9. 2007 13:16

    Přijde mi to málo sladké. Příště přidám asi více cukru...

  • Daniela | 6. 9. 2006 21:52

    Naprosto vynikající, také jsem přidávala mouku, ale výsledek stojí za to!

  • Jana z VM | 24. 8. 2006 06:59

    Je vynikající !! Dala jsem asi dost mléka na zadělání těsta, musela jsem přidávat mouku, ale to vůbec nevadilo. Do drobenky jsem místo mouky dala kokos s postrouhanými lískovými oříšky a jinak jsem postup dodržela. Je to opravdu lahůdka, nadýchaný lehký koláč, který v této době, kdy se musí zpracovávat jablíčka, budu dělat často ! Dávám velikou jedničku !!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hrubá mouka Jablka Máslo Polohrubá mouka Skořicový cukr Strouhané ořechy Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Cuketový perník
Cuketový perník
25
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
22
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
19
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Známý český hudebník Dr. Kary: Detaily o rakovině a děsivá prognóza

Známý český hudebník Dr. Kary: Detaily o rakovině a děsivá prognóza

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

  • Recepty.cz
  • Jablkový kynutý koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact