• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablkový krémeš
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový krémeš

autor: andra
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový krémeš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      lžíce voda
  • Jablková náplň
    • 1
      kg jablka očištěná
    • 2
      balíček vanilkový cukr
  • Pudinková náplň
    • 700
      ml mléko
    • 2
      balení zlatý klas
    • 100
      g moučkový cukr
    • 40
      g cukr krystal
    • 200
      g máslo
  • Šlehačková náplň
    • 250
      ml smetana ke šlehání 33%
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
  • Na posyp
    • čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Jablka nastrouháme a smícháme s vanilkovým cukrem. Plech vyložíme alobalem a rozetřeme jablkovou náplň. Žloutky vymícháme s cukrem a vodou do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a zlehka přimícháme do žloutků. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na jablkovou náplň a upečeme při cca 160-170 °C. Necháme vychladnout.
2
Mezitím uvaříme pudink z mléka, Zlatého klasu a krystalového cukru (40 g). Máslo vymícháme s práškovým cukrem (100 g) a přidáme vychladlý pudink (pudink během chladnutí občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup). Důkladně vymícháme. Vychladlý koláč překlopíme na druhý plech a opatrně odstraníme alobal. Pudinkovou náplň rozetřeme na jablkovou náplň. Nakonec vyšleháme šlehačku ze smetany a ztužovače a natřeme na pudinkovou náplň. Povrch posypeme strouhanou čokoládou (a necháme ztuhnout v chladničce. Doporučuje se skladovat v chladničce celou dobu, vychlazený chutná nejlépe.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosový krémeš

Kokosový krémeš

Krémeš od neterky

Krémeš od neterky

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anita | 8. 3. 2016 19:37

    Podívejte chutné recepty zde: domacirecepty.info

  • Petra Zběhlíková | 16. 8. 2010 15:32

    Všem velice chutnalo. Já osobně bych místo jablek dala ovoce. I když to byl náročnější recept, tak výsledek bych naprosto skvělý!:) Děkuji

  • Anna Čuprová | 16. 5. 2009 15:57

    Velmi dobrý moučník, doporučuji a dávám za 1.

  • Tereza J. | 22. 3. 2009 21:38

    Krémový prášek bolo dostať v Tescu a u Alberta, len neviem, či tam ešte je aj teraz, ja nosím dcére ten Zlatý klas .

  • Pájinka Pájinka | 22. 3. 2009 20:05

    Je pravda, že se u nás vyrábí Krémový prášek, který je stejný jako Zlatý klas. Ale bohužel jsem na něj nikde dosud nenarazila. Neporadíte, kde ho koupit ?????????

  • Olga Zehnalová | 22. 3. 2009 19:57

    Vynikajúci zákusok. Robila som manželovi do práce.Do cesta som pridala asi dve lyžice kakaa, aby bol trocha kontrast medzi plnkou a cestom. Je to krásny zákusok na pohľad a výborná lahôdka na chuť.

  • Andra | 19. 11. 2007 00:10

    Zlatý klas (1 sáčik má obsah 40g) by sa dal nahradiť aj vanilkovým pudingom, ale v tom prípade by som ubrala asi 1dl mlieka, aby bol puding hustejší. Poslala som aj fotografiu. Prosím o doplnenie. Ďakujem

  • Kuchařka on-line | 18. 11. 2007 19:15

    Zlatý klas nahraďte v Čechách Krémovým práškem (má stejné složení jako Zlatý klas). Je určený ke stejnému účelu, tedy do krémů, různé hustoty, i dávkování má stejné jako Zlatý klas: hustý krém - 1/2 l mléka, středně hustý - 800 ml mléka a řídký - 1 l mléka. Výrobce: Amylon, Havlíčkův Brod.

  • Anonym | 18. 11. 2007 19:07

    No v Čechách Zlaté klasy k dostání nejsou, tak by bylo vhodné nahradit je přesnou váhou čkrobové moučky nebo pudinků.

  • Ester Edr | 18. 11. 2007 05:02

    Mozna se ptam hloupe, ale co jsou to Zlate klasy? Pokud bych na to sla logicky, dosadila bych si za ne pudingy. Ale radeji se zeptam, nez se do toho pustim a neco zvoram...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krystal Jablka Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Voda Zlatý klas Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

3x3 - těstovinový salát

3x3 - těstovinový salát

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Kakaovo-kávový moučník

Kakaovo-kávový moučník

Cuketová omeleta

Cuketová omeleta

Pórková polévka s mrkví

Pórková polévka s mrkví

Babičky škvarkoví šneci

Babičky škvarkoví šneci

Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

119
Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec
Povidlové knedlíky…
115
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
71
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
50
Frýdecká kotleta v alobalu
Frýdecká kotleta v…
36
Jogurtové koblížky se skořicí
Jogurtové koblížky se…

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Jablkový koláč ve skleničce
Jablkový koláč ve skleničce
Jablkový koláč z kynutého těsta
Jablkový koláč z kynutého těsta
Jablkový koláč z Normandie
Jablkový koláč z Normandie
Jablkový mřížkový koláč
Jablkový mřížkový koláč
Jablkový páj
Jablkový páj
Jablkový perník IV.
Jablkový perník IV.
  • Recepty.cz
  • Jablkový krémeš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact