• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablkový krémeš
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový krémeš

autor: andra
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový krémeš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      lžíce voda
  • Jablková náplň
    • 1
      kg jablka očištěná
    • 2
      balíček vanilkový cukr
  • Pudinková náplň
    • 700
      ml mléko
    • 2
      balení zlatý klas
    • 100
      g moučkový cukr
    • 40
      g cukr krystal
    • 200
      g máslo
  • Šlehačková náplň
    • 250
      ml smetana ke šlehání 33%
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
  • Na posyp
    • čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Jablka nastrouháme a smícháme s vanilkovým cukrem. Plech vyložíme alobalem a rozetřeme jablkovou náplň. Žloutky vymícháme s cukrem a vodou do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a zlehka přimícháme do žloutků. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na jablkovou náplň a upečeme při cca 160-170 °C. Necháme vychladnout.
2
Mezitím uvaříme pudink z mléka, Zlatého klasu a krystalového cukru (40 g). Máslo vymícháme s práškovým cukrem (100 g) a přidáme vychladlý pudink (pudink během chladnutí občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup). Důkladně vymícháme. Vychladlý koláč překlopíme na druhý plech a opatrně odstraníme alobal. Pudinkovou náplň rozetřeme na jablkovou náplň. Nakonec vyšleháme šlehačku ze smetany a ztužovače a natřeme na pudinkovou náplň. Povrch posypeme strouhanou čokoládou (a necháme ztuhnout v chladničce. Doporučuje se skladovat v chladničce celou dobu, vychlazený chutná nejlépe.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosový krémeš

Kokosový krémeš

Krémeš od neterky

Krémeš od neterky

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anita | 8. 3. 2016 19:37

    Podívejte chutné recepty zde: domacirecepty.info

  • Petra Zběhlíková | 16. 8. 2010 15:32

    Všem velice chutnalo. Já osobně bych místo jablek dala ovoce. I když to byl náročnější recept, tak výsledek bych naprosto skvělý!:) Děkuji

  • Anna Čuprová | 16. 5. 2009 15:57

    Velmi dobrý moučník, doporučuji a dávám za 1.

  • Tereza J. | 22. 3. 2009 21:38

    Krémový prášek bolo dostať v Tescu a u Alberta, len neviem, či tam ešte je aj teraz, ja nosím dcére ten Zlatý klas .

  • Pájinka Pájinka | 22. 3. 2009 20:05

    Je pravda, že se u nás vyrábí Krémový prášek, který je stejný jako Zlatý klas. Ale bohužel jsem na něj nikde dosud nenarazila. Neporadíte, kde ho koupit ?????????

  • Olga Zehnalová | 22. 3. 2009 19:57

    Vynikajúci zákusok. Robila som manželovi do práce.Do cesta som pridala asi dve lyžice kakaa, aby bol trocha kontrast medzi plnkou a cestom. Je to krásny zákusok na pohľad a výborná lahôdka na chuť.

  • Andra | 19. 11. 2007 00:10

    Zlatý klas (1 sáčik má obsah 40g) by sa dal nahradiť aj vanilkovým pudingom, ale v tom prípade by som ubrala asi 1dl mlieka, aby bol puding hustejší. Poslala som aj fotografiu. Prosím o doplnenie. Ďakujem

  • Kuchařka on-line | 18. 11. 2007 19:15

    Zlatý klas nahraďte v Čechách Krémovým práškem (má stejné složení jako Zlatý klas). Je určený ke stejnému účelu, tedy do krémů, různé hustoty, i dávkování má stejné jako Zlatý klas: hustý krém - 1/2 l mléka, středně hustý - 800 ml mléka a řídký - 1 l mléka. Výrobce: Amylon, Havlíčkův Brod.

  • Anonym | 18. 11. 2007 19:07

    No v Čechách Zlaté klasy k dostání nejsou, tak by bylo vhodné nahradit je přesnou váhou čkrobové moučky nebo pudinků.

  • Ester Edr | 18. 11. 2007 05:02

    Mozna se ptam hloupe, ale co jsou to Zlate klasy? Pokud bych na to sla logicky, dosadila bych si za ne pudingy. Ale radeji se zeptam, nez se do toho pustim a neco zvoram...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krystal Jablka Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Voda Zlatý klas Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trhanec

Trhanec

Grilované kuře

Grilované kuře

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Smažené bramborové kroužky

Smažené bramborové kroužky

Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou

Těstoviny (nejen) s krevetami a…

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

143
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
45
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
35
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Michaela Badinková otevřeně o rodině: Drsný zákaz od dcery!

Michaela Badinková otevřeně o rodině: Drsný zákaz od dcery!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Jablkový koláč ve skleničce
Jablkový koláč ve skleničce
Jablkový koláč z kynutého těsta
Jablkový koláč z kynutého těsta
Jablkový koláč z Normandie
Jablkový koláč z Normandie
Jablkový mřížkový koláč
Jablkový mřížkový koláč
Jablkový páj
Jablkový páj
Jablkový perník IV.
Jablkový perník IV.
  • Recepty.cz
  • Jablkový krémeš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact