• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablkový dort II.
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový dort II.

autor: andra
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový dort II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • voda
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g hrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 1
      kg jablka kyselejší - strouhaná
    • 2
      balení zlatý klas
    • 4
      lžíce cukr 3-4
    • 5
      dl voda
    • citronová šťáva
    • mleté ořechy

Postup přípravy receptu

1
Vymícháme žloutky s cukrem, přidáme 5 lžic horké vody, olej, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Do sněhu při šlehání přidáme 5 lžic studené vody. Nalejeme do dortové formy, vyložené papírem a upečeme při teplotě cca 170 °C.
2
Jablka s 3 dl vody a cukrem rozvaříme na kaši. Zlaté klasy rozmícháme s 2 dl vody a přidáme k jablkové kaši. Přidáme pár kapek citrónové šťávy. Vychladlý korpus překrojíme na 3 části a naplníme náplní. Každou vrstvu posypeme mletými ořechy. Uložíme na sebe a polejeme polevou. Polevu uděláme tak, že rozpustíme všechny suroviny. Nevaříme!
3
Pečený korpus můžeme nahradit vrstvami piškotů, které potíráme náplní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

Jablkový dort s kakaovou mřížkou

Jablkový dort s kakaovou mřížkou

Jablkový dort IV.

Jablkový dort IV.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 13. 12. 2006 14:35

    Zlatý klas sa nedá nahradiť pudingom, pretože je oveľa pevnejší. So zlatým klasom bude plnka pevná, dobre sa bude rezať. Nebude polotuhá.

  • Andra | 13. 12. 2006 10:20

    Zlatý klas sa dá nahradiť aj vanilkovým pudingom. Ale myslím, že "Kuchařka" to opísala presne pretože rovnaké údaje sú uvedené aj na slovenskom prášku.Tento tortový korpus pekne "vyskočí". Používam ho aj na iné torty. V lete ho prekrojím na polovicu, ozdobím ovocím a šľahačkou, prípadne polejem želatínou a sú z toho dve torty. Nám je doma totiž jedna málo :)

  • Kuchařka on-line | 12. 12. 2006 17:49

    Zlatý klas nahraďte v Čechách Krémovým práškem (má stejné složení jako Zlatý klas). Je určený ke stejnému účelu, tedy do krémů, různé hustoty, i dávkování má stejné jako Zlatý klas: hustý krém - 1/2 l mléka, středně hustý - 800 ml mléka a říský - 1 l mléka. Výrobce: Amylon, Havlíčkův Brod.

  • englicka marketa | 12. 12. 2006 17:45

    řekla bych že puding ale nejsem si jista..

  • Anonym | 12. 12. 2006 16:08

    Mám dotaz,co to jsou Zlaté klasy?Můžu místo maizeny použít Solamyl?Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Hrubá mouka Jablka Mleté ořechy Moučkový cukr Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce Voda Zlatý klas
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babiččiny kotlety

Babiččiny kotlety

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Kuřecí směs Indie

Kuřecí směs Indie

Dvojbarevný jablečný koláč

Dvojbarevný jablečný koláč

Čokoládový Baileys

Čokoládový Baileys

Špagety se šunkou

Špagety se šunkou

Fofrperník

Fofrperník

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Celerová omeleta

Celerová omeleta

Doporučujeme

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

343
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
96
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
91
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
76
Dýňová tortila
Dýňová tortila
75
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
Lehčí a křupavější než pizza? To je pinsa, seznamte se
Lehčí a křupavější než pizza? To je pinsa,…
3 osvědčené triky, díky kterým vám čerstvé jahody nezplesniví
3 osvědčené triky, díky kterým vám čerstvé jahody…
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku, hlavní jídlo i salát
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku,…
AHA.cz Poslední varování pro Partyšovou: Lékaři jí dali jasnou stopku

Poslední varování pro Partyšovou: Lékaři jí dali jasnou stopku

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Zdravotní problémy Haliny Pawlowské: Ani krok bez přístroje s kyslíkem!

Zdravotní problémy Haliny Pawlowské: Ani krok bez přístroje s kyslíkem!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

  • Recepty.cz
  • Jablkový dort II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact