• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablkový dezert po anglicku
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový dezert po anglicku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový dezert po anglicku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks jablka
    • skořice
    • javorový sirup nebo cukr
  • Těsto
    • 1,50
      hrnek polohrubá mouka
    • 1,50
      hrnek ovesné vločky
    • 0,50
      hrnek cukr
    • 250
      g máslo
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Do máslem vymazaného pekáče poskládáme na plátky nakrájená jablka, polijeme javorovým sirupem nebo posypeme cukrem, okořeníme skořicí (můžeme přidat rozinky, kokos, strouhané oříšky, apod). Vypracujeme mazlavé těsto a namačkáme rovnoměrně na jablka. Pečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě (el. 175 °C) 35-45 min.Je to vynikající, jednoduché a rychlé!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Nadívané křepelky po anglicku

Nadívané křepelky po anglicku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartinV | 1. 3. 2007 19:01

    Do podobných "jablečnin" se mi osvědčilo přidat pro chuť 1-2 lžíce třtinové melasy.

  • Adél | 1. 3. 2007 16:17

    Teď koukám, jaký "zázrak" jsem zplodila! Hypermarketách!! Samozřejmě hypermarketech. Omlouvám se všem. Asi zatmění, či co :-)

  • Adél | 1. 3. 2007 15:53

    Amálko, javorový sirup je k dostání v hypermarketách, možná i supermarketách a v každé zdravé výživě :-)

  • amalie | 1. 3. 2007 15:32

    Bylo to dobré,trochu to vůní a chutí připomínalo jak řekl malý "müsli", ale zdálo se mi to moc sladké, i když jsem ubrala cukr,který jsem použila hnědý,ale to je asi každého na chuti. Tak jsem po upečení jablka pokapala limetkou a bylo to hned fain a více dle naší chuti.Příště ty jablka pokapu ještě před pečením.Děkuji za rychlý,dobrý a vcelku (s použitím jen ovesných vloček a místo cukru medu) i zdravý recept.Ještě jsem se chtěla zeptat kde se dá koupit javorový sirup,děkuji moc.

  • autorka Zdenka | 18. 10. 2006 14:27

    Promiňte, Ivo, že odpovídám až teď. Používám standartní pekáč na kuře a hrnek 250 ml. Jinak musím říct, že s javorovým sirupem je to mnohem lepší než s cukrem. Krásně to zkaramelizuje.

  • Iva | 22. 9. 2006 08:01

    Recept vypadá lákavě, jen bych ráda věděla, jak velký pekáč použít a zda hrnek znamená 3 dcl...Děkuji!

  • autorka Zdenka | 13. 9. 2006 11:58

    Já jsem to prostě počeštila pro širší veřejnost, je to samozřejmě Apple Maple Crumble Pie a správně tam má být hnědý cukr (cane), rolled oats (druh oves. vloček), jablka Granny Smith, obyč. mouka (rozlišují pouze obyč mouku nebo s kypřícím práškem) a servírovat se to má teplé.

  • Jířa | 11. 9. 2006 20:44

    Dělám stejný crumble - jen do těsta nedávám mouku (jen vločky) a cukr hnědý (pro lepší pocit:-)). Lze přidat i oříšky.. Je to vynikající jak teplé tak studené!

  • mishabv | 11. 9. 2006 17:55

    a jak jste v anglii sehnal(a) polohrubou mouku?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Svačina Pečení Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jablka Javorový sirup Máslo Ovesné vločky Polohrubá mouka Skořice Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Nivoví šneci

Nivoví šneci

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Dršťková polévka I.

Dršťková polévka I.

Těsto na domácí chleba

Těsto na domácí chleba

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

80
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
48
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
30
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
25
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
22
Špenátové lasagne
Špenátové lasagne

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Jablkový dezert po anglicku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact