• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablkový crumble s ořechy a brusinkami
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový crumble s ořechy a brusinkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový crumble s ořechy a brusinkami
Jablkový crumble s ořechy a brusinkami
Jablkový crumble s ořechy a brusinkami
Jablkový crumble s ořechy a brusinkami
Jablkový crumble s ořechy a brusinkami
Jablkový crumble s ořechy a brusinkami
Jablkový crumble s ořechy a brusinkami
Jablkový crumble s ořechy a brusinkami
6fotografií
Nahrát fotku
 

Další verze oblíbeného rychlého dezertu z trouby, který můžete konzumovat jak teplý, tak studený, je kombinace zkaramelizovaných jablíček a křupavé krusty z máslové drobenky s vlaškými ořechy. Když tuhle dobrotu ještě doplníte zmrzlinou, zakysanou smetanou nebo jogurtem, nikdo neodolá.

Suroviny

4 porce
    • 700
      g jablka
    • 1
      ks citron šťáva a kůra
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 2
      lžíce sušené brusinky
    • 200
      g hladká mouka
    • 50
      g cukr krupice
    • 50
      g vlašské ořechy
    • 120
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců, pokrájejte na kousky a dejte do menší pánve. Z dobře omytého citronu nastrouhejte kůru, poté vymačkejte šťávu, obojí přidejte k jablkům. Přisypte cukr, skořici a brusinky, promíchejte a pomalu přiveďte k varu, jablka začnou pouštět šťávu, cukr bude lehce karamelizovat. Směs na mírném ohni poduste asi 7 minut, poté vyklopte do zapékací mísy a rovnoměrně rozprostřete.
2
Z mouky, krupicového cukru, nahrubo nasekaných ořechů a pokrájeného másla prsty vypracujte drobenku. Naneste ji na podušená jablka a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte asi 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Crumble s meruňkami

Crumble s meruňkami

Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

Švestkový crumble s amarettem, mákem a mandlemi

Švestkový crumble s amarettem, mákem…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Hladká mouka Jablka Máslo Skořice - mletá Sušené brusinky Třtinový cukr Vlašské ořechy

Domácí zdravé müsli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bezinkový likér

Bezinkový likér

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Špenátové placičky se sýrem

Špenátové placičky se sýrem

Gratinovaná brokolice

Gratinovaná brokolice

Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Domácí zdravé müsli

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Mletá směs se žampiony a hermelínem
Mletá směs se žampiony a…
15
Žemlovka
Žemlovka
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
12
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
AHA.cz Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Ženy.cz Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Blesk.cz ŽIVĚ: Pavel Novotný opouští po 3 měsících vězení! Domů ho veze Blesk!

ŽIVĚ: Pavel Novotný opouští po 3 měsících vězení! Domů ho veze Blesk!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Další doporučené recepty:

Jablkovo-medové palačinky s lískovými oříšky
Jablkovo-medové palačinky s lískovými…
Jablkovo-pudinkové koblížky
Jablkovo-pudinkové koblížky
Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou
Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou…
Jablkový dech bez mouky
Jablkový dech bez mouky
Jablkový dort IV.
Jablkový dort IV.
Jablkový dort s kakaovou mřížkou
Jablkový dort s kakaovou mřížkou
  • Recepty.cz
  • Jablkový crumble s ořechy a brusinkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact