• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jablkové vafle
Napište svůj komentář k receptu

Jablkové vafle

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkové vafle
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g margarín
    • 50
      g moučkový cukr
    • citronová kůra
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 0,13
      l voda
    • 0,50
      lžička skořice
    • 1
      ks hřebíček mletý
    • 5
      g mleté mandle
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 250
      g jablka

Postup přípravy receptu

1
Tuk, cukr a šťávu dobře vymícháme, vmícháme vejce, mouku s práškem a vodu a dobře vymícháme. Přimícháme hřebíček a skořici, mandle, rum a jablka. Pečeme na vaflovači, stupeň 4,5-5. Upečené vafle se oddělí od vaflovače, nic nenatíráme tukem.
2
Na jednu dávku dávám asi 2 lžíce těsta (třeba vyzkoušet na svém vaflovači, nejsou stejné velikosti), těsto dejte do středu, když vaflovač zaklopíte, rozjede se po celé ploše. Upečené potíráme džemem, zdobíme ovocem a šlehačkou, můžeme přelít i čokoládou nebo jinou omáčkou, posypat ořechy apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem

Skořicové vafle

Skořicové vafle

Oblíbené vafle

Oblíbené vafle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • penzionalenka
    penzionalenka | 14. 10. 2014 07:35

    Jablíček je dost, jde se vařit <3 <3 <3

  • Tojefuk | 16. 7. 2012 10:48

    Jejda, opět tak příšerný poměr tuku a mouky, tohle nemůže být dobré těsto a komentář dole o vytékajícím tuku při pečení to je pokračuje. Proč tolik tuku?? Je mi to divné, protože ostatní recepty mají třeba jen 50 g tuku nebo pár lžic oloeje na na stejné množýstvé mouky jako tady. :-\

  • Gábina H | 25. 6. 2009 12:11

    Vafle by se po upečení neměly dávat na sebe, tím zvlhnou. Nejlepší je nechat je chladnout na mřížce.

  • Kamila Chlumecká | 24. 6. 2009 21:48

    Mám jen dotaz k té kůře a šťávě (pravděpodobně z citronu). V ingrediencích je kůra a v postupu šťáva. Vafle jsem pekla, dala jsem kůru i šťávu z 1 citronu a zdálo se mi to dobré. Jen bych měla připomínku k množství tuku. Při pečení mi tuk vytékal z vaflovače, těsto ne, takže příště zkusím dát toho tuku méně. A ještě jeden dotaz. Po upečení jsou vafle krásně křupavé, ale po cca 5 minutách jsou už gumové. Dá se s tím něco dělat?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vafle Nejlepší dezerty
Moučníky Vafle Snídaně Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Hnědý rum Hřebíček mletý Jablka Margarín Mleté mandle Moučkový cukr Prášek do pečiva Skořice Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Apple pie

Apple pie

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Rychlý, levný oběd

Rychlý, levný oběd

Čínská rýže

Čínská rýže

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Smažený sýr v těstíčku

Smažený sýr v těstíčku

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Pečené donuty

Pečené donuty

Pizza z polenty - zdravě

Pizza z polenty - zdravě

Doporučujeme

40 minut
Zelňačka s bramborovou kaší

Zelňačka s bramborovou kaší

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
11
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
11
Alpský Kaiserschmarrn
Alpský Kaiserschmarrn
10
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…

Zajímavé články

Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
Slané cukroví: Výborná alternativa pro chvíle, kdy už máte sladkého dost
Slané cukroví: Výborná alternativa pro chvíle,…
Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8 osvědčených receptů, které zvládnou i začátečníci
Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8…
AHA.cz Šok v Lucerně! Slováček dostal milion od cizího muže

Šok v Lucerně! Slováček dostal milion od cizího muže

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Kolik utratí průměrný Čech za Vánoce? Schválně, jestli vás stojí víc, nebo míň

Kolik utratí průměrný Čech za Vánoce? Schválně, jestli vás stojí víc, nebo míň

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Miss Kočendová těsně před porodem: Zrušila dětský pokojíček!

Miss Kočendová těsně před porodem: Zrušila dětský pokojíček!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Další doporučené recepty:

Jablkové řezy V.
Jablkové řezy V.
Jablkové smaženky
Jablkové smaženky
Jablkové šátečky
Jablkové šátečky
Jablkovec
Jablkovec
Jablkovec nepečený
Jablkovec nepečený
Jablkovo - skořicové cupcakes
Jablkovo - skořicové cupcakes
  • Recepty.cz
  • Jablkové vafle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact