• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablkové vafle
Napište svůj komentář k receptu

Jablkové vafle

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkové vafle
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g margarín
    • 50
      g moučkový cukr
    • citronová kůra
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 0,13
      l voda
    • 0,50
      lžička skořice
    • 1
      ks hřebíček mletý
    • 5
      g mleté mandle
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 250
      g jablka

Postup přípravy receptu

1
Tuk, cukr a šťávu dobře vymícháme, vmícháme vejce, mouku s práškem a vodu a dobře vymícháme. Přimícháme hřebíček a skořici, mandle, rum a jablka. Pečeme na vaflovači, stupeň 4,5-5. Upečené vafle se oddělí od vaflovače, nic nenatíráme tukem.
2
Na jednu dávku dávám asi 2 lžíce těsta (třeba vyzkoušet na svém vaflovači, nejsou stejné velikosti), těsto dejte do středu, když vaflovač zaklopíte, rozjede se po celé ploše. Upečené potíráme džemem, zdobíme ovocem a šlehačkou, můžeme přelít i čokoládou nebo jinou omáčkou, posypat ořechy apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem

Skořicové vafle

Skořicové vafle

Oblíbené vafle

Oblíbené vafle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • penzionalenka
    penzionalenka | 14. 10. 2014 07:35

    Jablíček je dost, jde se vařit <3 <3 <3

  • Tojefuk | 16. 7. 2012 10:48

    Jejda, opět tak příšerný poměr tuku a mouky, tohle nemůže být dobré těsto a komentář dole o vytékajícím tuku při pečení to je pokračuje. Proč tolik tuku?? Je mi to divné, protože ostatní recepty mají třeba jen 50 g tuku nebo pár lžic oloeje na na stejné množýstvé mouky jako tady. :-\

  • Gábina H | 25. 6. 2009 12:11

    Vafle by se po upečení neměly dávat na sebe, tím zvlhnou. Nejlepší je nechat je chladnout na mřížce.

  • Kamila Chlumecká | 24. 6. 2009 21:48

    Mám jen dotaz k té kůře a šťávě (pravděpodobně z citronu). V ingrediencích je kůra a v postupu šťáva. Vafle jsem pekla, dala jsem kůru i šťávu z 1 citronu a zdálo se mi to dobré. Jen bych měla připomínku k množství tuku. Při pečení mi tuk vytékal z vaflovače, těsto ne, takže příště zkusím dát toho tuku méně. A ještě jeden dotaz. Po upečení jsou vafle krásně křupavé, ale po cca 5 minutách jsou už gumové. Dá se s tím něco dělat?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vafle Nejlepší dezerty
Moučníky Vafle Snídaně Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Hnědý rum Hřebíček mletý Jablka Margarín Mleté mandle Moučkový cukr Prášek do pečiva Skořice Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Hodslavská řezanka

Hodslavská řezanka

Lilkové lodičky

Lilkové lodičky

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Těstovinový salát s celerem a krabími tyčinkami

Těstovinový salát s celerem a krabími…

Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

Zapečené kuřecí s rajčaty

Zapečené kuřecí s rajčaty

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

32
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
32
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
30
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou
Meruňkový koláč s…
29
Švestková povidla
Švestková povidla
29
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Jablkové řezy V.
Jablkové řezy V.
Jablkové smaženky
Jablkové smaženky
Jablkové šátečky
Jablkové šátečky
Jablkovec
Jablkovec
Jablkovec nepečený
Jablkovec nepečený
Jablkovo - skořicové cupcakes
Jablkovo - skořicové cupcakes
  • Recepty.cz
  • Jablkové vafle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact