• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablkové vafle
Napište svůj komentář k receptu

Jablkové vafle

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkové vafle
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g margarín
    • 50
      g moučkový cukr
    • citronová kůra
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 0,13
      l voda
    • 0,50
      lžička skořice
    • 1
      ks hřebíček mletý
    • 5
      g mleté mandle
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 250
      g jablka

Postup přípravy receptu

1
Tuk, cukr a šťávu dobře vymícháme, vmícháme vejce, mouku s práškem a vodu a dobře vymícháme. Přimícháme hřebíček a skořici, mandle, rum a jablka. Pečeme na vaflovači, stupeň 4,5-5. Upečené vafle se oddělí od vaflovače, nic nenatíráme tukem.
2
Na jednu dávku dávám asi 2 lžíce těsta (třeba vyzkoušet na svém vaflovači, nejsou stejné velikosti), těsto dejte do středu, když vaflovač zaklopíte, rozjede se po celé ploše. Upečené potíráme džemem, zdobíme ovocem a šlehačkou, můžeme přelít i čokoládou nebo jinou omáčkou, posypat ořechy apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem

Skořicové vafle

Skořicové vafle

Oblíbené vafle

Oblíbené vafle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • penzionalenka
    penzionalenka | 14. 10. 2014 07:35

    Jablíček je dost, jde se vařit <3 <3 <3

  • Tojefuk | 16. 7. 2012 10:48

    Jejda, opět tak příšerný poměr tuku a mouky, tohle nemůže být dobré těsto a komentář dole o vytékajícím tuku při pečení to je pokračuje. Proč tolik tuku?? Je mi to divné, protože ostatní recepty mají třeba jen 50 g tuku nebo pár lžic oloeje na na stejné množýstvé mouky jako tady. :-\

  • Gábina H | 25. 6. 2009 12:11

    Vafle by se po upečení neměly dávat na sebe, tím zvlhnou. Nejlepší je nechat je chladnout na mřížce.

  • Kamila Chlumecká | 24. 6. 2009 21:48

    Mám jen dotaz k té kůře a šťávě (pravděpodobně z citronu). V ingrediencích je kůra a v postupu šťáva. Vafle jsem pekla, dala jsem kůru i šťávu z 1 citronu a zdálo se mi to dobré. Jen bych měla připomínku k množství tuku. Při pečení mi tuk vytékal z vaflovače, těsto ne, takže příště zkusím dát toho tuku méně. A ještě jeden dotaz. Po upečení jsou vafle krásně křupavé, ale po cca 5 minutách jsou už gumové. Dá se s tím něco dělat?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vafle Nejlepší dezerty
Moučníky Vafle Snídaně Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Hnědý rum Hřebíček mletý Jablka Margarín Mleté mandle Moučkový cukr Prášek do pečiva Skořice Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Smetanový dortík

Smetanový dortík

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Kávová poleva

Kávová poleva

Chřestová polévka II.

Chřestová polévka II.

Kakaové řezy s krémem

Kakaové řezy s krémem

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
21
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
21
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
21
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Netradiční oslava Jany Fabiánové: Výročí v JZD!

Netradiční oslava Jany Fabiánové: Výročí v JZD!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Jablkové řezy V.
Jablkové řezy V.
Jablkové smaženky
Jablkové smaženky
Jablkové šátečky
Jablkové šátečky
Jablkovec
Jablkovec
Jablkovec nepečený
Jablkovec nepečený
Jablkovo - skořicové cupcakes
Jablkovo - skořicové cupcakes
  • Recepty.cz
  • Jablkové vafle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact