• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablkové smaženky
Napište svůj komentář k receptu

Jablkové smaženky

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkové smaženky
Jablkové smaženky
Jablkové smaženky
Jablkové smaženky
Jablkové smaženky
Jablkové smaženky
Jablkové smaženky
Jablkové smaženky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 5
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      špetka sůl
    • 350
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      dl mléko
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 40
      g rozinky
    • 1
      lžíce skořice
    • 80
      g ořechy
    • 500
      g jablka

Postup přípravy receptu

1
Jablka očistíme (loupat netřeba), nakrájíme na malé kostičky, přidáme mouku, sůl, rozinky, sekané ořechy (nemusí být) a vejce. Promícháme a zalijeme takovým množstvím horkého mléka, aby jsme dostali husté těsto.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec

2
V horkém oleji smažíme z těsta halušky (dvěma lžícemi) ze všech stran. Usmažené vybereme do mísy a hned sypeme skořicí a práškovým cukrem. Jíme teplé, ale dobré jsou i studené.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Jablkové koblihy se skořicí

Jablkové koblihy se skořicí

Smaženky s calvadosem

Smaženky s calvadosem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • J.Tereza | 20. 10. 2012 21:50

    Musíte ich vyprážať v horúcom oleji a potom uložiť na papierovú servítku, ktorá prebytočný tuk vsaje. :-)

  • pipča
    pipča | 19. 10. 2012 09:05

    teplé byly lepší a jak to uděláte aby nebyly tolik tučné?

  • janatka | 24. 11. 2010 08:45

    Už jsem je dělala a znám odjinud!!Lepší jsou teplé.

  • Tom Knězek | 12. 11. 2010 17:40

    Stále ještě smažím, je toho celkem dost, ale pár kousků už jsem zbaštil a můžu zcela doporučit ;-) Je to jednoduché a pokud toho uděláte tak polovinu, tak i rychlé :-D a samozřejmě chutné ;-)

  • Zuzana Šindlerová | 22. 10. 2009 09:03

    Taky jsem dala polohrubou mouku, rozinky jsem chtěla namočit do rumu, ale bohužel jsem doma neměla. Rozinek i ořechů jsem dala malinko víc a taky jsem sypala stejně jako Marie skořicovým cukrem. Výborné, večer u televizie mizely smaženky jako jednohubky. Dávám 1*.

  • Marie Šindelová | 17. 10. 2009 17:36

    Dělala jsem z polohrubé mouky(snad to tak má být)a do těsta jsem ještě přidala trošku rumu.Nejdřív jsem je vteřinku nechala na ubrousku,pak hned sypala skořicovým cukrem.Jen se po nich zaprášilo.Dávám 1 a určitě jsem je nedělala naposledy.

  • Jana Wernischova | 20. 10. 2005 13:41

    Určitě zkusím! podle mého jsou všechny moučníky z jablek neodolatelné a tenhle jsem nzekoušela.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Lívance
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jablka Mléko Moučkový cukr Ořechy Rozinky Skořice Slunečnicový olej Sůl Vejce

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marokánky

Marokánky

Pomazánka z Romadúru II.

Pomazánka z Romadúru II.

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

Eintopf s červenou řepou

Eintopf s červenou řepou

Koktejl Mai-Tai

Koktejl Mai-Tai

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kabirův pečený česnek Čeněk

Čína s vepřovým

Čína s vepřovým

Tartaletky

Tartaletky

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

208
Kořeněné sýrové tyčinky
Kořeněné sýrové tyčinky
83
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
56
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
46
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
43
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Kevin Costner předložil jasné důkazy proti žalující kaskadérce: Netrpěla, navíc k sexu nedošlo!

Kevin Costner předložil jasné důkazy proti žalující kaskadérce: Netrpěla, navíc k sexu nedošlo!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Jablkové řezy III.
Jablkové řezy III.
Jablkové řezy s mákem
Jablkové řezy s mákem
Jablkové řezy V.
Jablkové řezy V.
Jablkové šátečky
Jablkové šátečky
Jablkové vafle
Jablkové vafle
Jablkovec
Jablkovec
  • Recepty.cz
  • Jablkové smaženky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact