• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jablkové měsíčky (i pro diabetiky)
Napište svůj komentář k receptu

Jablkové měsíčky (i pro diabetiky)

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkové měsíčky (i pro diabetiky)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g tvaroh
    • 250
      g tuk
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      hrst skořicový cukr
  • Náplň
    • 0,50
      kg jablka
    • 50
      g rozinky
    • 50
      g ořechy

Postup přípravy receptu

1
Z tvarohu, tuku, mouky a soli připravíme těsto a necháme odstát asi půl hodiny. Oloupaná a očištěná jablka nahrubo nastrouháme a promícháme s rozinkami a sekanými ořechy. Těsto vyválíme silné asi 3 mm a vykrajujeme kolečka s průměrem asi 6 cm. Do středu dáme trochu náplně, přehneme a okraje dobře stlačíme. Upečeme. Ještě horké obalujeme v práškovém cukru smíchaným se skořicovým a necháme vychladnout.
2
Nepečeme příliš dopředu, stačí 2-3 dny před Vánoci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lučanský chléb nejen pro diabetiky

Lučanský chléb nejen pro diabetiky

Malinový dort vhodný pro diabetiky (nebo celiaky)

Malinový dort vhodný pro diabetiky …

Vykrajované měsíčky

Vykrajované měsíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana z VM | 8. 1. 2007 09:26

    V sobotu jsem upekla stejně jako Alena H. Buchtička je vynikající a není moc sladká. Kdo chtěl sladší, přicukroval si ji. Je to velice jedlé, lehoučké a rychlé. Toto je moučník, který nikdy nezklame ! Díky za něj :o)

  • Alena H. | 2. 1. 2007 10:44

    Také jsem vyzkoušela, ale těsto jsem rozpůlila, jednu půlku jsem vyválena na plech, těsto jsem pokryla jablky, cukrem a ořechy /rozinky u nás nejsou oblíbené/ a druhou polovinou jsem jablka přikryla. Upečené jsem posypala cukrem moučkovým a skořicovým. Moučník měl obrovský úspěch. S těstem se dobře pracuje.

  • Lenka | 20. 12. 2006 16:05

    Vynikajici, chutna mi nejvice ze vsech sedmi druhu co jsem letos pekla. Udelala jsem to z dvojite davky a cela rodinka to pojidala jeste teple z plechu. Drzela jsem se presne podle receptu a i kdyz nektere rohlicky nebyly poradne zavrene,napln nevytekla. Diky moc, davam jedna s hvezdickou.

  • Anonym | 1. 3. 2006 19:51

    Dobrý recept,dnes se dá opravdu koupit hodně věcí pro diabetiky nebo úplně předělat recept speciálně pro diabetiky,dobře to znám sám vařím pro takovou osobu.:) :) :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jablka Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Rozinky Skořicový cukr Sůl Tuk Tvaroh
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušené vepřové v zelí

Dušené vepřové v zelí

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Vánoční cheesecake

Vánoční cheesecake

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

65
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
48
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
46
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým…
19
Spaghetti alla Carbonara po italsku
Spaghetti alla Carbonara…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Exmanželé Osvaldová (72) a Soukup (74): Zase spolu!

Exmanželé Osvaldová (72) a Soukup (74): Zase spolu!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

  • Recepty.cz
  • Jablkové měsíčky (i pro diabetiky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact