• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablkové měsíčky (i pro diabetiky)
Napište svůj komentář k receptu

Jablkové měsíčky (i pro diabetiky)

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkové měsíčky (i pro diabetiky)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g tvaroh
    • 250
      g tuk
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      hrst skořicový cukr
  • Náplň
    • 0,50
      kg jablka
    • 50
      g rozinky
    • 50
      g ořechy

Postup přípravy receptu

1
Z tvarohu, tuku, mouky a soli připravíme těsto a necháme odstát asi půl hodiny. Oloupaná a očištěná jablka nahrubo nastrouháme a promícháme s rozinkami a sekanými ořechy. Těsto vyválíme silné asi 3 mm a vykrajujeme kolečka s průměrem asi 6 cm. Do středu dáme trochu náplně, přehneme a okraje dobře stlačíme. Upečeme. Ještě horké obalujeme v práškovém cukru smíchaným se skořicovým a necháme vychladnout.
2
Nepečeme příliš dopředu, stačí 2-3 dny před Vánoci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lučanský chléb nejen pro diabetiky

Lučanský chléb nejen pro diabetiky

Malinový dort vhodný pro diabetiky (nebo celiaky)

Malinový dort vhodný pro diabetiky …

Vykrajované měsíčky

Vykrajované měsíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana z VM | 8. 1. 2007 09:26

    V sobotu jsem upekla stejně jako Alena H. Buchtička je vynikající a není moc sladká. Kdo chtěl sladší, přicukroval si ji. Je to velice jedlé, lehoučké a rychlé. Toto je moučník, který nikdy nezklame ! Díky za něj :o)

  • Alena H. | 2. 1. 2007 10:44

    Také jsem vyzkoušela, ale těsto jsem rozpůlila, jednu půlku jsem vyválena na plech, těsto jsem pokryla jablky, cukrem a ořechy /rozinky u nás nejsou oblíbené/ a druhou polovinou jsem jablka přikryla. Upečené jsem posypala cukrem moučkovým a skořicovým. Moučník měl obrovský úspěch. S těstem se dobře pracuje.

  • Lenka | 20. 12. 2006 16:05

    Vynikajici, chutna mi nejvice ze vsech sedmi druhu co jsem letos pekla. Udelala jsem to z dvojite davky a cela rodinka to pojidala jeste teple z plechu. Drzela jsem se presne podle receptu a i kdyz nektere rohlicky nebyly poradne zavrene,napln nevytekla. Diky moc, davam jedna s hvezdickou.

  • Anonym | 1. 3. 2006 19:51

    Dobrý recept,dnes se dá opravdu koupit hodně věcí pro diabetiky nebo úplně předělat recept speciálně pro diabetiky,dobře to znám sám vařím pro takovou osobu.:) :) :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jablka Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Rozinky Skořicový cukr Sůl Tuk Tvaroh
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková "malovaná" polévka

Pórková "malovaná" polévka

Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Vynikající vánoční štola

Vynikající vánoční štola

Hranolky z kapra

Hranolky z kapra

Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

Bramborovo - květáková polévka s…

Čokoládový korpus

Čokoládový korpus

Housky (DUKAN)

Housky (DUKAN)

Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi

Jarní závitky s krevetami, bylinkami…

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

33
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými…
17
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem
Chřest s křupavou…
17
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
16
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
13
Francouzský koláč s hruškami
Francouzský koláč s…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Hana Zagorová (†75) by slavila 79: Dojemný vzkaz od Margity!

Hana Zagorová (†75) by slavila 79: Dojemný vzkaz od Margity!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Jablkové měsíčky (i pro diabetiky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact