• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Napište svůj komentář k receptu

Jablka s perníkovým srdcem - pečená

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Jablka s perníkovým srdcem - pečená
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks jablka - větší
    • 100
      g perník na strouhání
    • 2
      lžíce med
    • 1,50
      lžíce pikantní marmeláda - malinová, brusinková, rybízová
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 3
      lžíce máslo
    • hnědý rum nebo citronová šťáva
    • citronová šťáva
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejdřív připravíme směs z nastrouhaného perníku s medem, zavařeninou, skořicí, 1 a půl lžící másla a pár kapkami rumu nebo citronové šťávy.
2
Jablka spirálovitě oloupeme, opatrně vydlabeme jádřinec a místo po jádřinci vyplníme perníkovou směsí. Jablka pokapeme citronovou šťávou a pocukrujeme moučkovým cukrem.
3
Jablka dáme do misky se zbytkem másla a lžící vody a pečeme v předehřáté troubě do zlatava. Pečeme na vyšší teplotu, aby se nerozpekla, spíše opekla a prohřála.
4
Dozdobit můžeme dle chuti kysanou smetanou, šlehačkou, zavařeninou... .
5
Podáváme teplá, ale dobrá jsou i studená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem

Pečené hrušky / jablka s karamelovým…

Cupcakes s borůvkovým srdcem

Cupcakes s borůvkovým srdcem

Pečená jablka na javorovém sirupu

Pečená jablka na javorovém sirupu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta | 21. 2. 2015 10:39

    Vynikající! Zahřívací lahůdky máme rádi ;*/

  • Markéta | 21. 2. 2015 10:38

    Vynikající! Zahřívací lahůdky máme rádi ;*/

  • Miroslava Bujková | 29. 1. 2012 18:32

    Jablka rozpékám často, obvzlášť v zimě zahřejí a nenabalujeme na sebe zbytečná buchtová kila. Stačí pokapat medem nebo javorovým sirupem. S perníkem jsou také vynikající, vnučka snědla dvě a byla po večeři, jen jsem je z vlastní zkušenosti oloupala celá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Nejlepší dezerty
Pokrmy Zdravě i chutně Moučníky Sladké Ovoce Dezerty Svačina Večeře Pečení Děti Vánoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hnědý rum Jablka Máslo Med Moučkový cukr Perník na strouhání Pikantní marmeláda Skořice - mletá
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

Marokánky

Marokánky

Česnečka z uzených kostí

Česnečka z uzených kostí

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Slané pečivo - co dům dal

Slané pečivo - co dům dal

Celer s uzeným masem - zapékaný

Celer s uzeným masem - zapékaný

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

31
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Zelný salát s křenem a paprikou
Zelný salát s křenem a…
27
Cizrnová polévka - vydatná
Cizrnová polévka -…
27
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Jablíčková rychlovka
Jablíčková rychlovka
Jablka plněná mletým masem
Jablka plněná mletým masem
Jablka plněná zelnou směsí - příloha
Jablka plněná zelnou směsí - příloha
Jablka se slaninou a brambory
Jablka se slaninou a brambory
Jablka se zmrzlinou
Jablka se zmrzlinou
Jablka v karamelu
Jablka v karamelu
  • Recepty.cz
  • Jablka s perníkovým srdcem - pečená
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact