• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablka s křenem
Napište svůj komentář k receptu

Jablka s křenem

autor: Terki
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablka s křenem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      kg jablka
    • 1
      kg cukr
    • 100
      g křen
    • 200
      ml ocet

Postup přípravy receptu

1
Jablka i křen nastrouháme najemno, přidáme cukr a ocet a vše dobře promícháme. Plníme do sklenic a necháme pár dní odležet.
2
Výborné jako příloha nebo i jen tak samotné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Řepná polévka s křenem

Řepná polévka s křenem

Dijonská sekaná s křenem

Dijonská sekaná s křenem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jiří | 3. 1. 2017 13:28

    Je mi 46 a tohle dělala moje maminka když jsem byl malý a já s manželkou si děláme do dnes.Vydrží bez sterilizace v poho celý rok ale u nás sotva do jara,ale za to netrpíme na nějaké velké chřipky a podobně.Doporučuji všem a ke všemu nebo jen tak k TV. ;-)

  • Tereza Martínková | 29. 11. 2006 15:40

    Andreo, já to nesterilizuji a vydrží to vždycky hodně dlouho, zatím se mi nestalo, že by se to kazilo....dokonce jsme jednu otevřeli asi po roce a byla úplně v pořádku, myslím, že ten ocet to udrží.Hezký den:-)

  • Andrea Horáčková | 27. 11. 2006 21:23

    Dobrý den, zrovna jsem si udělala křen s jablky a chci se zeptat, jak dlouho vydrží ve skleničce??? pokud mám více množství, je nutná sterilizace??

  • Tereza Martínková | 21. 9. 2006 15:23

    Zuzko, taky to baštíme s dobrotami na zabíjačce:), je to výborné i k uzenému a dávám to někdy i do těch šunkových rolek(jak psala Tereza)...ale i jen tak samotné, když člověka "honí mlsná" :))

  • Tereza Jarčušková | 21. 9. 2006 13:21

    Týmito jablkami s chrenom naplňte šunkové rolky, môžete to vmiešať do ušľahanej šľahačky a potom plniť rolky, vynikajúce. Uložte rolky na misu, ozdobte zeleninkou...

  • Zuzana Šindlerová | 21. 9. 2006 10:21

    Díky, Terezko, za tenhle recept. Připomněla jste mně dobu tak před 20 lety, kdy jsme dělávali zabijačky a tyhle jablíčka tam nesměly nikdy chybět jako příloha k ovárku a dalším uvařeným pochoutkám. Křenu může být klidně trošku víc, záleží jak moc je ostrý. 1****.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jablka Křen Ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Lovecké řízky

Lovecké řízky

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Vločkové řezy s krémem

Vločkové řezy s krémem

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se…

Indické kuře Tikka Masala

Indické kuře Tikka Masala

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

31
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Švestková nutela
Švestková nutela
15
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Jablka s křenem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact