• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablíčkové vlnobití
Napište svůj komentář k receptu

Jablíčkové vlnobití

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablíčkové vlnobití
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 0,50
      hrnek olej
    • 1
      lžíce kakao
    • 0,50
      lžička skořice
    • 1
      dl voda
    • 2
      hrnek jablka na kostičky nakrájená
    • 0,50
      hrnek rozinky podrcená jádra ořechů
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání pekáče
    • čokoládová poleva na ozdobení
    • ořechy na posypání

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s cukrem, olejem, kakaem, skořicí a horkou vodou, kterou přidáváme po částech. Vmícháme oloupaná a na kostičky nakrájená jablka, rozinky a ořechy. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků.
2
Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a vysypaný pekáč a zvolna pečeme. Upečený moučník pocákáme čokoládovou polevou a posypeme ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškové vlnobití

Hruškové vlnobití

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie chocholová | 4. 11. 2007 20:07

    moc dobrý moučník,peču ho často,mám ho pod názvem HRUŠKOVÉ VLNOBITÍ,takže ho dělám s hruškami a je opravdu výborný .

  • Markéta Valentíková | 3. 11. 2007 16:14

    Musím přidat pochvalný komentář. Pekla jsem už několikát a vždycky jsme si pochutnali. Je vláčná díky těm jablíčkům a úplně vynikající jsou tam ty ořechy. Dnes jsem ji poprvé pocákala čokoládou a nemá chybu! Dávám za jedna.

  • Hospodyňka | 7. 9. 2006 09:12

    Musím trochu vylepšit můj předchozí komentář sdělením, že tu buchtu jsem pekla v neděli a ještě včera (ve středu) byla krásně vláčná a chutná, takže to je její velké plus.

  • Hospodyňka | 4. 9. 2006 10:39

    Vyzkoušeno s výsledkem nic extra, ale vyloženě špatné to taky není. Pokud budu dělat příště, přidám kakao a uberu cukr. Bylo to moc sladké i na mě a to si obyčejně spíš dopřávám.

  • Lucie Kadera | 27. 6. 2006 09:21

    Ta buchta je skvela. Posypala jsem ji po upeceni kokosem. Doporucuji!

  • Anonym | 19. 9. 2005 19:09

    Buchta je opravdu vynikající, vyzkoušela jsem ji s tou zakysanou smetanou!!! Děkuji za typ.

  • Saša | 18. 7. 2005 11:03

    Právě jsem ho dopekla, uvidím, až ochutnám. Příprava je opravdu jednoduchá. Jen chci upozornit začátečnice jako jsem já, aby pokud dělají těsto v robotu, ořechy a jablka vmíchaly ručně... Já jsem to neudělala a můj výkonný robot to trošku víc rozsekal :-) doufám, že na chuti to nic nezmění. Ale jinak to vypadá dobře, ozvu se až ochutnám :-))

  • as | 14. 2. 2005 09:44

    Je to velmi dobrý moučník. Ještě vařící jsem potřela 1 zakysanou smetanou a postříkala rozpuštěnou čokoládou. Podle zkušeností z jiného receptu smetana moučník bezpečně "provlhčí".Doporučuji!!

  • Renáta | 31. 1. 2005 08:40

    Pochutnala si celá rodina. Doporučuji cukr dle sladkosti či kyselosti jablek. Dala jsem velmi kyselá jablka a moučník je vynikající.

  • Vlasta | 18. 1. 2005 17:43

    ,,Zvolna" je asi na 150 stupňů..

  • Veronika | 23. 10. 2004 13:32

    Prosím, mohl by mi někdo poradit na kolik stupňů a na jak dlouho nastavit troubu? Jsem začátečník a "zvolna" je pro mě v tomhle případě dost vágní pojem.

  • Jíťa | 22. 10. 2004 12:48

    Zkusila jsem a je to opravdu moc dobré, buchta zůstává dlouho vláčná.Mohu jedine doporučit!

  • Šárka | 3. 10. 2004 12:57

    je to dobrota,ale příště dám méně cukru.

  • Danuše Jurigová | 22. 9. 2004 09:25

    Velmi dobrý moučník, jen bych tam dala o trochu méně cukru. Jinak výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Jablka Kakao Olej Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Skořice Tuk Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z tuňáka

Pomazánka z tuňáka

Těstoviny s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Těstoviny s brokolicovo-smetanovou…

Palačinky od Petra

Palačinky od Petra

Kakaové palačinky

Kakaové palačinky

Mrkvová-pažitková pomazánka

Mrkvová-pažitková pomazánka

Křenová sekaná

Křenová sekaná

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

28
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
18
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle…
17
Zeleninové chipsy
Zeleninové chipsy
17
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

  • Recepty.cz
  • Jablíčkové vlnobití
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact