• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečný závin z tvarohového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný závin z tvarohového těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný závin z tvarohového těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hera
    • sůl
    • cukr
    • vanilkový cukr
    • skořice
    • 250
      g tvaroh ne z vaničky!
    • 250
      g hladká mouka lépe výběrová
    • dětské piškoty drcené nebo strouhanka opražená na másle
    • ořechy podle chuti drcené nebo strouhané nebo kokosová moučka, rozinky apod.

Postup přípravy receptu

1
Na vál dám prosátou mouku se špetkou soli, tvaroh a nakrájenou Heru. Rychle zpracuji v těsto. Rozdělím na díly (dělám 2-4 podle toho, jak velké záviny chci mít). Vyválím, střední třetinu posypu drcenými piškoty nebo opraženou strouhankou (případně strouhaným perníkem) pokladu plátky jablek, cukr (podle sladkosti jablek, někdy dám jen vanilkový), skořice, rozinky, ořechy nebo mírně posypu kokosem. Krajní třetiny těsta překlopím přes náplň, přitisknu a dám na plech, potřu rozšlehaným vejcem.Peču do zlatova asi 20 minut.
2
Nejprve na 200 °C, aby těsto vyskočilo, jako lístkové, pak zmírním. Posypat cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Třešňové knedlíčky z tvarohového těsta

Třešňové knedlíčky z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka P | 2. 4. 2016 06:51

    Já jablka postrouhám na těsto a když jsou moc sladká ,tak je trochu pošplíchám citronovou šťávou.

  • Eva | 6. 3. 2016 14:37

    Závin bude mdlý, pokud použijete sladká jablka. Dělám ho roky, někdy i slané tyčinky sypané třeba paprikou se solí, je to v pohodě. Kdysi jsem ve slovenském vaření viděla, že tam ženská sypala kvůli chuti i kyselinu citronovou, ale chemii tedy ani náhodou. Možností je sladká jablka trochu podusit a ochutit třeba šťávou z citrónu, ale obávám se, že bude těsto mokvat.Syn má raději s tvarohovou náplní, která občas způsobí prasknutí, do ní přidávám bílek pro zpevnění, žloutek na potření s troškou smetany. A občas místo rozinek fiknu brusinky, zase rodinné vybírání - rozinky synečkům nejedou, ale závin ano. :-))

  • tybrdo | 2. 10. 2015 11:17

    moje rodina se z toho posrala. :'( :'( :-$ :-$

  • skorice.vanilka | 15. 10. 2014 16:59

    Tohle recept jsem hledala. Už jsem to těsto na štrůdl dávno dělala a pak zapomněla. Hlavně jsem zapomněla, zda dát vejce či ne. Proto jsem si chtěla recept osvěžit. Díky za něj. Jdu na to.l

  • Nikol | 7. 10. 2014 13:42

    Tak jsem taky vyzkoušela závin s jablky a pár šátečků dětem s pudinkem a jen se po nich zaprášilo.Dnes peču znova a jiné těsto už ani nebudu zkoušet.

  • Petra Sládková | 2. 10. 2014 19:58

    :-[ za mě tedy výborný, dělala jsem dnes poprvé, a hned jsem se hecla a udělala 2 dávky, po přečtení komentářů a obavách, že bude těsto mdlé a bez chuti, jsem přidala trochu citronové kůry a vanilkový cukr, tvarohy jsem použila z vaničky, a nedočkavostí čekala, až vychladne <3 a opravdu spokojenost, myslím, že záleží i na náplni, udělala jsem i pár tvarohových šátečků (křupinek, jak doma říkáme) a jsou výborné :-P

  • Janka 135 | 20. 8. 2014 10:23

    Právě ho peču, oproti receptu jsem použila tvaroh z vaničky. Těsto nelepí, krásně se nechá rozválet, netrhá se. Musím se přiznat, jedna šiška už není :-)

  • Janka 135 | 20. 8. 2014 10:23

    Právě ho peču, oproti receptu jsem použila tvaroh z vaničky. Těsto nelepí, krásně se nechá rozválet, netrhá se. Musím se přiznat, jedna šiška už není :-)

  • a1042 | 28. 12. 2013 14:09

    Nechápu a nerozumím, těsto je nutrální pečeme ho asi 30 let, převzala jsem od maminky. Náplň ale musí mít chuť a vždy jej peču o Vánocích, ještě nikdy jsem si neudělala ostudu. Jen někdy to s množstvím náplně přeženu a malinko praskne, prostě ho předobřím ;-)

  • jana | 4. 10. 2013 16:08

    Toto těsto na závin je vynikající.Záleží na ručičkách,jak jsou šikovné.

  • Alík | 4. 9. 2013 22:17

    Je to ,,mokrý,, těsto? :-\ jen jestli se trochu nasákne třeba šťávou z jablek nebo jestli pundingem zvlhne ;-) no prostě hlavně aby nedusilo :-) díky

  • Vladimír | 9. 3. 2013 01:15

    toto těsto je vynikající nejen na štrůdl, ale i na různé šátečky na sladko i na slano. Pokud se štrůdlu týká, tak všechna těsta mají víceméně neutrální chuť, záleží na náplni. Také na tom, jak kdo umí... :-)

  • HelenaPa | 4. 1. 2013 08:41

    Je mi líto, že Vám nechutnal, ale já ho pekla zase a zase chutnal.

  • Iva | 28. 12. 2012 13:40

    Těsto na závin je normální, dělám ho také a záleží hlavně na náplni. Jestli jste zvyklá na listové těsto, chápu, že vám třeba nechutnal, ale nám jo. :-)) :-)) :-)) :-)) :-))

  • asheville | 28. 12. 2012 09:14

    Nemůžu nepřidat komentář, ač to jindy nedělám.Tenhle závin jsem se rozhodla péct na Štědrý den, to jsem tomu dala! Postupovala jsem přesně dle předpisu. Mdlý závin bez chuti a zápachu a celkem dobrá náplň bídný výsledek nezachránila. Nemůžu jinak, asi ze vzteku, že jsem opět nalítla na kladné komentáře, ale dávám za pět. Nenalítněte také.

  • HelenaPa | 21. 8. 2012 15:40

    Tohle je nejlepší těsto na závin, které znám, i když jsem zkusila řadu jiných. Peču ho léta a převzala jsem ho od maminky.

  • Di | 19. 11. 2007 14:08

    Prostě jsem místo slova závin použila slovo štrůdl, vždyť to sama říkáte, že je to totéž. Zkrátka chválím toto těsto na závin = štrůdl. Co je na tom k nepochopení?

  • Martina | 18. 11. 2007 21:50

    Nevím jak ostatní, ale unás štrůdl je prostě závin.Tak nechápu předešlý komentář.

  • Di | 18. 11. 2007 07:55

    Z tohoto těsta je výborný štrůdl, ani se nemusí stáčet, stačí dvě placky a hodně náplně mezi ně.Podobné recepty tu už ale jsou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Hera Hladká mouka Ořechy Skořice Sůl Tvaroh Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosové řezy IV.

Kokosové řezy IV.

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Moravská kapsička

Moravská kapsička

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Podzimní polévka s houbami

Podzimní polévka s houbami

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

Rychlé banánové lívance

Rychlé banánové lívance

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

22
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory …
18
Kokosová bábovka s kefírem
Kokosová bábovka s…
18
Čevabčiči
Čevabčiči
17
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z…
17
Jablečná buchta
Jablečná buchta

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Jablečný závin z tvarohového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact