• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečný závin z listového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný závin z listového těsta

autor: sajik31
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 31
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný závin z listového těsta
Jablečný závin z listového těsta
Jablečný závin z listového těsta
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 500
      g listové těsto
    • 8
      ks jablka středně velkých
    • 30
      g vlašské jádra hrubě drcené
    • 10
      g strouhaný kokos
    • 15
      g rozinky
    • 5
      g skořice - mletá
    • 10
      g vanilkový cukr
    • 10
      g pudinkový prášek vanilkový
    • 15
      g mandle půlené lupínky
    • 50
      g hladká mouka na posypání válu a rozválení těsta
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 10
      g strouhanka na posypání strouhaných jablek

Postup přípravy receptu

1
- listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a na pomoučeném vále rozválíme na dva obdélníky cca 30x35 cm
2
- jablka nastrouháme do mísy a smícháme s cukrem, ořechy, pudinkovým práškem, rozinkami, kokosem a mletou skořicí
3
- takto připravenou nádivku rozprostřeme středem obdélníku (viz obrázek) a nádivku lehce posypeme strouhankou
4
- boční strany obdélníku nařízneme šikmo směrem k náplni a střídavě překládáme těsto přes náplň středem (viz obrázek)
5
- takto zabalené záviny přeneseme na plech vyložený pečícím papírem pomocí umělého prostírání, které podsuneme pod závin a lehce přesuneme na plech
6
- záviny potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mandlovými lupínky a vložíme do předem vyhřáté trouby na cca 170 stupňů
7
- pečeme dorůžova
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný štrúdl z listového těsta

Jablečný štrúdl z listového těsta

Jablkový závin z listového těsta

Jablkový závin z listového těsta

Závin z listového těsta na slano

Závin z listového těsta na slano

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 23. 10. 2022 19:13

    Nic moc, poměry jsou nevyvážené, na osm jablek 15 g rozinek a 30 gramů ořechů je nedostačující.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Pečení Děti Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jablka Listové těsto Mandle půlené Pudinkový prášek Rozinky Rozšlehané vejce Skořice - mletá Strouhanka Strouhaný kokos Vanilkový cukr Vlašské jádra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Zelný salát s koprem

Zelný salát s koprem

Pikantní segedínek

Pikantní segedínek

Špagety se sojovým masem

Špagety se sojovým masem

Hermelín v listovém těstíčku

Hermelín v listovém těstíčku

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Smažené ředkvičky

Smažené ředkvičky

"Pěnové" koláčky z listového těsta

"Pěnové" koláčky z listového těsta

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

47
Boloňské špagety
Boloňské špagety
36
Ředkvičková pomazánka se sýrem
Ředkvičková pomazánka se…
35
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
28
Srdce po myslivecku
Srdce po myslivecku
26
Korejská rýže Bibimbap
Korejská rýže Bibimbap

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Jablečný závin s kardamomem a vlašskými ořechy
Jablečný závin s kardamomem a vlašskými…
Jablečný závin s piškotem
Jablečný závin s piškotem
Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla
Jablečný závin s tvarohem z…
Jablíčka v pivním županu
Jablíčka v pivním županu
Jablíčka v županu II.
Jablíčka v županu II.
Jablíčka v županu se žloutkovým krémem
Jablíčka v županu se žloutkovým krémem
  • Recepty.cz
  • Jablečný závin z listového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact