• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečný štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 54
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g pomazánkové máslo
    • 300
      g hladká mouka
    • 8
      ks jablka
    • cukr
    • skořice
    • rozinky

Postup přípravy receptu

1
Z pomazánkového másla a hladké mouky vytvoříme vláčné těsto, které rozdělíme na 2 díly. Z každého vyválíme plát, posypeme strouhanými jablky, cukrem, skořicí a rozinkami a zavineme. Dáme na plech, potřeme žloutkem a upečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný štrúdl z listového těsta

Jablečný štrúdl z listového těsta

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 20. 9. 2012 21:06

    ...z těsta se dají dělat i šátečky nebo rohlíčky ;-) ...

  • Mauili | 16. 9. 2012 21:39

    Byla jsem mile prekvapena vysledkem. Pekla jsem 30 minut na 160 a dopekla 6 minut na 180 pro barvu. Protoze testo neni sladke, je mozno jej naplnit i masovou naplni. Dekuji.

  • věra | 12. 11. 2011 17:01

    Je výborný.Unás se poněm jenom zapráší. ;-)

  • Petra | 24. 7. 2011 12:07

    Výborný recept :-P :-P :-P :-P :-P .Rodině závin moc chutnal :-P :-P :-P :-P

  • Jana | 5. 2. 2011 17:20

    Ahojky všem. Dejte míssto pomazánkového másla heru a nebo jiný stužený tuk a to pak je mnohem chutnější :-\

  • liba halova | 11. 4. 2010 15:23

    nevim kam to mam napsat,tak to zkusim alespon sem,velmi dobre je dat misto rozinek take susene svestky namocene do rumu.pri peceni zmeknou a je to namka.

  • marie kostivalova | 7. 4. 2008 13:36

    cau tady marena z budejovic,moc holky dekuju za tenhle recept je to spica.Na tehle strance je poznat ze varime ze srdicka

  • Markéta | 10. 3. 2008 07:41

    S těstem se pracovalo výborně, ale chuťově o ničem Nechutnalo to z rodiny nikomu, ani návštěvě.

  • lenka | 27. 10. 2007 17:09

    já bych se chtěla zeptat,jak dlouho se peče štrůdl a na kolik stupňů. děkuji

  • Lucinka :o) K. | 21. 8. 2007 14:10

    Ze začátku jsem se hrozně moc bála, protože mi je teprve 15 a s pečením moc zkušenosti nemám :-) Přeci jenom jsem se do něj pustila a tatinek s bratránkem mě pochválili, protože se vážně hrozně moc povedl. Vynikající.

  • Mira | 21. 3. 2007 23:27

    Trochu jsem si to prizpusobil co jsem nasel doma - dal jsem tam mekky tvaroh, misto skorice kokos a cokoladu, ted se to pece tak se na tesim.

  • Katka D. | 8. 12. 2006 16:23

    Velice chutné, rychlé, jednoduché. Vřele doporučuji!

  • KackaT | 21. 10. 2006 12:48

    ...me se to testo taky pekne rozpadlo. Asi se nekde stala chybicka :-) Uvidime jestli se to bude dat jist. Asi to vysypu do misky a budem lzickovat, pandz to voni nadherne.

  • hana tomešová | 18. 1. 2006 18:08

    štrůdl se už peče ale nevím co se stalo s tím těstem, protože se mi lámalo.. co stím?

  • Tortilla | 1. 11. 2005 21:57

    To sa tam fakt dáva pomazánkové maslo? Nemysleli ste margarín???

  • Sisi | 19. 9. 2005 13:44

    Opravdu jednoduchý,chutný závin.Dávám 1.

  • Johanka K | 31. 8. 2005 14:10

    Ahoj, Tomáši...skús to piecť v dobre vyhriatej trúbe...asi okolo 200´C...A uvidíš, keď po chvíli otovríš trúbu, ako si na tom...pridáš, alebo uberieš. Je to takmer vždy individuálne - podľa trúby. Teplota, ktorá sa uvádza v receptoch je skor orientačná záležitosť.Chce to vyskúšať si svoju trúbu,ako peči... Či je múčnik, alebo štrúdľa upečená, zistíš tak, že do koláča pichneš drevenou špajdľou(špejlí) = ak sa na ňu neprilepí cesto, alebo náplň, máš hotovo...:)

  • Tomás B. | 8. 7. 2005 21:27

    Jsem chlap,jak mám udelat strudl. Kdyz nenapísete nakolik stupnu to péct :o( Tomás

  • aneta | 1. 7. 2005 17:41

    tento recept je jednoduchy a vynikajici, misto pomazankoveho masla jsem pridala mekky tvaroh a trochu mleka. Doporucuji vyzkouset. yum.

  • Rendy | 16. 6. 2005 01:11

    super, krásně se zpracuje těsto. momentálně jsem též v zahraničí a pom. máslu opravdu odpovídá cream cheese - resp. je to to samé :)

  • Lucie | 11. 2. 2005 20:10

    Výborný, jednoduchý štrůdl. Ještě sem jablíčka trochu posypala kokosem, dává to takovou zajímavou chuť. Všichni si moc pochutnali.

  • HANKA | 20. 11. 2004 21:04

    Můžu říct že dobrý,nezbylo na druhý den ani drobeček.

  • Alice | 9. 11. 2004 21:14

    Také zařadím do oblíbených receptů, moc mě překvapil

  • Petra | 8. 11. 2004 14:49

    Jedná se opravdu o velice dobrý štrůdl. Příprava je jednoduchá a výsledek skvělý. Všem moc chutnal. Určitě tento recept zařadím mezi své oblíbené.

  • kata | 4. 11. 2004 19:13

    Tento strudl je opravdu moc dobry a navic jednoduchy.Ziji momentalne v zahranici,kde pomazankove maslo neznaji,takze jsem pouzila neochuceny kremovy syr a vysledek byl super.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Pomazánkové máslo Rozinky Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový pohár se šlehačkou

Jahodový pohár se šlehačkou

Šafránová rýže

Šafránová rýže

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Cuba libre

Cuba libre

Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

Koláč s hroznovým vínem

Koláč s hroznovým vínem

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Růžičková kapusta po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
19
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně…
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Manžel Ewy Farne Martin Chobot: Návrat do světa showbyznysu! S podporou od Klusové!

Manžel Ewy Farne Martin Chobot: Návrat do světa showbyznysu! S podporou od Klusové!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka)…
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný salát s ořechy
Jablečný salát s ořechy
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný tvarohový dort
Jablečný tvarohový dort
  • Recepty.cz
  • Jablečný štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact