• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Dále dle chuti:
    • skořice
    • hřebíček
    • citron - šťáva i kůra
    • badyán
    • cukr krupice nebo krystal, třtinový
    • 1
      kg švestky
    • 1,50
      kg jablka - oloupaná, očištěná

Postup přípravy receptu

1
Oloupaná a očištěná jablka pokrájíme na silnější plátky (kousky) a dáme do hrnce se širokým dnem s nepřilnavým povrchem za občasného promíchání rozdusit. Ze začátku pod poklicí, později po změknutí a po přidání pomletých nebo rozmixovaných švestek bez poklice, pouze pod sítkem, aby nám rozvar neprskal při vaření ven. Podle chuti můžeme přidat koření nebo citronovou šťávu a kůru (pouze žlutou část), cukr přidávejte podle kyselosti ovoce, někdy není nutný nebo jenom například 150 gramů na celou dávku. Sladíme téměř ke konci vaření, zabráníme připalování.
2
Správnou hustotu poznáme podle toho, že uprostřed ovoce uděláme vařečkou hlubokou cestičku, která se nám bude jen pomalu za vařečkou opět uzavírat.
3
Rozvar (povidla) naplníme asi 1,5 cm pod okraj čistých, suchých sklenic, které pevně uzavřeme a sterilujeme ve vysokém hrnci s poklicí, vystlaném utěrkou cca 10-12 minut. Po uvedení k varu plamen ztlumíme a necháme jen probublávat. Po vychladnutí zkontrolujeme poklepem na víčka, zda nám drží. V případě, že ne, opět uzavřeme a sterilujeme. Hotové uložíme do chladna a temna - sklep, komora.
4
Používáme na koláče, vdolky, do buchet, jako přesnídávku...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Kompoty
Pokrmy Zdravě i chutně Ostatní Ovoce Zavařování a nakládání Z ovoce Dušení Vaření Zavařování Dietní Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Citron Cukr krupice Hřebíček Jablka Skořice Švestky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí salát

Kuřecí salát

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Celerový salát s ananasem

Celerový salát s ananasem

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

Těstíčko jako od vietnamců

Těstíčko jako od vietnamců

Celerový salát - zdravě a chutně

Celerový salát - zdravě a chutně

Rýžový salát / příloha

Rýžový salát / příloha

Cuketová pomazánka

Cuketová pomazánka

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

436
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
177
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami
93
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Jednoduchá kokosová buchta
Jednoduchá kokosová…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Nové tetování Adama Mišíka: Teď je pavoučí muž!

Nové tetování Adama Mišíka: Teď je pavoučí muž!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Jablečný povidlovník - mokrý koláč
Jablečný povidlovník - mokrý koláč
Jablečný pudink se šlehačkou a domácí lanýžky
Jablečný pudink se šlehačkou a domácí…
Jablečný raciolkový salát
Jablečný raciolkový salát
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný salát s ořechy
Jablečný salát s ořechy
Jablečný štrůdl
Jablečný štrůdl
  • Recepty.cz
  • Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact