• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 160
      g cukr krupice
    • 50
      ml olej
    • 70
      ml vlažná voda
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      kg jablka oloupaná a nastrouhaná, čistá váha
    • 2
      lžíce pudinkový prášek vanilkový
    • 1
      ks skořicový cukr nebo vanilkový na posypání jablek
    • pečící papír
  • Pudinková náplň
    • 800
      ml mléko
    • 5
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca
    • 2
      ks karamelový puding nebo vanilkový, kokosový...
    • 100
      g máslo necelá polovina kostky -
  • Smetanová vrstva
    • 500
      ml smetana ke šlehání 33% tuku
    • 1
      ks ztužovač šlehačky - není nutný
    • 2
      ks vanilkový cukr 1 -
  • Dozdobení
    • toping - čoko nebo karamel, kokos, čokoládové vločky, skořice... Přízdobu volíme dle vlastní chuti a druhu (chut

Postup přípravy receptu

1
Nastrouhaná jablka smícháme s pudinkem, nasypeme rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem, dlaněmi udusáme a zalijeme těstem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů dorůžova. Po zchladnutí překlopíme řez na další arch pečícího papíru, opatrně sundáme papír, na kterém jsme řez pekli, zbytky nalepených jablek, které nám zůstaly na papíru, klidně seškrábneme a na řez zpátky natřeme.
2
Těsto:
3
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vodu s olejem, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků.
4
Oslazené mléko svaříme s pudinky dle návodu a odstavíme. Do vařícího pudinku přidáme máslo, které necháme za stálého míchání zcela rozpustit a po částečném zchladnutí (není nutné) naneseme na jablkovou vrstvu a opatrně rovnoměrně rozetřeme. Necháme vychladit.
5
Smetanu osladíme, přidáme ztužovač a vyšleháme do tuha. Pak rovnoměrně potřeme pudinkovou vrstvu šlehačkou a dáme do chladna proležet.
6
Před podáváním dozdobíme dle chuti a fantazie.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Řez s jogurtem a šlehačkou

Řez s jogurtem a šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nilola | 16. 4. 2017 07:37

    Řez byl výborný :-) ještě jsem si vylepšila korpus, kam jsem přidala drcene vlašske ořechy a do šlehačky prisypala skořicový cukr s moučkový a nakonec posypala strouhanou čokoládou na vaření :-)) a všem moc chutnalo

  • Jarka | 7. 8. 2016 20:42

    nenene,- nechala jsem to jen chvilinku vychladnout, pak jsem vzala rovnou další plech - ten samý profil a do něho jsem řez překlopila, - nechala vychladnout... on se jen malinko pečením smrskne, proto jsem po vychladnutí přiložila po obvodu roztahovací kovovou manžetu - prodávají v domácích potřebách jak kulaté na dorty, tak i čtvercové - dají se roztahovat podle potřeby... Následně jsem uvařila pudink a nalila.... Manžeta zabrání, aby se vám pudink - roztekl po celém plechu...- Je bezvadné tuto manžetu doma míti...

  • Janys | 11. 1. 2016 14:13

    Řez je velice dobrý,jen mi není jasné to překlopení,zda-li se to překlopí,a dá se zpět do pečící nádoby na ztuhnutí dalčích náplní.Nebo můžou náplně tuhnout bez jakýkoliv nádoby.

  • Anonymous | 10. 2. 2015 22:10

    dobrý

  • Anonymous | 10. 2. 2015 22:10

    nevím to je trochu těžké

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Šlehání Děti Vegetariáni Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Karamelový puding Máslo Mléko Olej Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Pudinkový prášek Skořicový cukr Smetana ke šlehání Toping - čoko Vanilkový cukr Vejce Vlažná voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pepřový dip

Pepřový dip

Kmínový chlebík

Kmínový chlebík

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Kuřecí prsíčka v tatarce

Kuřecí prsíčka v tatarce

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Smažená zelenina po italsku

Smažená zelenina po italsku

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Limoncello

Limoncello

Burger s fat cat omáčkou

Burger s fat cat omáčkou

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

Poslední sledované recepty

236
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
57
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
44
Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem
Špagety s rukolou…
26
Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Telecí roláda s jablky,…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Jablečný pudink se šlehačkou a domácí lanýžky
Jablečný pudink se šlehačkou a domácí…
Jablečný raciolkový salát
Jablečný raciolkový salát
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka)…
Jablečný salát s ořechy
Jablečný salát s ořechy
Jablečný štrůdl
Jablečný štrůdl
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jablečný štrúdl z domácího těsta
  • Recepty.cz
  • Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact