• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečný povidlovník - mokrý koláč
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný povidlovník - mokrý koláč
Jablečný povidlovník - mokrý koláč
Jablečný povidlovník - mokrý koláč
Jablečný povidlovník - mokrý koláč
Jablečný povidlovník - mokrý koláč
Jablečný povidlovník - mokrý koláč
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g švestková povidla
    • 2
      ks vejce
    • 500
      g bílý jogurt - pokojová teplota
    • 180
      g cukr krupice dle sladkosti jablek a povidel, cca
    • 4
      lžíce hnědý rum (pokud ho nemáme rádi, nahradíme například mlékem)
    • 7
      lžíce olej
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      lžička jedlá soda
    • mléko - jen pokud máme těsto husté, záleží na hustotě povidel a jogurtu
    • 1
      kg jablka - očištěná a pokrájená na kostičky
    • tuk
  • Dohotovení:
    • moučkový cukr , čokoládová poleva, kokos....

Postup přípravy receptu

1
Jogurt, povidla, vejce, cukr, rum a olej dáme do větší mísy a vše dobře promícháme. Do tekuté směsi přidáme mouku s kypřidlem a sodou a opět dobře promícháme. Pokud máme těsto hodně husté, můžeme přidat trochu mléka (rumu).
2
Do těsta nasypeme připravená, pokrájená jablka a dobře promícháme, aby nám těsto jablka obalilo. Vše pak nandáme do připraveného vyššího plechu, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C. Zda je koláč hotový, vyzkoušíme špejlí, na kterou se těsto nesmí lepit.
3
Po vychladnutí koláč můžeme polít čokoládovou nebo rumovou polevou, posypat kokosem nebo jen pocukrovat moučkovým cukrem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • rakoudy | 9. 3. 2014 18:29

    tak jsem dnes udelal ten povidlovnik a je super

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Řezy Buchty Snídaně Pečení Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr krupice Hnědý rum Jablka Jedlá soda Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Švestková povidla Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Vepřové plátky na medu

Vepřové plátky na medu

Maková bábovka

Maková bábovka

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Pečené kuře na zelí s medem

Pečené kuře na zelí s medem

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Jogurtovo-mléčný jahodový koktejl

Jogurtovo-mléčný jahodový koktejl

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

173
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
142
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
108
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
77
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
53
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Promotér od protinožců Vítek: Mejdan plný hvězd!

Promotér od protinožců Vítek: Mejdan plný hvězd!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Jablečný piškot (korpus)
Jablečný piškot (korpus)
Jablečný pohár
Jablečný pohár
Jablečný pohár s karamelovými sušenkami
Jablečný pohár s karamelovými sušenkami
Jablečný pudink se šlehačkou a domácí lanýžky
Jablečný pudink se šlehačkou a domácí…
Jablečný raciolkový salát
Jablečný raciolkový salát
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka)…
  • Recepty.cz
  • Jablečný povidlovník - mokrý koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact