• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečný mouřenín
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný mouřenín

autor: Berča
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný mouřenín
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 100
      g hera
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Cukr, máslo, vejce rozšleháme ručním šlehačem. Přidáme mouku, prášek do pečiva, kakao, zakysanou smetanu. Zdá-li se těsto řidší můžeme místo mléka přidat ještě rum. Rozetřeme na vymaštěný a vysypaný plech.
2
Na těsto dát nahrubo (vymačkám z nich ještě šťávu) nastrouhaná jablka. Dáme péct. Na ještě horký moučník nalijeme čokoládovou polevu. Poleva se totiž krásně vsaje do jablek. Moučník je vynikající, určitě ho vyzkoušejte a napište jak se povedl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný perník s tvarohem

Jablečný perník s tvarohem

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem …

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzana | 26. 2. 2016 19:41

    Výborná. Dělala jsem ji poprvé a zcela jistě ne naposled :) Měla obrovský úspěch :) Kombinace jablek a čokolády je fakt skvělá !!!!!!

  • Berča | 21. 6. 2012 11:01

    A nepřipadá vám chuť těsta jako na "krtkův dort"? Akorát by chtělo, aby někdo vymyslel tu šlehačkovo-banánovou dobrohu nahoru. ;-)

  • martincovaj | 21. 4. 2012 20:32

    Tak ta je luxusní. Použela jsem Čokoládovou polevu na dorty od Ivy Přikrylové.

  • dudysek | 23. 1. 2012 18:16

    Dávám jedničku, protože tento koláč je opravdu výborný !!! Jablka jsem nevyšťavila, posypala skořicí, ořechy, hrozinkami a na konec polila domácí čoko polevou (cukr, kakao, máslo, rum), která byla řidší, takže není vidět, ale je krásně vpitá a manžel se nemůže zastavit v sebeládování :). Píšu do osobní kuchařky, bomba!

  • Kateřina Zubrycká | 18. 1. 2008 13:45

    Výborný!!Peču už podruhé.Díky za recept :)

  • Eva Vajsová | 2. 8. 2007 10:32

    Používám polevu z čokoládových tyčinek "ledové kaštany", již to zde v komentářích také někdo psal. Akorát jako tuk používám máslo. Poleva je řidší a krásně se vpíjí do jablek.

  • Kateřina Lašáková | 9. 12. 2006 18:22

    Moučník jsem dnes upekla. Moc nám chutná. Jen se trošku hůře roztírá těsto na plech.Lepí se to na stěrku, trhá se to. A čokoláda se mi zrovna moc nevpila do jablek. Jakou čoko polevu dáváte? Tabulku čoko na vaření nebo něco jiného? I tak ho určitě ho udělám znovu.

  • Anonym | 12. 3. 2006 19:17

    muzete mi prosim upresnit , kolik je "1 kelimek zak.smetany"?dekuji

  • Macek | 19. 8. 2005 06:49

    Včera jsem zkoušela. Ale ne "Jablečný mouřenín", nýbrž broskvový. Byl vynikající. Jen se po něm zaprášilo. Čokoláda se krásně vsákla, takže byl krasně vláčný. Děkuji Berenice za skvělý tip a dávám jedničku s hvězdičkou.

  • Zuzka | 25. 5. 2005 16:37

    Výborný moučník, šťávu z jablek jsem vůbec nevymačkala, je to pak vláčnější. Čokoláda se nevsákla, možná jsem jí dala málo. Vřele doporučuji.

  • marie krejzarova | 16. 12. 2004 11:20

    Docela to šlo,ale štávu není opravdu potřeba vymačkat. Koláč je křehčí a vláčnější.

  • HANKA | 20. 11. 2004 11:12

    Výborný,pekla jsem ho na 150°,jablka jsem ochutila skořicí,rozinky,ořechy a štávu z jablek jsem moc nemačkala.Píšu 1.

  • Ivana Nováková | 2. 11. 2004 10:06

    Moučník jsem vyzkoušela ihned po přečtení. Byl moc dobrý. Příště však do jablek přidám ořechy , rozinky a trochu skořice. Polevu to chce řidčí, jinak se do jablek moc nevsákne.

  • Marcela Matúšů | 30. 10. 2004 20:54

    Moučník jsem vyzkoušela a byl docela dobrý. Alë asi jsem od něj čekala více,takže mezi rodinné recepty nezaúadne.

  • Marcela | 29. 10. 2004 22:13

    Taky jsem vyzkoušela. Jablky se opravdu nesmí šetřit, musí se dát pořádná vrstva. Navrch jsem ji ještě trochu posypala vlašskými ořechy a na polevu jsem použila tu nejlevnější polskou čokoládu na vaření, vsákla se jedna radost :) Celé rodině to moc chutnalo, takže doporučuju zkusit...

  • Katka Gejdošová | 22. 10. 2004 02:48

    Hned na druhý den po přečtení jsem recept vyzkoušela,dělala ho taky jen ze3/4 dávky a musím upřímně říct,že jsem velký fanda všech moučníků,tady ten však patří mezi ty fádnější.Jablka se mi zdála na povrchumoc vysušená a poleva se do nich moc nevsákla.

  • Eva | 20. 10. 2004 15:35

    Já ho také zkoušela. Těsto musí být hustší podle receptu, aby jablka zůstala napovrchu těstaa nevsákla se. Já jsem těsto dala na plech a měla jsem tloušťku tak 1,5 cm. Záleží na tom, jak velký plech používáte. Polevu jsem dělala z "ledových kaštanů" (2 tyčinky ledových kaštanů a 2 pol. lžíce ztuženého tuku rozhřát - a byla výborná - krásně se vsákla do jablek. Berenika napsala "zdá-li se těsto řidší můžete místo mléka přidat rum" - určitě myslela hustší. Velice nám chutnal. Zařazuje do rodinných moučníků.

  • Jana z VM | 18. 10. 2004 09:11

    Moučník jsem vyzkoušela. Je moc dobrý, ale příště přidám ještě trochu mléka, udělám jej pouze ze 3/4 dávky, dám více jablek (měla jsem jen slabší vrstvu) a ta čokoládová poleva musí být ŘIDŠÍ, než na dort, protože ta hustá se do koláče moc nevsákla! Chuťově je velice dobrý, ale pro příště jej udělám trošku po svém.

  • Berenika | 12. 10. 2004 13:45

    Jablek na moučník dávám vrstvu asi do 1 cm. Jablka samozřejmě musí být oloupaná.

  • Anna | 11. 10. 2004 16:30

    Jen jsem chtela pripomenout,ze v ingrediencich chybi mnozstvi jablek.Urcite ho vyzkousim ........

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hnědý rum Kakao Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexická omáčka

Mexická omáčka

Bublanina do hrníčku

Bublanina do hrníčku

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

Plněné rohlíky jako jednohubky

Plněné rohlíky jako jednohubky

Kuře pečené na medu a citronu

Kuře pečené na medu a citronu

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými…

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

Ananasové řezy "Piña Colada"

Ananasové řezy "Piña Colada"

Tvarohové koblížky s jablky

Tvarohové koblížky s jablky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

268
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se zelím a…
119
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
92
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
53
Bábovka z červené řepy
Bábovka z červené řepy
36
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Žhavé ceny Emmy! Odvážná Wednesday, sexy Zeta-Jonesová i svůdný výstřih Sweeneyové

Žhavé ceny Emmy! Odvážná Wednesday, sexy Zeta-Jonesová i svůdný výstřih Sweeneyové

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Jablečný mouřenín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact