• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečný kynutý koláč se smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný kynutý koláč se smetanou

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný kynutý koláč se smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček droždí
    • 100
      g cukr
    • 100
      g hera
    • 250
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
  • Náplň
    • 1
      kg jablka
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      balení vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z ingrediencí vypracujeme těsto a dáme vykynout (nebo ingredience vložíme do domácí pekárny v pořadí tekutiny - sypké přísady - droždí a zapneme program Těsto. V tomto případě postačí jen 1 lžička sušeného droždí).
2
Po vykynutí vyválíme z těsta plát a položíme ho na vymazaný plech. Nahrubo nastrouhaná jablka rozložíme na těsto. Smícháme kysanou smetanu se šlehačkou a vanilkovým cukrem a rozetřeme na jablka. Pečeme při 170 °C cca 30 minut (do zezlátnutí okrajů). Po upečení posypeme skořicovým cukrem.Tento koláč je výborný i s rybízem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem …

Švestkový koláč kynutý

Švestkový koláč kynutý

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olina | 24. 2. 2007 23:48

    Kolac je vyborny.Po prvy krat som ho piekla pred tromi tyzdnami a kazdemu chutil tak som ho piekla zase.Do jablk som dala troska menej cukru.Fakt je vyborny..................

  • Jířa | 28. 9. 2006 21:51

    Koláč jsem vyzkoušela, je dobrý, ale všeobecné nadšení doma nenastalo, takže hodnotím za 2. Bude to asi tím, že kynuté se u nás "moc nechytá".

  • Danuše | 30. 8. 2006 11:49

    Šlehačka se použije tekutá.

  • Jana | 30. 8. 2006 11:28

    Ta šlehačka se šlehá nebo se použije tekutá?

  • Alena Tarabová | 29. 8. 2006 16:39

    Tak tomu taky věřím.Stahuju,Vaše některé recepty se dosti podobají těm, které peču já, třeba zrovna tento kynutý akorát dávám celou kostičku droždí a ne sušené, jinak vše stejné. Ale se smetanou jsem ještě nezkoušela.Dík,

  • Anonym | 29. 8. 2006 13:42

    Mam za to, ze smetana a slehacka udelaji z tohoto kolace suprovy moucnik. Dekuji za dobry napad.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hera Jablka Mléko Polohrubá mouka Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

Ovarová polévka se zeleninou

Ovarová polévka se zeleninou

Jablečný koláč s tvarohem

Jablečný koláč s tvarohem

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou

Plněná kuřecí prsa s broskví a…

"POLÁRKA"  vanilkové řezy

"POLÁRKA" vanilkové řezy

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

237
Horké zázvorové smoothie s mrkví
Horké zázvorové smoothie…
158
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
130
Pečené kuřecí se zeleninovou rýží
Pečené kuřecí se…
118
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
91
Bloody Mary II.
Bloody Mary II.

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hvězda Ulice, Ordinace i Pomády Badinková: S partnerem už nejdeme spolu…

Hvězda Ulice, Ordinace i Pomády Badinková: S partnerem už nejdeme spolu…

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Jablečný kynutý koláč se smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact