• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečný koláč naruby
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný koláč naruby

autor: mamina74
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný koláč naruby
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g listové těsto
    • jablka nejlépe Golden Delicius
    • 200
      g cukr krupice
    • 120
      g máslo
    • mandlová tresť 1/4 lžičky, nebo likéru - děláme na pánvi, kterou můžeme dát do trouby

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi rozpustíme máslo s cukrem, až mírně zkaramelizuje. Když je cukr rozpuštěný přidáme tresť a jablka na čtvrtky - dusíme asi 20 minut. Pak přikryjeme těstem (když nemáme vhodnou pánev do trouby, přendáme do zapékací misky), propícháme a pečeme 20 minut při 150-180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ananasový koláč naruby

Ananasový koláč naruby

Řízky naruby

Řízky naruby

Řízečky naruby

Řízečky naruby

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sju | 27. 8. 2013 20:46

    Já jablíčka chvíli podusím na karamelu z cukru a teprve pak dávám těsto a šup do vyhřáté trouby - občas mi nějaká jablíčka zůstala přilepená, ale chuťově mňamka!

  • Alena Hanusová | 26. 2. 2006 22:20

    Ano, ten recept v televizi připravovala Veronika Freimannová.Přesně byl takto:Jablečný Freimanův koláčListové těsto, máslo, med, 4 celá oloupaná jablka, vlašské ořechy, skleněný pekáčekNejprve rozpálíme skleněný pekáček, pak do něj dáme lžíci másla plus dvě lžíce medu. Lehce zkaramelizujeme. Jablka nasekáme nahrubo a pak je tam s nalámanými vlašskými oříšky vysypeme. Celé to překryjeme listovým těstem, propícháme vidličkou a dáme péct do trouby.

  • Jana Tomčíková | 24. 2. 2006 12:02

    Viděla jsem v TV, že přidávali med.Kolegyně z práce recept vyzkoušela s medem, jablky a vlašskými ořechy,byl přímo chuťově nedostižný.

  • Alena Hanusová | 24. 2. 2006 08:56

    Já dávám těsto hned. Když to dáte hned do horké trouby, těsto se nerozpatlá.

  • Alena Hanusová | 23. 2. 2006 17:30

    Mě jednou varná miska na plynovém hořáku totiž praskla, tak od té doby mám strach. S těmi oříšky a mandlemi to je určitě taky vynikající!

  • Marie Horáková | 23. 2. 2006 17:28

    Těsto se asi musí dát na vychladlá jablka, ne ?

  • Jaroslava Oumarová | 23. 2. 2006 16:08

    Já ten karamel i jablka dělám rovnou v zapékací misce, s kterou to pak šoupnu do trouby, ušetřím pánev:-). Místo tresti dávám sekané oříšky nebo mandle. Po upečení někdy zdobím zmrzlinou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Dušení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Listové těsto Mandlová tresť Máslo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtový dort s jahodami

Jogurtový dort s jahodami

Plněné papriky jinak

Plněné papriky jinak

Salámový aspik

Salámový aspik

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Hrnečkové knedlíky

Hrnečkové knedlíky

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Pečené fazole

Pečené fazole

Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách

Bylinková krůtí (nejen) stehna na…

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

150
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
131
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
94
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
31
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Jablečný koláč naruby
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact