• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 60
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem
Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem
Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem
Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem
Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem
Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto do koláčové formy 26 cm:
    • 160
      g hladká mouka
    • 100
      g hera
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 60
      g cukr krupice
    • vanilkové aroma - pár kapek
  • Náplň:
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 120
      g zakysaná smetana - hustá
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      ks bílek
    • 3
      lžíce moučkový cukr dle chuti, cca 2 -
    • 3
      lžíce mleté mandle 2 -
    • 1
      lžička mandlové aroma
    • 500
      g hrušky nebo jablka, očištěná a na kostičky pokrájená

Postup přípravy receptu

1
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout, pak na pomoučněném stole vyválíme slabý kulatý plát, který přeneseme do vymazané a vysypané formy (26-28 cm), okraje necháme trochu zvedlé. Na těsto rozložíme pokrájené hrušky nebo jablka, která zalijeme mandlovým tvarohem, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby (170°C) dozlatova (cca 1 hodinu).
2
Při pečení se nám koláč trochu nafoukne a po upečení mírně klesne. Krájíme po vychladnutí.
3
Mandlový tvaroh: měkký tvaroh vyšleháme se zakysanou smetanou, aroma, žloutkem a cukrem, vmícháme mandle a nakonec zlehka i tuhý sníh z bílků.
4
**Pokud si nemůžete dopřát mandle z důvodů alergie, můžete je vynechat a pochutnat si na koláči také.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem …

Chia pudink s mandlovým mlékem

Chia pudink s mandlovým mlékem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kačka | 27. 2. 2017 14:39

    Děkuju za receptík. Koláč je bezvadný <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • Emča | 18. 10. 2016 14:37

    U nás nepřekonaný žádným jiným koláčem a mandle tam nutně ani nemusí být, ale ta kombinace těsta ovoce a tvarohu je prostě eňoňúňo

  • Renata | 21. 3. 2016 11:38

    Koláč je vynikající a můžu ho všem jen a jen doporučit.

  • Marcela Skodova | 20. 11. 2015 05:50

    Dekuji za skvely recept, kolac je uzasny. :-*

  • Věra | 7. 10. 2015 15:37

    Teď jsem ho dopekla ..musíte do těsta dat více tuku,já dala máslo a o jeden žloutek více a tím upravujete jeho konzistenci.Když dáte více másla ,pridate mouku a je větší množství těsta. Těsto dělám robotem a potom ještě dobře propracuji na vale. Dále pak hodně podsypu hl.moukou a lehce vyvalim. Tak zkuste a přejí ať se povede. :-))

  • Věra | 7. 10. 2015 15:31

    Teď jsem ho dopekla ..musíte do těsta dat více tuku,já dala máslo a o jeden žloutek více a tím upravujete jeho konzistenci.Když dáte více másla ,pridate mouku a je větší množství těsta. Těsto dělám robotem a potom ještě dobře propracuji na vale. Dále pak hodně podsypu hl.moukou a lehce vyvalim. Tak zkuste a přejí ať se povede. :-))

  • Lucie Malá | 21. 9. 2015 18:09

    Hmmmmmm ten je :-*

  • Vanda | 3. 4. 2015 06:16

    Děkuji, je to jak se říká nebe v hubě :)

  • marketa | 6. 2. 2015 12:55

    Dneska vyzkousim ..... uz se tesim az pritele trosku rozmlsam :-[

  • Iva Matula | 20. 6. 2014 14:43

    Dala jsem jablíčka a koláč je vážně luxusní, dneska se v puse uplně rozplývá.

  • recepty73
    recepty73 | 10. 4. 2014 18:08

    ...u aroma záleží za tom, jaká značka (od koho) to je ...pokud používáte od Dr.Oetkera, musím Vám dát za pravdu, aroma je velmi silné ...například vanilkové aroma od této značky nám ani moc nechutná a i pár kapek přebije veškerou ostatní chuť koláčů a buchet ...na pudinky a jiné výrobky této značky si nemůžu stěžovat, spíš naopak...

  • daggenka | 10. 4. 2014 17:44

    Koláč dopadl velmi dobře musela jsem pridat jeste jednu porci tvarohu, ale mohu říct že 1 lžička mandlového aroma je až moc....doporučuji nedávat vubec nebo opravdu strasne maličko

  • anonyym | 19. 1. 2014 22:22

    Tak to zkusim :-\ :-)

  • Kristina | 20. 11. 2013 19:25

    Výborné, akorát sem použila tvrdé hrušky a zůstaly tvrdé i po upečení :D

  • SylvaZb | 2. 10. 2013 20:33

    Já jsem dala loupané :-)

  • JANA | 23. 9. 2013 17:12

    TAKÉ JSEM VYZKOUŠELA A STÁLO TO ZA TO! KDO MÁ RÁD TVAROH, TAK SI UŽIJE.

  • Atilla | 22. 9. 2013 00:05

    Trošku jsem si recept pozměnila - namísto jablek nebo hrušek jsem použila čerstvé loupané broskve a do tvarohu jsem nedala mandle, ale použila jsem skořicový cukr - jednoznačně super chuť. Mám i přesto dotaz - mandle jsou (předpokládám) loupané.

  • SylvaZb | 8. 9. 2013 21:34

    Výborný koláč. Dávám 1 :-)

  • Zdíša | 20. 4. 2013 23:01

    Tak jsem dopekla! Už se na to těším, až to sníme! =) Jenom je pravda, že to těsto se hodně drolilo a rozválet se skoro nedalo :-(

  • Evik | 18. 2. 2013 14:09

    koláč je výborný :-)

  • Evik | 18. 2. 2013 12:03

    Tak koláč je už v troubě.... tak uvidíme ;-)

  • Anonymous | 28. 12. 2012 14:44

    je to výtečný koláč. Všem chutnal

  • Olga | 31. 10. 2012 21:05

    Koláč jsem dnes pekla a je výborný, vláčný a velmi chutný. Akorát těsto nešlo vyválet a hodně se trhalo, ale formu jsem zaplácala a na konečném výsledku to nic nemění. Jablka jsem ještě trochu posypala skořicí a na tvaroh jsem dala mandlové lupínky namísto drcených mandlí přímo do těsta. Prostě lahoda :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Dorty Řezy Buchty Dezerty Pečení Vánoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hera Hladká mouka Hrušky Mandlové aroma Měkký tvaroh Mleté mandle Moučkový cukr Prášek do pečiva Vanilkové aroma Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový žmolenkový koláč

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

Škvarkové placky rodinné

Škvarkové placky rodinné

Masíčko v hermelínu-minutka

Masíčko v hermelínu-minutka

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Rýžový nákyp s broskvemi

Rýžový nákyp s broskvemi

Asijské smažené kuličky (šišky)

Asijské smažené kuličky (šišky)

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

42
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
33
Jablečná buchta
Jablečná buchta
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Jablečno-mandlový koláč
Jablečno-mandlový koláč
Jablečno-rýžová palačinka
Jablečno-rýžová palačinka
Jablečný (hruškový) hřích - dort
Jablečný (hruškový) hřích - dort
Jablečný (hruškový) pohár
Jablečný (hruškový) pohár
Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou
Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s…
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem -…
  • Recepty.cz
  • Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact