• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečno-broskvová buchta z žitné mouky
Napište svůj komentář k receptu

Jablečno-broskvová buchta z žitné mouky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečno-broskvová buchta z žitné mouky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 80
      g moučkový cukr
    • 170
      g bílý jogurt
    • 160
      g žitná chlebová mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 350
      g jablka strouhaná
    • 250
      g broskvový kompot

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si dáme předehřát troubu na cca 180 °C. Připravíme si také plech, který vymažeme a vysypeme moukou. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky zvlášť. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme bílý jogurt, poté mouku s práškem do pečiva a nastrouhaná jablka. Po přidání každé z předešlých ingrediencí, směs promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Tuto směs vylijeme do připraveného plechu. Broskve scedíme, nakrájíme na měsíčky a poklademe na těsto. Pečeme při 180 °C asi 25-30 minut.
2
Tip: Jelikož jsou v těstě jablka, můžeme přidat rozinky, skořici apod. Také lze žitnou mouku namíchat s pšeničnou. Koláč můžete dle chuti posypat drobenkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Muffiny z žitné mouky

Muffiny z žitné mouky

Domácí chleba z žitné mouky

Domácí chleba z žitné mouky

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 10. 8. 2013 10:45

    Moc moc dobré, sice mi také spadlo těsto po vyndání z trouby, ale jinak je vynikající.

  • Misa | 16. 1. 2012 23:30

    Mnam, moc dobrz kolac, jen mi uz 2x (ze dvou pokusu) spadnul

  • Mirka P. | 6. 6. 2009 17:24

    Moc dobrý koláč.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Broskvový kompot Jablka Moučkový cukr Prášek do pečiva Vejce Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Chlebové bramboráky

Chlebové bramboráky

Tvarůžková pomazánka V

Tvarůžková pomazánka V

Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a…

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Zelný salát se zeleninou

Zelný salát se zeleninou

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

170
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
58
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
30
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
29
Klasické lečo
Klasické lečo
29
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Jablečno-broskvová buchta z žitné mouky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact