• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečné rohlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Jablečné rohlíčky

autor: aktija
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečné rohlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      dl mléko vlažné
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 25
      g droždí
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 100
      g hera rozpuštěná, vychladlá
    • 30
      g moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
    • citronová kůra
    • 3
      jablka

Postup přípravy receptu

1
Rozdrobíme droždí, posypeme krupicovým cukrem a zalijeme mlékem, necháme vzejít kvásek.
2
V míse smícháme mouku s cukrem moučka, špetkou soli, žloutkem, herou a kváskem. Vymícháme v hladké těsto.
3
Necháme vykynout. Pak těsto rozdělíme na tři díly. Každí díl vyválíme na kulatý plát, ten rozkrojíme na 6 dílů.
4
Na každý dílek položíme do široké části hromádku hrubě strouhaných a vymačkaných jablek, pocukrujeme je, posypeme strouhanou citronovou kůrou a rohlíčky stáčíme ke špičce.
5
Položíme na vymaštěný plech a v předem vyhřáté troubě na 200 °C upečeme.
6
Vychladlé pocukrujeme.
7
Rohlíčky jsou jemňoučké a v náplni je nesmírně osvěžující chuť citronové kůry v kombinaci s jablky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečné pyré

Jablečné pyré

Jablečné pité

Jablečné pité

Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jolana | 9. 7. 2012 09:17

    Jsou výborné!

  • Jana Tomčíková | 18. 10. 2008 13:26

    Vynikající recept!Rohlíčky jsou opravdu výborné, jen mě mrzí, že jsem nepekla z dvojité dávky, večer budu muset upéct další várku.Mouky jsem dala o trošku více a do jablečné náplně jsem přidala trošku skořice (pár rohlíčků jsem naplnila marmeládou).Dávám velkou jedničku!

  • Lenka Vašků | 13. 10. 2008 13:17

    dělala jsemje dnes a jsou vynikající, s těstem se výborně pracuje.

  • Helena Štolbová | 12. 5. 2007 18:20

    Opravdu moc dobré,velmi jemné a lahodné. Dávám 1.

  • marie chocholová | 11. 2. 2007 22:15

    Pekla jsem je z dvojité dávky,byly moc dobré,určitě brzy zopakuji!!!

  • Lenka | 10. 2. 2007 22:00

    Dělala jsem až dnes (zklátila mě chřipka) a můžu říct, jen se zaprášilo. Příště zkusím třeba s tvarohem nebo povidly. Dávám za 1!!!

  • Daniela | 5. 2. 2007 09:13

    Zkoušela jsem v sobotu a dnes v pondělí dělám znovu, rychlé, dobré. Dětem moc chátná.

  • jitka Mal. | 3. 2. 2007 09:47

    Nemusí se potírat

  • Lenka | 2. 2. 2007 21:14

    Ještě se rohlíčky před pečením potírají vejcem nebo se nemusí? O víkendu zkouším a dám vědět. Vypadá to dobře.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hera Jablka Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Mazanec vánočka III.

Mazanec vánočka III.

Domácí pizza koláč

Domácí pizza koláč

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Pomerančový sorbet

Pomerančový sorbet

Pečené brambory

Pečené brambory

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

34
Salát s bramborami a makrelou
Salát s bramborami a…
30
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
30
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
25
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
23
Letní těstoviny
Letní těstoviny

Zajímavé články

Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Ženy.cz Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Blesk.cz Smrt Ozzyho (†76): Dojemné vyjádření zdrcené rodiny! Na koho ale zapomněli?!

Smrt Ozzyho (†76): Dojemné vyjádření zdrcené rodiny! Na koho ale zapomněli?!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 23. 7. 2025: Kdo by si měl dát pozor na svá slova a komu prospěje změna?

Denní horoskop na středu 23. 7. 2025: Kdo by si měl dát pozor na svá slova a komu prospěje změna?

  • Recepty.cz
  • Jablečné rohlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact