• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké
Napište svůj komentář k receptu

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 6
      žloutek
    • 150
      g cukr krupice
    • 150
      ml rostlinný olej
    • 100
      ml mléko
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • prášek do pečiva
    • pečící papír
  • Nádivka
    • 6
      bílek
    • 7
      ks jablka 6-7
    • 70
      g cukr
    • citronová šťáva pár kapek
  • Poleva
    • 50
      čokoláda na vaření
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžička kakao

Postup přípravy receptu

1
Žloutky našleháme s cukrem, přidáme vše ostatní. Těsto vlijeme na velký plech vyložený pečícím papírem, uhladíme a dáme zapéct do trochu vyhřáté trouby při 150 °C asi na 5 min(až se na dotyk nelepí).
2
Pak na horké těsto rozetřeme jablečnou nádivku, vrátíme do trouby a dopečeme asi 10 min. - až povrch začne růžovět. Necháme vychladnout a pak na povrch rozetřeme čokoládovou polevu.
3
Nádivka: ušleháme bílky s pár kapkami citronu a cukrem do tuhého sněhu a zlehka vmícháme na velmi jemno rozstrouhaná jablka (vypadají jako kaše).
4
Poleva: rozehřejeme máslo (ve vodní lázni - nesmí se vařit) a zamícháme do něj na kousky rozlámanou čokoládu. Když se rozehřeje, přidáme lžičku kakaa a zamícháme.
5
Krájíme nožem, který namáčíme do horké vody, jakmile poleva zaschne. Je nejlepší konzumovat je ihned, ale vydrží 2-3 dny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen)…

Šťavnaté karbanátky

Šťavnaté karbanátky

Šťavnaté karbanátky II.

Šťavnaté karbanátky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Wamp
    Wamp | 7. 11. 2021 13:17

    Tak jsem se rozhodla moučník udělat, vzhledem k tomu jak ráda peču a nemám problém s tím, že by se mi nějaký nepovedl a tady X3 ?‍♀️?‍♀️ no.... Jako už jen buchtu v průběhu pečení vytáhnout ven a dát na ní jakousi studenou kaši z jablek, mluví za své, takže víckrát už tento hloupý nápad opakovat nebudu.... ?

  • moris | 3. 4. 2013 20:02

    dnes jsem pekla ,tento koláč.je famozní,jen lituji,že jsem nedělala s dvojité dávky ,do pul hod.byl fuč.... :-P :-| 8-)

  • jana | 27. 1. 2013 18:41

    Ahoj tak musím říct buchta je výborná měla jsem doma ještě zbytek tvarohu tak jsem ho tam dala.Chutná všem :-)

  • Alena Schejbalová | 24. 2. 2008 13:21

    Já jsem použila jablka zavařená,nastrouhaná na větší nudličky,řezy byly bezvadné a hned do druhého dne zmizely.Výborné,opět udělám.Mňam...

  • Valentinka Valentinka | 15. 2. 2008 10:36

    Hm...dělala jsem z poloviční dávky a dávala 3 velká jablka. Šťávu dle rady necedila. Že by to tedy bylo těmi jablky?..Je pravda, že těsto nebylo vůbec nadýchané, bylo blemtlé a úplně nacucané. Takže je možné, že doba pečení se tím prodloužila. Sníh i poleva byla v pořádku, ale ve spojení s tím těstem, to bylo nedobré. Asi je opravdu chyba v těch jablkách. Třeba někdo další písne, jak se mu to povedlo a budeme moudřejší. Kdybych byla nezkušená, tak to neřeším, ale peču obden a velmi ráda..proto mne zajímá, kde nastala chyba. Boha...já vám to tady zaplním...:o))))

  • Hela - | 14. 2. 2008 14:15

    Možná nebude problém v troubě ale ve velikosti jablek. Vycházela jsem z receptu na Snadné kremrole, kde jablkový sníh se dělá ze 2 bílků, 250 g jablek a 350 g moučkového cukru. Cukru mi ale připadalo moc - vzhledem k tomu, že je zima a jablka jsou dost sladká ( jiné by to asi bylo z letních jablek). Tak jsem to vyzkoušela a nejlepší poměr cukru, jablek a sněhu mi vyšel takový, jaký jsem uvedla. I mě překvapilo, že se sněhový povrch nelepil a šla na něj dobře roztírat čokoládová poleva. Tak pro jistotu příště ta nastrouhaná jablka zvážím a dopíšu to sem.

  • Valentinka Valentinka | 14. 2. 2008 12:13

    Viz níže...horkovzdušná trouba...dodám Whirlpool..:o)) a peču již léta veškeré (krom specifických) moučníky při 16O° C. Asik jsem se do té trouby moc dívala a vyháněla horký vzduch...:o)) ..A již to neřešme, hlavně že se povede a bude chutnat ostatním.

  • Hela - | 13. 2. 2008 19:14

    Valentinko, nevím, jakou máte troubu a na jaký program jste to pekla. Já všechno - koláče, bábovky atd. peču na 150°C. Nedovedu si představit, že bych plát těsta vysoky 2 cm pekla půl hodiny - to by byl na uhel.

  • Valentinka Valentinka | 13. 2. 2008 15:49

    Řezy mne i celou rodinu zklamaly, ještě že jsem dělala z poloviční dávky a i při 15O°C v horkovzdušné troubě byly po těch 10 minutách syrové...pekla jsem přes půl hodiny. Těsto bylo moc mokré..myslím, že jsem šťávu z jablek přeci jen měla zcedit. Ale každý máme jiné chutě...dávám za 3.

  • Dagmar | 10. 2. 2008 22:30

    Robievam tiež tento koláčik. Ale kúpim si rovno v hypermarkete jablkové pyré a uvarím z neho puding, ten dám na predpečenú piškotu a na vrch sneh z bielkov a cukru,spolu to zapečiem. Polevu už nedávam. Je to super mňamka :O)

  • Marketa | 10. 2. 2008 18:34

    Tak ja zkusim ty jablka rozmixovat - predpokladam, ze to bude stejne jako najemno nastrouhane - a dam vedet.

  • Hela - | 10. 2. 2008 08:35

    Šťávu z jablek necedíme a necháme jí tam. Po nastrouhání najemno by se těžko cedila. Proto řezy zvlhnou ( ale nepromáčí se ) a jsou velmi šťavnaté. Můžete zkusit z poloviční dávky na půl plechu.

  • Marketa | 9. 2. 2008 15:43

    A mam tam nechat tu stavu z nastrouhanych jablek nebo ne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Čokoláda na vaření Cukr Cukr krupice Jablka Kakao Máslo Mléko Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí kečup

Domácí kečup

Výborné špízy

Výborné špízy

Sýrové koláčky z listového těsta

Sýrové koláčky z listového těsta

Hrníčková buchta

Hrníčková buchta

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Řízek bez vajec

Řízek bez vajec

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Fazolová polévka s domácími flíčky

Fazolová polévka s domácími flíčky

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

30
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
13
Nekynuté těsto na pizzu
Nekynuté těsto na pizzu
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Jitka Boho v slzách: Zemřela známá česká hudebnice!

Jitka Boho v slzách: Zemřela známá česká hudebnice!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Jablečné pité
Jablečné pité
Jablečné placičky
Jablečné placičky
Jablečné pyré
Jablečné pyré
Jablečné řezy / koláč (nejen) s pudinkem
Jablečné řezy / koláč (nejen) s pudinkem
Jablečné řezy piškotové
Jablečné řezy piškotové
Jablečné šátečky DIA
Jablečné šátečky DIA
  • Recepty.cz
  • Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact