• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké
Napište svůj komentář k receptu

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 6
      žloutek
    • 150
      g cukr krupice
    • 150
      ml rostlinný olej
    • 100
      ml mléko
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • prášek do pečiva
    • pečící papír
  • Nádivka
    • 6
      bílek
    • 7
      ks jablka 6-7
    • 70
      g cukr
    • citronová šťáva pár kapek
  • Poleva
    • 50
      čokoláda na vaření
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžička kakao

Postup přípravy receptu

1
Žloutky našleháme s cukrem, přidáme vše ostatní. Těsto vlijeme na velký plech vyložený pečícím papírem, uhladíme a dáme zapéct do trochu vyhřáté trouby při 150 °C asi na 5 min(až se na dotyk nelepí).
2
Pak na horké těsto rozetřeme jablečnou nádivku, vrátíme do trouby a dopečeme asi 10 min. - až povrch začne růžovět. Necháme vychladnout a pak na povrch rozetřeme čokoládovou polevu.
3
Nádivka: ušleháme bílky s pár kapkami citronu a cukrem do tuhého sněhu a zlehka vmícháme na velmi jemno rozstrouhaná jablka (vypadají jako kaše).
4
Poleva: rozehřejeme máslo (ve vodní lázni - nesmí se vařit) a zamícháme do něj na kousky rozlámanou čokoládu. Když se rozehřeje, přidáme lžičku kakaa a zamícháme.
5
Krájíme nožem, který namáčíme do horké vody, jakmile poleva zaschne. Je nejlepší konzumovat je ihned, ale vydrží 2-3 dny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen)…

Šťavnaté karbanátky

Šťavnaté karbanátky

Šťavnaté karbanátky II.

Šťavnaté karbanátky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Wamp
    Wamp | 7. 11. 2021 13:17

    Tak jsem se rozhodla moučník udělat, vzhledem k tomu jak ráda peču a nemám problém s tím, že by se mi nějaký nepovedl a tady X3 ?‍♀️?‍♀️ no.... Jako už jen buchtu v průběhu pečení vytáhnout ven a dát na ní jakousi studenou kaši z jablek, mluví za své, takže víckrát už tento hloupý nápad opakovat nebudu.... ?

  • moris | 3. 4. 2013 20:02

    dnes jsem pekla ,tento koláč.je famozní,jen lituji,že jsem nedělala s dvojité dávky ,do pul hod.byl fuč.... :-P :-| 8-)

  • jana | 27. 1. 2013 18:41

    Ahoj tak musím říct buchta je výborná měla jsem doma ještě zbytek tvarohu tak jsem ho tam dala.Chutná všem :-)

  • Alena Schejbalová | 24. 2. 2008 13:21

    Já jsem použila jablka zavařená,nastrouhaná na větší nudličky,řezy byly bezvadné a hned do druhého dne zmizely.Výborné,opět udělám.Mňam...

  • Valentinka Valentinka | 15. 2. 2008 10:36

    Hm...dělala jsem z poloviční dávky a dávala 3 velká jablka. Šťávu dle rady necedila. Že by to tedy bylo těmi jablky?..Je pravda, že těsto nebylo vůbec nadýchané, bylo blemtlé a úplně nacucané. Takže je možné, že doba pečení se tím prodloužila. Sníh i poleva byla v pořádku, ale ve spojení s tím těstem, to bylo nedobré. Asi je opravdu chyba v těch jablkách. Třeba někdo další písne, jak se mu to povedlo a budeme moudřejší. Kdybych byla nezkušená, tak to neřeším, ale peču obden a velmi ráda..proto mne zajímá, kde nastala chyba. Boha...já vám to tady zaplním...:o))))

  • Hela - | 14. 2. 2008 14:15

    Možná nebude problém v troubě ale ve velikosti jablek. Vycházela jsem z receptu na Snadné kremrole, kde jablkový sníh se dělá ze 2 bílků, 250 g jablek a 350 g moučkového cukru. Cukru mi ale připadalo moc - vzhledem k tomu, že je zima a jablka jsou dost sladká ( jiné by to asi bylo z letních jablek). Tak jsem to vyzkoušela a nejlepší poměr cukru, jablek a sněhu mi vyšel takový, jaký jsem uvedla. I mě překvapilo, že se sněhový povrch nelepil a šla na něj dobře roztírat čokoládová poleva. Tak pro jistotu příště ta nastrouhaná jablka zvážím a dopíšu to sem.

  • Valentinka Valentinka | 14. 2. 2008 12:13

    Viz níže...horkovzdušná trouba...dodám Whirlpool..:o)) a peču již léta veškeré (krom specifických) moučníky při 16O° C. Asik jsem se do té trouby moc dívala a vyháněla horký vzduch...:o)) ..A již to neřešme, hlavně že se povede a bude chutnat ostatním.

  • Hela - | 13. 2. 2008 19:14

    Valentinko, nevím, jakou máte troubu a na jaký program jste to pekla. Já všechno - koláče, bábovky atd. peču na 150°C. Nedovedu si představit, že bych plát těsta vysoky 2 cm pekla půl hodiny - to by byl na uhel.

  • Valentinka Valentinka | 13. 2. 2008 15:49

    Řezy mne i celou rodinu zklamaly, ještě že jsem dělala z poloviční dávky a i při 15O°C v horkovzdušné troubě byly po těch 10 minutách syrové...pekla jsem přes půl hodiny. Těsto bylo moc mokré..myslím, že jsem šťávu z jablek přeci jen měla zcedit. Ale každý máme jiné chutě...dávám za 3.

  • Dagmar | 10. 2. 2008 22:30

    Robievam tiež tento koláčik. Ale kúpim si rovno v hypermarkete jablkové pyré a uvarím z neho puding, ten dám na predpečenú piškotu a na vrch sneh z bielkov a cukru,spolu to zapečiem. Polevu už nedávam. Je to super mňamka :O)

  • Marketa | 10. 2. 2008 18:34

    Tak ja zkusim ty jablka rozmixovat - predpokladam, ze to bude stejne jako najemno nastrouhane - a dam vedet.

  • Hela - | 10. 2. 2008 08:35

    Šťávu z jablek necedíme a necháme jí tam. Po nastrouhání najemno by se těžko cedila. Proto řezy zvlhnou ( ale nepromáčí se ) a jsou velmi šťavnaté. Můžete zkusit z poloviční dávky na půl plechu.

  • Marketa | 9. 2. 2008 15:43

    A mam tam nechat tu stavu z nastrouhanych jablek nebo ne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Čokoláda na vaření Cukr Cukr krupice Jablka Kakao Máslo Mléko Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dvoubarevná roláda

Dvoubarevná roláda

Vejce na maďarský způsob

Vejce na maďarský způsob

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril

Játrové špízy (kořeněná játra) -…

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Banánová zmrzlina - zdravá - 1 ingredience!

Banánová zmrzlina - zdravá - 1…

Rychlá buchta s ovocem

Rychlá buchta s ovocem

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

41
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od…
39
Jablečný bread cake
Jablečný bread cake
32
Veganský "vaječný" likér
Veganský "vaječný" likér
29
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
22
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…

Zajímavé články

Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
AHA.cz Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 24. 9. 2025: Kdo konečně urovná vztahy a kdo učiní důležité rozhodnutí?

Denní horoskop na středu 24. 9. 2025: Kdo konečně urovná vztahy a kdo učiní důležité rozhodnutí?

Ženy.cz Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Blesk.cz Režisér Adamec pár dní před »únosem« z kavárny: Dal pokyn k odříznutí Jany od účtu!

Režisér Adamec pár dní před »únosem« z kavárny: Dal pokyn k odříznutí Jany od účtu!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Další doporučené recepty:

Jablečné pité
Jablečné pité
Jablečné placičky
Jablečné placičky
Jablečné pyré
Jablečné pyré
Jablečné řezy / koláč (nejen) s pudinkem
Jablečné řezy / koláč (nejen) s pudinkem
Jablečné řezy piškotové
Jablečné řezy piškotové
Jablečné šátečky DIA
Jablečné šátečky DIA
  • Recepty.cz
  • Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact