• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečné čatní II.
Napište svůj komentář k receptu

Jablečné čatní II.

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečné čatní II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg jablka oloupané čisté
    • 3
      ks cibule
    • 1
      ks česnek palička
    • 0,25
      l cukr 1/4litrový
    • 1
      hrnek ocet 8%
    • 0,50
      lžička kari
    • 0,50
      lžička pálivá paprika nebo chilli
    • 2
      lžička sůl 1-2

Postup přípravy receptu

1
Čistá jablka a cibuli umeleme na masovém strojku přidáme asi 3 lžíce vody a mírným varem rozvaříme na kaši. Přidáme cukr, ocet, koření a sůl a ještě asi 10 min. povaříme a občas promícháváme. Horké naplníme do malých skleniček zavíčkujeme a otočené dnem nahoru necháme zchladnout.
2
Je to výborné k masu, karbanátkům apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Jehněčí panenka s višňovým čatní

Jehněčí panenka s višňovým čatní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka | 12. 2. 2016 09:31

    Recept určitě zkusím. Ocet mám ve zvyku převařit alespoň chvíli, pak není takový štiplavý - dělám to i do omáček apod. ;-)

  • Houska68
    Houska68 | 11. 2. 2016 22:23

    Dělala jsem již 3x. Začínám čarovat a naposledy jsem uklízela sklep a dala napůl jablíčka co potřebovala vykrájet a zapomenutý ananas. Ingredience už dávám podle oka, ale tento recept byl pro mě výchozí. Rodiče dělalí čatní také, ale to bych nepolkla neb bylo klasicky ze zelených rajčat. Pak jsem jedla u kamárádčiny maminky něco na tenhle způsob a luxux. Jak říkám, dělám již po třetí během půl roku. Občas uberu česnek, místo chilli papriček dám cayenský pepř a do poslední ananasovojablečné várky jjsem dala rozinky a brusinky. Nebát se experimentovat! Baštíme to k masu i sýrům. Díky za super recept! :-*

  • Anenka
    Anenka | 21. 11. 2015 12:43

    Přišlo mi, že toho octu je tam nějak moc, ale ráno po odležení už do chutnalo dobře a mému muži to chutnalo moc :)

  • Anenka
    Anenka | 20. 11. 2015 17:51

    Ahoj, kolik znamená ten hrněk octa? dala jsem tam asi 250ml a teda docela to čpí po tom octu, nevím, jak to bude chutnat po otevření skleničky, jestli se to ještě rozleží...

  • lolita | 26. 9. 2011 20:50

    výborné

  • Jana Pátková | 10. 11. 2008 13:40

    No, tak dnes další várka 2x, ale musím dodat k receptu, i ten česnek se pomele - já osobně strouhám jablíčka, cibuli,česnek a vařím-dusím,dívám se do hrnce a jak vidím kašičku, tak přidám ostatní cukr,ocet,kari,papriku, sůl. Ale víte , co je nejlepší na tomto receptu, že ochutnáte, a uvidíte, co a jak přidat. A úplně nejlepší, že to dám do skleniček,převrátím dnem nahoru a mám hotovo. A podle osobní ch zkušenostéí to vydrží bez zavaření, zatím jen měsíc, ale myslím, že pokud je tam česnek a je to za tepla ve skleničkách otočené nahoru, tak to vydrží i ve spíži, nebo ve sklepě. Tak věřím, že to někdo zkusíte, já nevěřila, a už to dělám znovu.

  • Věra Štroblová | 13. 10. 2008 12:18

    Těší mě, že chutná ...... já dělala loni 4 dávky a bylo to málo.... vše úspěšně zmizelo je to výborné i do salátů atp.

  • Jana Pátková | 13. 10. 2008 12:08

    Čátní jsem udělala viz recept před 10 dny, dnes otevřela a musím říci, že musím přidělat další várku. Je moc dobré, lepší jako tatarská omáčka,nebo hořčice. Jen jsem navíc přidala hrozinky a jablíčka strouhala, nechtělo se mi špinit mlýnek. Musím dát velkou 1. Díky za recept.

  • Věra | 13. 11. 2006 13:34

    prosím o doplnění do první věty... jablka, cibuli a česnek umeleme.... děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Jablka Kari Ocet Pálivá paprika Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babské kuře

Babské kuře

Těstoviny s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Těstoviny s brokolicovo-smetanovou…

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Debrecínská polévka

Debrecínská polévka

Žampiony na grilu

Žampiony na grilu

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rybízový koláč podle paní Mixové

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

73
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
65
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
65
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Blesková "svíčková" z…
59
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
46
Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě
Karamelizovaná ryba v…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Takhle transgender modelku Jessicu Alvesovou neznáme: Umí být za dámu!

Takhle transgender modelku Jessicu Alvesovou neznáme: Umí být za dámu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Jablečné čatní II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact