• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečná roláda s tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Jablečná roláda s tvarohem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 51
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 6
      ks vejce 5 -
    • 1
      lžíce olej
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • pečící papír
  • Tvarohová směs:
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce puding
  • Jablečná směs:
    • 700
      g jablka
    • 2
      lžíce puding
    • cukr krupice - dle kyselosti jablek

Postup přípravy receptu

1
Tvaroh smícháme s pudinkem a cukrem. Směs dáme do sáčku, ve kterém uděláme dirku, kterou později vymačkáme tvaroh na jablečnou směs. Z nastrouhaných jablek vymačkáme šťávu (tu vypijeme :-) ),aby jsme neměli roládu příliš ,,mokrou,, . Jablka smícháme s cukrem a pudinkem. Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřeme jablka, na která uděláme z tvarohu slabší podélné proužky.
2
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej, mouku a kakao, zamícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech s jablky a tvarohem. Takto připravenou roládu dáme do předehřáté trouby na střední teplotu péct asi na 25 minut. Po vyndání z trouby roládu obrátíme a opatrně sundáme pečící papír, ihned srolujeme a necháme vychladnout. Vychladlé pocukrujeme moučkovým cukrem(nemusíme), nakrájíme na plátky a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zázvorová roláda s tvarohem a povidly

Zázvorová roláda s tvarohem a povidly

Zelená roláda s tvarohem a sušenými rajčaty

Zelená roláda s tvarohem a sušenými…

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jirka
    Jirka | 18. 2. 2022 15:00

    Vypadá úžasně hned o víkendu musím vyzkoušet.

  • Hanka | 26. 9. 2016 16:50

    Na náplni se tu opravdu nešetří, tak jsem dělala radši z 6 vajeca je to pořádně velký kus rolády a je bezvadná.

  • Andrea Johanovská | 28. 10. 2014 20:16

    Velmi efektní už na pohled a chutná taky skvěle, děkuju O:-)

  • růžička | 8. 2. 2014 19:21

    jabka jsem taky vymačkala, proužky jsem měla tlusčí, tak jich bylo míň, ale stejnak je boží :))))

  • Kazdová | 1. 5. 2013 14:25

    Je výborná a chválím fotopostup u receptu, je to jasnější těm méně chápavým, jako jsem někdy i já.

  • Jarka | 30. 10. 2012 12:14

    Nechutný je váš komentář, v životě jsem neviděla žemlovku z piškotového těsta, ale kdo ví co jíte.

  • Jarka | 30. 10. 2012 12:11

    Roláda je skvělá, ale jablíčka jsem radši hodně vymačkala, protože je máme dost šťavnatá. Rolovala jsem na délku, aby byla pěkná na řezu.

  • Jára | 19. 9. 2012 10:21

    Prosím o radu, jak se to roluje. Jestli podél delší nebo kratší strany plechu. Děkuji předem.

  • Zdena Hodná | 4. 3. 2012 22:02

    Děkuji za skvělý recept! Povedla se a chutnala báječně! <3 <:-) :-*

  • Martina | 19. 2. 2012 13:27

    Bohužel jsem se podle fotky rozhodla udělat roládku,bohužel mě vzhled rolády natolik zaslepil,že mi nedošlo,jak to asi bude chutnat.Kombinace jablek a kakaového těsta byla opravdu nechutná.Připomínalo mi to žemlovku s kakaem.Proti gustu žádný dišputát...ale já dávám palec dolů.Prý by to nejedla ani stará Asta :-X

  • Anos | 6. 1. 2012 19:48

    Díky za recept! Ač jsem z toho měla docela strach - povedlo se :-)

  • Dituss
    Dituss | 28. 11. 2011 15:25

    Dělala jsem a měla úspěch :-)

  • Kočková J. | 24. 11. 2011 14:31

    Děkuji za hezký a mimořádně dobrý recept. Docela jsem se bála jak dopadne, podle obrázku jsem s roládou čekala mnohem větší práci a velkou dávku umu. Ta moje vypadá skoro stejně hezky :-)) , ještě jednou děkuji.

  • Diamona | 5. 10. 2011 19:30

    Vynikající recept, jabka jsem z papíru taky trochu seškrabovala, ale ničemu to nevadilo a šly dobře vrátit zpátky. Určitě recept znovu zopakuji, jabka máme rádi.

  • Běta | 25. 8. 2011 17:13

    Hanule, díky za tip, jabka příšerně padaj a už nevim co s nima. Papír jsem podle rady hned pomazala a bylo to dobrý. Dala jsem jí do ledničky, studená bodne :-* <:-)

  • hanule 79 | 25. 8. 2011 10:51

    Roládu jsem udělala včera a do večera zmizela. Byla moc dobrá. Jenom se mi jablka docela dost přilepila k tomu pečícímu papíru, tak jsem je musela seškrábnout, a vrátit na buchtu. Příště skusím pomastit papír, nebo silikonovou podložku.

  • Kristýna | 14. 5. 2011 18:11

    Bože, ta byla <3 , doporučuji všem :-))

  • Klárka | 8. 5. 2011 17:43

    nastrouhaných jablek jsem měla jen půl kila ale i tak to bylo fajnovní a zamotání jsem se docela bála, vše o.k.

  • Eva | 29. 4. 2011 07:00

    Za dva dny by byla asi na lžičku,tak byla vláčná :-* ,to ale už nebyla :-) .

  • Zuzka
    Zuzka | 14. 4. 2011 14:42

    vyjadřování nevyjadřování, hlavně že vím, kde je ten pes zakopanej... :-D :-D já věděla, že jsem trubka.

  • recepty73
    recepty73 | 14. 4. 2011 14:28

    ...,tak v tom je asi zakopaný pes ;-) , jablka neuhladit, spíš je nechat ,,trčet,, , já je jako ,,rozdrobil,, na plech - bóže, to je vyjadřování :-D :-D :-D

  • Zuzka
    Zuzka | 14. 4. 2011 09:33

    Jablka jsem nastrouhala na hrubo, ale na papír jsem je namačkala a uhladila a to je možná ta chyba viď? To těsto se asi mělo dostat i mezi ta jablíčka..... :-\

  • recepty73
    recepty73 | 14. 4. 2011 07:23

    :-)) ...nezastřelil, taky se mi nepovede vše na co sáhnu ;-). Nejdůležitější je, že Tě doma pochválili, a že jim chutnalo!

  • Ivana | 13. 4. 2011 14:38

    Jablka jsem vymačkala a zůstala s těstem hezky spojená. Srolovat to šlo, jen zatím nevím jak bude chutnat vychladlá zatím jsem měla jen teplou špičku a moc dobré.

  • Zuzka
    Zuzka | 13. 4. 2011 11:28

    Chuťově absolutně skvělý zážitek, vychlazená se šlehačkou to je fakt bomba. Ovšem nepřej si Jirko vidět, jak dopadl můj tvar rolády. Věřím, že jsi mírumilovný člověk, ale i přesto bys mě na místě odstřelil. Asi byly jabka i po vymačkání moc mokrý nebo jsem tam měla roládu nechat ještě chvilku, i když piškot byl už upečený... po smotání se to celé propadlo, nedrželo tvar, naštěstí po vychladnutí už jakž takž... takže jsem to vychladila, nazdobila šlehačkou a rodina chválila a chválila a já bych se nejraděj neviděla... Ale recept za to nemůže... Nicméně zasloužená jednička a určitě zkusím znovu...

  • Mirka | 5. 4. 2011 09:10

    Měla jsem jí stejně pěknou jako Vy :-)) a chutnala báječně :-)) !

  • Mirka | 3. 4. 2011 21:26

    Nádhera! Už si to tisknu! :-* ;-)

  • pippiva
    pippiva | 1. 4. 2011 14:50

    Jirko, jak v Jirikove videni... Mas to krasne, ukladam do "fronty"... ;-)

  • Hanka | 1. 4. 2011 12:27

    Mě taky, je i hezká O:-) :-) !

  • Jarka O. | 1. 4. 2011 08:07

    Jirko, Ty jsi neskutečnej :-P :-* :-* Jablečnou roládu jsem už pochopitelně dělala, je moc dobrá, recept tu dávno je, ale s tím tvarohem - to nebude mít chybu :-P ;-)

  • Ludmila Krutská | 31. 3. 2011 22:16

    Jirko, ty jsi ale pokušitel !!! Recept se mi moc líbí !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Řezy Záviny Dezerty Snídaně Svačina Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jablka Kakao Měkký tvaroh Olej Pečící papír Puding Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí stehna se zeleninou

Krůtí stehna se zeleninou

Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Jahodový dort s tvarohem a želé

Jahodový dort s tvarohem a želé

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Thajská polévka

Thajská polévka

Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)

Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky…

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
19
Klasická cmunda
Klasická cmunda

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Šéf Amfory Salava slavil »70«: Velkolepá party, slzy i odjezdy v protisměru!

Šéf Amfory Salava slavil »70«: Velkolepá party, slzy i odjezdy v protisměru!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Jablečná přesnídávka
Jablečná přesnídávka
Jablečná přesnídávka (pyré)
Jablečná přesnídávka (pyré)
Jablečná přesnídávka z papiňáku
Jablečná přesnídávka z papiňáku
Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)
Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky…
Jablečné (mini) palačinky
Jablečné (mini) palačinky
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
  • Recepty.cz
  • Jablečná roláda s tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact