• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečná přesnídávka (pyré)
Napište svůj komentář k receptu

Jablečná přesnídávka (pyré)

autor: Werulínka
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečná přesnídávka (pyré)
Jablečná přesnídávka (pyré)
Jablečná přesnídávka (pyré)
Jablečná přesnídávka (pyré)
Jablečná přesnídávka (pyré)
Jablečná přesnídávka (pyré)
Jablečná přesnídávka (pyré)
Jablečná přesnídávka (pyré)
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,10
      l cukr krystal (což jsou asi dvě větší štamprle, ale každý podle chuti)
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 0,50
      l voda (postupem času doléváme)
    • 22
      ks jablka (já osobně použila malinová jablíčka ze zahrady)
    • vanilkový pudink polovina balíčku

Postup přípravy receptu

1
Prvně si jablka oškrábeme a odstraníme jádřince. Poté je nakrájíme na menší kousky, aby se rychleji a lépe rozvařila. Strčíme je do hrnce a podlijeme trochou horké převařené vody. Zaklopíme pokličkou a necháme chvilku povařit.
2
Když se nám jablka zdají měkká, rozmačkáme je nejlépe dřevěnou špachtlí. Za občasného míchání provařujeme, dokud se jablka nerozvaří tak, aby tam bylo minumum kousků.
3
Teď je čas ochutnávat a sladit! Nejprve pro vůni a jemnější chuť vsypeme 2 balíčky vanilkového cukru a pořádně rozmícháme. Poté přidáme i cukr krystal. Pokud nechcete sladit, nemusíte, nebo naopak si můžete jablka osladit více. Důležité je ochutnávat, dokud se vám chuť nebude zdát přijatelná.
4
Opět pořádně promícháme a jemným posypem přidáváme vanilkový pudink. Vše důkladně zamícháme a necháme na mírné teplotě vařit na sporáku. (Pozor, když přesnídávka bublá, tak prská!)
5
Když je přesnídávka dovařená, necháme ji chvíli stát, než si připravíme skleničky. Skleničky před plněním propláchněte teplou vodou, zamezí se tak prasknutí. Když máme skleničky naplněné, pořádně je zavřeme a 20 minut sterilujeme. Po sterilaci je lepší nechat skleničky s přesnídávkou přes noc zakryté hadrem.
6
Dobrou chuť. ;-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Zdravě i chutně Ostatní Ovoce Zavařování a nakládání Pro děti Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Vaření Zavařování Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Jablka Vanilkový cukr Vanilkový pudink Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a…

Babiččin košíček - Pepíček

Babiččin košíček - Pepíček

Bounty řezy

Bounty řezy

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

Tetino maso

Tetino maso

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

Koláč inspirován tiramisu

Koláč inspirován tiramisu

Vepřové chipsy

Vepřové chipsy

Švestkový crumble

Švestkový crumble

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

95
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
67
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
60
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
59
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
47
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Jablečná Nutela
Jablečná Nutela
Jablečná omeleta
Jablečná omeleta
Jablečná přesnídávka
Jablečná přesnídávka
Jablečná přesnídávka z papiňáku
Jablečná přesnídávka z papiňáku
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)
Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky…
  • Recepty.cz
  • Jablečná přesnídávka (pyré)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact