• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečná povidla
Napište svůj komentář k receptu

Jablečná povidla

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečná povidla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg jablka Hrubě
    • 1
      kg cukr
    • 0,13
      ocet
    • 1
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

1
Strouhaná jablíčka smícháme s cukrem, octem a skořicí, necháme 24 hodin uležet. Vaříme do hustoty povidel a horké plníme do sklenek. Po uzavření otočíme na 5 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavá jablečná povidla

Voňavá jablečná povidla

Hrušková povidla

Hrušková povidla

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeněk Pohlreich | 16. 8. 2012 21:04

    To neumíš, tak se do toho neser

  • Zdeněk Pohlreich | 16. 8. 2012 21:03

    To určitě stálo za to. Sračka byla tejden..

  • Zdeněk Pohlreich | 16. 8. 2012 21:03

    Tady něco smrdí, asi to bude samochvála..

  • Zdeněk Pohlreich | 16. 8. 2012 21:02

    tyvole, co to děláte za sračky?...

  • Jana Podolská | 15. 9. 2009 06:42

    No u nás děláme povidla ze všeho co je po ruce, bez cukru a veškerého koření, to se přidává až do plnky. A je pravda, že hrušková povidla se dělají nejhůř - z velké hromady hrušek jsou 3 sklenky, ale zase u nás chutnají nejvíc.

  • Miroslava Severová | 9. 9. 2009 11:11

    Holky, dělám i hruškové povidla - jsou výborné !!.Recept přesně jak je uvedeno, jen nedávám skořici. Ta se může dát až když povidla používáte k plnění. A povidla peču v troubě, myslím že je tu už o tom psáno, nejdříve nechám přikryté a až se začnou dělat, odkryju, stlumím na minimum a peču třeba celé dopoledne, míchám tak jednou za půl až hodinu. Neprskají při pečení a jsou zkrátka mňam. A u nás opravdu jdou nejvíce na odbyt ty hruškové.

  • Sylva P. | 8. 9. 2009 09:29

    Je pravda, že jsem místo jablečné přesnídávky dělala hruškovou. A místo 1 pudinku jsem dala 2, ale stálo to zato.

  • Věra Štroblová | 7. 9. 2009 15:26

    Je vidět že člověk zapomíná :-))))) Tak Sylvo prej je to dobrý řekla autorka :-))) to jsem se zase nachytala :-))) no je to dost dlouho co jsem vyráběla ty hruškový povidla ale aspoň si pamatuju že to hrozně blbě houstlo.... :-(

  • Věra Štroblová | 7. 9. 2009 15:07

    Z hrušek jsem nezkoušela povidla, ale když jsem míchala hrušky s jablky jako na marmeládu bylo to řidší tak nevím, nevím jak by to dopadlo ? Hrušky mají více šťavy dle méno názoru.

  • Jana Pátková | 7. 9. 2009 13:09

    Nejsem autorka receptu, ale tak nějak si myslím, že by to šlo i z hrušek-není, co pokazit, zkuste to, třeba budete mít nový recept!

  • Sylva P. | 7. 9. 2009 09:38

    Nešlo by použít hrušky?

  • Věra Štroblová | 4. 9. 2009 11:52

    Já nechávám slupku kvůli vláknině, ale je to možné ajtak i onak :-))

  • marie nezlakova | 4. 9. 2009 10:50

    Jablečná povidla dělám každoročně.Jablka loupu,chutná nám to víc.

  • Věra Štroblová | 4. 9. 2009 10:22

    Jano i se slupkou, pokud je zdravá :-)

  • Jana Pátková | 4. 9. 2009 09:41

    To vypadá dobře! Jablíčka se oloupají, nebo to strouháme i se slupkou?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Zavařování & nakládání
Pokrmy Ostatní Sladké Zavařování a nakládání Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jablka Ocet Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka s masem

Rajská polévka s masem

Dietní jablečný závin

Dietní jablečný závin

Židovské řízky

Židovské řízky

Bábovka s jablíčky a skořicí

Bábovka s jablíčky a skořicí

Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Vepřový kotlík s fazolemi

Vepřový kotlík s fazolemi

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

231
Klasické lečo
Klasické lečo
62
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
47
Hruškový závin II.
Hruškový závin II.
44
Salát s bramborami a makrelou
Salát s bramborami a…
38
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Výhra vykoupená krví! Veve a její suvenýry z Farmy: Neskutečně dobité tělo!

Výhra vykoupená krví! Veve a její suvenýry z Farmy: Neskutečně dobité tělo!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Jablečná povidla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact