• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečná povidla
Napište svůj komentář k receptu

Jablečná povidla

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečná povidla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg jablka Hrubě
    • 1
      kg cukr
    • 0,13
      ocet
    • 1
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

1
Strouhaná jablíčka smícháme s cukrem, octem a skořicí, necháme 24 hodin uležet. Vaříme do hustoty povidel a horké plníme do sklenek. Po uzavření otočíme na 5 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavá jablečná povidla

Voňavá jablečná povidla

Hrušková povidla

Hrušková povidla

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeněk Pohlreich | 16. 8. 2012 21:04

    To neumíš, tak se do toho neser

  • Zdeněk Pohlreich | 16. 8. 2012 21:03

    To určitě stálo za to. Sračka byla tejden..

  • Zdeněk Pohlreich | 16. 8. 2012 21:03

    Tady něco smrdí, asi to bude samochvála..

  • Zdeněk Pohlreich | 16. 8. 2012 21:02

    tyvole, co to děláte za sračky?...

  • Jana Podolská | 15. 9. 2009 06:42

    No u nás děláme povidla ze všeho co je po ruce, bez cukru a veškerého koření, to se přidává až do plnky. A je pravda, že hrušková povidla se dělají nejhůř - z velké hromady hrušek jsou 3 sklenky, ale zase u nás chutnají nejvíc.

  • Miroslava Severová | 9. 9. 2009 11:11

    Holky, dělám i hruškové povidla - jsou výborné !!.Recept přesně jak je uvedeno, jen nedávám skořici. Ta se může dát až když povidla používáte k plnění. A povidla peču v troubě, myslím že je tu už o tom psáno, nejdříve nechám přikryté a až se začnou dělat, odkryju, stlumím na minimum a peču třeba celé dopoledne, míchám tak jednou za půl až hodinu. Neprskají při pečení a jsou zkrátka mňam. A u nás opravdu jdou nejvíce na odbyt ty hruškové.

  • Sylva P. | 8. 9. 2009 09:29

    Je pravda, že jsem místo jablečné přesnídávky dělala hruškovou. A místo 1 pudinku jsem dala 2, ale stálo to zato.

  • Věra Štroblová | 7. 9. 2009 15:26

    Je vidět že člověk zapomíná :-))))) Tak Sylvo prej je to dobrý řekla autorka :-))) to jsem se zase nachytala :-))) no je to dost dlouho co jsem vyráběla ty hruškový povidla ale aspoň si pamatuju že to hrozně blbě houstlo.... :-(

  • Věra Štroblová | 7. 9. 2009 15:07

    Z hrušek jsem nezkoušela povidla, ale když jsem míchala hrušky s jablky jako na marmeládu bylo to řidší tak nevím, nevím jak by to dopadlo ? Hrušky mají více šťavy dle méno názoru.

  • Jana Pátková | 7. 9. 2009 13:09

    Nejsem autorka receptu, ale tak nějak si myslím, že by to šlo i z hrušek-není, co pokazit, zkuste to, třeba budete mít nový recept!

  • Sylva P. | 7. 9. 2009 09:38

    Nešlo by použít hrušky?

  • Věra Štroblová | 4. 9. 2009 11:52

    Já nechávám slupku kvůli vláknině, ale je to možné ajtak i onak :-))

  • marie nezlakova | 4. 9. 2009 10:50

    Jablečná povidla dělám každoročně.Jablka loupu,chutná nám to víc.

  • Věra Štroblová | 4. 9. 2009 10:22

    Jano i se slupkou, pokud je zdravá :-)

  • Jana Pátková | 4. 9. 2009 09:41

    To vypadá dobře! Jablíčka se oloupají, nebo to strouháme i se slupkou?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Zavařování & nakládání
Pokrmy Ostatní Sladké Zavařování a nakládání Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jablka Ocet Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese

Italská kuchyně- předkrmy - salát…

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

"Paneláková" buchta

"Paneláková" buchta

Penne se špenátem

Penne se špenátem

Špenátový kuskus

Špenátový kuskus

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Citrónová Janina

Citrónová Janina

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

43
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
30
Rukolový salát s novými bramborami
Rukolový salát s novými…
25
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…
21
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými…
19
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…

Zajímavé články

Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
AHA.cz Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Hvězda Ulice Veronika Čermák Macková o nehodě s bratrem: Obličej mu hrál všemi barvami!

Hvězda Ulice Veronika Čermák Macková o nehodě s bratrem: Obličej mu hrál všemi barvami!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

  • Recepty.cz
  • Jablečná povidla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact