• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italský rýžový koláč - slaný
Napište svůj komentář k receptu

Italský rýžový koláč - slaný

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italský rýžový koláč - slaný
Italský rýžový koláč - slaný
Italský rýžový koláč - slaný
Italský rýžový koláč - slaný
Italský rýžový koláč - slaný
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 150
      g máslo
    • 70
      ml studená voda
    • 200
      g rýže parboiled
    • 1
      ks cibule
    • 1
      plátek slanina hrubsi platek (muze byt anglicka)
    • 1
      hrst sušené houby
    • 2
      ks vejce
    • 5
      lžíce strouhaný parmazán nebo Grana Padano
    • petrželová nať hrstka

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, másla a vody (přidáme půl lžičky soli) vypracujeme hladké těsto a necháme odpočinout v lednici minimálně 30 minut. Rýži dáme vařit do dostatečného množství slané vody po dobu uvedenou na obalu. Po uvaření slijeme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat. Houby propláchneme a vložíme do vlažné vody. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno a jemně osmahneme na trošce másla, přidáme vymačkané a na kousky nakrájené houby, promícháme. V míse rozmícháme celá vejce, přidáme rýži, směs cibule a hub, 4 lžíce strouhaného sýru, pokrájenou petrželku, osolíme, opepříme a vše promícháme.
2
Těsto vyválíme a vložíme do dortové či koláčové formy tak, abychom měli pokryté i okraje. Těsto propícháme vidličkou. Formu můžeme vymazat a vysypat moukou a nebo použijeme pečící papír. Na těsto vložíme rýžovou směs, povrch vyrovnáme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C po dobu cca 30 minut. Chvíli před dopečením posypeme zbylým sýrem a dopečeme. Podáváme teplé i studené.
3
Jedná se o italský tradiční recept z města Piacenza v kraji Emilia-Romagna.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

Italský vláčný koláč s blumami

Italský vláčný koláč s blumami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 12:02

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 15:11

    Prosim o pridani receptu do italske kuchyne, diky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Rýže
Pokrmy Chuťovky Z rýže Slané Svačina Večeře Pečení Vaření Návštěva Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Máslo Petrželová nať Polohrubá mouka Rýže Parboiled Slanina Strouhaný parmazán Studená voda Sušené houby Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Pizza chudobka

Pizza chudobka

Výborná omáčka na špagetky

Výborná omáčka na špagetky

Květáková polévka + obalovaný květák

Květáková polévka + obalovaný květák

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

Čokoládový dortík

Čokoládový dortík

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

176
Dýňová tortila
Dýňová tortila
159
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
129
Máslové řízky
Máslové řízky
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz „Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

„Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Italský hříbkový salát
Italský hříbkový salát
Italský melounový salát s mozzarellou
Italský melounový salát s mozzarellou
Italský rajčatový krém s vaječnými obláčky
Italský rajčatový krém s vaječnými…
Italský rýžový salát
Italský rýžový salát
Italský vláčný koláč s blumami
Italský vláčný koláč s blumami
Ivetčin kynutý knedlík
Ivetčin kynutý knedlík
  • Recepty.cz
  • Italský rýžový koláč - slaný
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact