• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italský rýžový koláč - slaný
Napište svůj komentář k receptu

Italský rýžový koláč - slaný

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italský rýžový koláč - slaný
Italský rýžový koláč - slaný
Italský rýžový koláč - slaný
Italský rýžový koláč - slaný
Italský rýžový koláč - slaný
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 150
      g máslo
    • 70
      ml studená voda
    • 200
      g rýže parboiled
    • 1
      ks cibule
    • 1
      plátek slanina hrubsi platek (muze byt anglicka)
    • 1
      hrst sušené houby
    • 2
      ks vejce
    • 5
      lžíce strouhaný parmazán nebo Grana Padano
    • petrželová nať hrstka

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, másla a vody (přidáme půl lžičky soli) vypracujeme hladké těsto a necháme odpočinout v lednici minimálně 30 minut. Rýži dáme vařit do dostatečného množství slané vody po dobu uvedenou na obalu. Po uvaření slijeme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat. Houby propláchneme a vložíme do vlažné vody. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno a jemně osmahneme na trošce másla, přidáme vymačkané a na kousky nakrájené houby, promícháme. V míse rozmícháme celá vejce, přidáme rýži, směs cibule a hub, 4 lžíce strouhaného sýru, pokrájenou petrželku, osolíme, opepříme a vše promícháme.
2
Těsto vyválíme a vložíme do dortové či koláčové formy tak, abychom měli pokryté i okraje. Těsto propícháme vidličkou. Formu můžeme vymazat a vysypat moukou a nebo použijeme pečící papír. Na těsto vložíme rýžovou směs, povrch vyrovnáme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C po dobu cca 30 minut. Chvíli před dopečením posypeme zbylým sýrem a dopečeme. Podáváme teplé i studené.
3
Jedná se o italský tradiční recept z města Piacenza v kraji Emilia-Romagna.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

Italský vláčný koláč s blumami

Italský vláčný koláč s blumami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 12:02

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 15:11

    Prosim o pridani receptu do italske kuchyne, diky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Rýže
Pokrmy Chuťovky Z rýže Slané Svačina Večeře Pečení Vaření Návštěva Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Máslo Petrželová nať Polohrubá mouka Rýže Parboiled Slanina Strouhaný parmazán Studená voda Sušené houby Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nudle s cuketou a šunkou

Nudle s cuketou a šunkou

Prezidentský beránek

Prezidentský beránek

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

Kaštany

Kaštany

Kuřecí stehýnka na medu II.

Kuřecí stehýnka na medu II.

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Andělská roláda

Andělská roláda

Batáty ve slanině

Batáty ve slanině

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

567
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
49
Klasické lečo
Klasické lečo
32
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
32
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
25
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Dcera Nicole Kidmanové vtrhla do světa modelingu: To děvče je nádherné!

Dcera Nicole Kidmanové vtrhla do světa modelingu: To děvče je nádherné!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Další doporučené recepty:

Italský hříbkový salát
Italský hříbkový salát
Italský melounový salát s mozzarellou
Italský melounový salát s mozzarellou
Italský rajčatový krém s vaječnými obláčky
Italský rajčatový krém s vaječnými…
Italský rýžový salát
Italský rýžový salát
Italský vláčný koláč s blumami
Italský vláčný koláč s blumami
Ivetčin kynutý knedlík
Ivetčin kynutý knedlík
  • Recepty.cz
  • Italský rýžový koláč - slaný
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact