• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Napište svůj komentář k receptu

Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA

0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 24
doba přípravy: 54 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

7 porce
    • 200
      g hořká čokoláda
    • 100
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice Místo cukru je výborný i med
    • 50
      g hladká mouka možnost použít i mouku rýžovou

Postup přípravy receptu

1
Prvním krokem je rozpuštění čokolády ve vodní lázni. Po rozpuštění čokolády jemně vmícháme máslo nakrájené na kostičky. Čokoláda by neměla být příliš horká, jinak dojde ke sražení. Ideální je 50 stupňů Celsia a při vmíchání 32 stupňů.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

2
Mezitím si oddělíme bílky od žloutků. V misce si vyšleháme bílky s 1/2 cukru a necháme stranou.
3
V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem, dokud nám nevznikne jemná pěna. Do žloutkové pěny poté pomalu za stalého šlehání přidáváme čokoládovou směs, dokud nám nevznikne krémová hmota.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

4
Poté po 1/3 přidáváme vyšlehané bílky a nakonec zaprášíme moukou. Vše smícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy o průměru 23 cm.
5
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia, cca 35 minut. Koláč necháme vychladit a na závěr posypeme moučkovým cukrem. Neděste se toho, pokud vám koláč na povrchu mírně popraská. Tak má italská TORTA TENERINA správně vypadat!
6
Uvaříme si kávu nebo oblíbený čaj a vychutnáme si kousek tohoto italského čokoládového koláče. Tento koláč pochází z regionu Emilia Romagna a peče se už po staletí. Buon appetito!

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládový koláč se zmrzlinou

Čokoládový koláč se zmrzlinou

Čokoládový koláč s jablky

Čokoládový koláč s jablky

Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou

Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hořká čokoláda Máslo Vejce

Čokoládové sušenky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánky I

Banánky I

Kuřecí prsíčka v tatarce

Kuřecí prsíčka v tatarce

Francouzské palačinky

Francouzské palačinky

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Pečená kambala s tymiánem

Pečená kambala s tymiánem

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Čokoládové sušenky

Poslední sledované recepty

12
Salát tabouleh
Salát tabouleh
12
Kotlety na smetaně
Kotlety na smetaně
12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
11
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
10
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Další doporučené recepty:

Italské Tiramisu (Florencie)
Italské Tiramisu (Florencie)
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italský hot dog
Italský hot dog
Italský hříbkový salát
Italský hříbkový salát
Italský melounový salát s mozzarellou
Italský melounový salát s mozzarellou
  • Recepty.cz
  • Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact