• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Napište svůj komentář k receptu

Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA

0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 24
doba přípravy: 54 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

7 porce
    • 200
      g hořká čokoláda
    • 100
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice Místo cukru je výborný i med
    • 50
      g hladká mouka možnost použít i mouku rýžovou

Postup přípravy receptu

1
Prvním krokem je rozpuštění čokolády ve vodní lázni. Po rozpuštění čokolády jemně vmícháme máslo nakrájené na kostičky. Čokoláda by neměla být příliš horká, jinak dojde ke sražení. Ideální je 50 stupňů Celsia a při vmíchání 32 stupňů.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

2
Mezitím si oddělíme bílky od žloutků. V misce si vyšleháme bílky s 1/2 cukru a necháme stranou.
3
V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem, dokud nám nevznikne jemná pěna. Do žloutkové pěny poté pomalu za stalého šlehání přidáváme čokoládovou směs, dokud nám nevznikne krémová hmota.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

4
Poté po 1/3 přidáváme vyšlehané bílky a nakonec zaprášíme moukou. Vše smícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy o průměru 23 cm.
5
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia, cca 35 minut. Koláč necháme vychladit a na závěr posypeme moučkovým cukrem. Neděste se toho, pokud vám koláč na povrchu mírně popraská. Tak má italská TORTA TENERINA správně vypadat!
6
Uvaříme si kávu nebo oblíbený čaj a vychutnáme si kousek tohoto italského čokoládového koláče. Tento koláč pochází z regionu Emilia Romagna a peče se už po staletí. Buon appetito!

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládový koláč se zmrzlinou

Čokoládový koláč se zmrzlinou

Čokoládový koláč s jablky

Čokoládový koláč s jablky

Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou

Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hořká čokoláda Máslo Vejce

Čokoládové sušenky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty

Buchty

Flamendří česnečka

Flamendří česnečka

Kokosové řezy IV.

Kokosové řezy IV.

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

Brampatáčky

Brampatáčky

Kuřecí maso na žampionech

Kuřecí maso na žampionech

Kmínové přírodní filety

Kmínové přírodní filety

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Čokoládové sušenky

Poslední sledované recepty

175
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
151
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…
94
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se zelím a…
57
Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový korpus (bábovka)…
45
Soba nudle s lilkem a mangem
Soba nudle s lilkem a…

Zajímavé články

Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
AHA.cz Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 25. 9. 2025: Kdo si dá všechny věci do pořádku a kdo sklidí zasloužený úspěch?

Denní horoskop na čtvrtek 25. 9. 2025: Kdo si dá všechny věci do pořádku a kdo sklidí zasloužený úspěch?

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Kauza »únosu« slavného režiséra: Jan Čenský brání Adamce! Nevěří posudku jeho ženy

Kauza »únosu« slavného režiséra: Jan Čenský brání Adamce! Nevěří posudku jeho ženy

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Italské Tiramisu (Florencie)
Italské Tiramisu (Florencie)
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italský hot dog
Italský hot dog
Italský hříbkový salát
Italský hříbkový salát
Italský melounový salát s mozzarellou
Italský melounový salát s mozzarellou
  • Recepty.cz
  • Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact