• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Italské zapékané brambory
Napište svůj komentář k receptu

Italské zapékané brambory

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 600
      g brambory oloupané, 500 -
    • 60
      g sušená šunka
    • 6
      ks sušená rajčata 5 -
    • 100
      g žervé nebo palouček...
    • 125
      g mozzarella
    • 1
      hrst olivy dle chuti, zelené, černé...
    • 1
      ks snítka tymiánu
    • olej z naložených sušených rajčat
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Zapékací mísu nebo remosku vymažeme olejem z naložených sušených rajčat (nebo máslem), dno vyložíme vrstvou pokrájených brambor, ty posypeme drobně pokrájenou sušenou šunkou (schwarzwaldská, prosciutto...), pokrájenými sušenými rajčaty, olivami, lístečky tymiánu, pokrájeným nebo rozdrobeným přírodním žervé (nebo paloučkem, cottage...) a plátky mozzarelly.

RADA: Přílohy, ze kterých snadno vykouzlíte hlavní chod

2
Na tuto náplň naskládáme zbytek pokrájených brambor, které pokapeme opět olejem ze sušených rajčat, osolíme, ochutíme lístečky tymiánu, případně opepříme, zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů.
3
Pečeme cca 30 minut, do změknutí brambor.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit poctivou polévku z brokolice

4
Pokud chceme pokrm pro více osob, množství ingrediencí zdvojnásobíme, brambory uděláme v zapékací míse nebo remosce o další dvě vrstvy vyšší a zapékáme asi o 15 minut déle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Mozzarella Olej z naložených sušených rajčat Olivy Snítka tymiánu Sůl Sušená rajčata Sušená šunka Žervé

Brokolicová polévka se smetanou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovací marináda I.

Grilovací marináda I.

Pečený losos

Pečený losos

Jablková bábovka s ořechy.

Jablková bábovka s ořechy.

Tvarohová bábovka s kakaem

Tvarohová bábovka s kakaem

Koláč z jogurtů s drobenkou

Koláč z jogurtů s drobenkou

Masíčko po námořnicku

Masíčko po námořnicku

Koprová omáčka s hříbky

Koprová omáčka s hříbky

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

Krkovička na hrášku

Krkovička na hrášku

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

43
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
29
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
14
Domácí plněná roláda z mletého masa
Domácí plněná roláda z…
11
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
11
Vosí hnízda
Vosí hnízda

Zajímavé články

Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
AHA.cz Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Nedožité narozeniny Haščákové (†43) z MC Erik & Barbara: Otazníky kolem její smrti

Nedožité narozeniny Haščákové (†43) z MC Erik & Barbara: Otazníky kolem její smrti

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Další doporučené recepty:

Italské těstoviny
Italské těstoviny
Italské Tiramisu (Florencie)
Italské Tiramisu (Florencie)
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský hot dog
Italský hot dog
Italský hříbkový salát
Italský hříbkový salát
  • Recepty.cz
  • Italské zapékané brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact