• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italské Tiramisu (Florencie)
Napište svůj komentář k receptu

Italské Tiramisu (Florencie)

autor: Dominik R.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 170 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italské Tiramisu (Florencie)
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 7
      ks žloutek
    • cukr krupice půl hrnku
    • 230
      g mascarpone
    • 1
      hrnek smetana 36% nebo více - (například Deluxe od Kunína)
    • 1
      hrnek espresso uvařené velmi silné
    • 30
      g hořká čokoláda
    • hnědý rum 1/4 hrnku
    • 1
      lžička vanilka nebo dva balíčky vanilkového cukru
    • 48
      ks cukrářské piškoty
    • kakao 1/4 hrnku
    • víno Sladká Marsala nebo Portské

Postup přípravy receptu

1
Zabaione:
2
Připravíme si vodní lázeň, ale misku ještě do vody nevkládáme. Voda by měla mít teplotu kolem 70-80°C. Nesmí vařit.
3
Do misky dáme žloutky a cukr. Rozšleháme je do pěny. Misku s pěnou ponoříme do připravené vodní lázně, po kapkách zašleháváme víno a stále ohříváme, dokud pěna neztuhne. Pak zabaglione vyjmeme z lázně.
4
Zabaione mícháme s mascarpone, dokud se uplně nespojí.
5
V míse si ušlehejte z bílků sníh a v druhé šlehačku, poté obojí smíchejte dohromady a následně vmíchejte do mascarpone se Zabaione.
6
V malém hrnci smíchejte iíž hotové Espresso, čokoládu, rum, vanilku a dvě lžíce vína. Přiveďte k varu a vařte, dokud se čokoláda nerozpustí. Sundejte z ohně a nechte alespoň 15 minut odstát, aby směs vychladla.
7
Připravte si mísu na Tiramisu (23x33 cm). Rychle namáčejte piškoty do kávové směsi (opravdu rychle nebo nasáknou až moc a rozpadnou se) a skládejte je do řady vedle sebe, dokud nebude celé dno zakryté.
8
Polovinu krému s Mascarpone nalijte na piškoty v míse a rozetřete, aby byla vrstva rovná. Naskládejte na ni další vrstvu piškotů a na ně nalijte druhou polovinu krému. Posypejte kakaem (jen lehce) a dejte odstát do lednice alespoň na 2 hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Chlazení Mixování Vegetariáni Vegani Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Cukrářské piškoty Espresso Hnědý rum Hořká čokoláda Kakao Mascarpone Smetana Vanilka Víno Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka II.

Rybí pomazánka II.

Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA

Cheesecake jednoduše podle Alberta -…

Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné

Kuře po židovsku podle paní…

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Jablková buchta II

Jablková buchta II

Ovesné placičky s brokolicí

Ovesné placičky s brokolicí

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

33
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
25
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
19
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
18
Rajčatový salát s vejci
Rajčatový salát s vejci
17
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Italské špenátové rizoto - co dům dal
Italské špenátové rizoto - co dům dal
Italské těsto a výborná pizza
Italské těsto a výborná pizza
Italské těstoviny
Italské těstoviny
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
  • Recepty.cz
  • Italské Tiramisu (Florencie)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact