• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Italské těstoviny
Napište svůj komentář k receptu

Italské těstoviny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italské těstoviny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g šunka
    • 1
      ks pórek větší
    • 2
      kelímek zakysaná smetana
    • 250
      g tvrdý sýr na posypání
    • 2
      balíček těstoviny italské - mušle či mušličky
    • olej

Postup přípravy receptu

1
v hlubší pánvi necháme rozpustit olej, šunku nakrájenou na kostičky dáme orestovat do pánve, přidáme na kolečka nakrájený pórek, který podlijeme troškou vody a dusíme. Mezitím si připravíme těstoviny. Nakonec přidáme kysanou smetanu a krátce povaříme. Na těstoviny nalijeme omáčku a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italské kuře

Italské kuře

Italské špenátové rizoto - co dům dal

Italské špenátové rizoto - co dům dal

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pepa | 20. 4. 2016 11:38

    varete si ty cesky blafy,ale netahejte do toho Italii.

  • kuba | 30. 12. 2014 15:13

    :-D italské , já padam :'(

  • jarka | 21. 8. 2014 13:29

    souhlasím český blaf

  • tree | 13. 8. 2014 14:52

    sry ale tohle má s italskýma těstovinama společného asi jako pizza s deklem od kanálu. Šunka, smetana...eidam ;-) klasické italské ingredience

  • Giuseppe | 18. 4. 2013 20:20

    Italsky je na receptu soudim ten cesky Eidam :-D

  • prajzlem | 18. 4. 2013 18:12

    Po úpravě podle komentářů (česnek, jedna smetana zakysaná, druhá na vaření, jeden balíček těstovin) -výýýborné...

  • Jája | 4. 3. 2012 18:24

    Zkoušeli jste i se slaninou - místo šunky? :-\ :-P

  • alg | 27. 6. 2011 16:20

    Nazval bych to spíše České těstoviny.

  • Sona.V | 10. 10. 2010 23:16

    Vařím něco podobného, ale nechám to poypané sýrem trochu zapéct v troubě.

  • Zdenka Kocmichová | 8. 6. 2010 15:09

    Moc dobré. Jako předchozí kuchtíci jsem ubrala jednu smetanu a přidala 2 stroužky česneku. Hodnotím za 1!

  • Simča Sládková | 10. 5. 2010 14:15

    Tak nejprve jsem pročetla komentáře, takže jsem skutečně dala smetanu kysanou jen jednu a druhou na vaření a před dokončenímm přidala 2 stroužky česneku. Vařila jsem z jednoho sáčku těstovin (je to asi 400 nebo 500g - už jsem ho vyhodila) a omáčku dělala z 250 šunky a 200 sýra nahoru. A pokud máte mlsný jazýček, zkuste posypat uzeným sýrem (já měla oštěpek). MŇAM!!!

  • Katka Pavlíková | 22. 8. 2009 12:16

    vážně super.. ale jedna vanička stačí, už tak se mi to zdálo moc kyselý.. ted to dodělávám tak jsem zvědavá ! moc dík za recept :)

  • Leona | 13. 7. 2006 16:46

    Právě jsem je udělala rodině a musím říct, že je to takové jídlo - nenadchne, ale ani neurazí - a myslím, že dva balíčky těstovin jsou moc na tu porci omáčky. Takže buď dvojtou porci omáčky nebo jenom jeden balíček těstovin.

  • Sonia Horáková | 30. 6. 2006 10:02

    Výborné

  • PetraR | 31. 3. 2006 13:19

    Opravdu dobré a hlavně rychlé na přípravu, to budu dělat rodině častěji.

  • Karel | 9. 2. 2006 13:05

    Doporučuji na začátku přidat česnek. Po nalití smetany, lžičku cukru, tím se srazí kyselá chuť a na závěr posypat parmezánem. Výsledek je skvělý

  • zuzana šípová | 4. 12. 2005 22:21

    Vřele doporučuji místo vody použít bílé suché víno. no a zbytek dopít při konzumaci :-))

  • Michaela Súkupová | 2. 8. 2005 12:38

    výbornéééé. Taky doporučuju jednu smetanu kysanou a jednu na vaření

  • Rudolf Tyburec | 10. 7. 2005 14:57

    Asi radeji dat jednu smetanu na vareni. Neni to potom az tak kysele, ale sladsi chut by bodla :)

  • Nikol | 2. 5. 2005 16:31

    Moooc dobre! Dala jsem tam jednu kysanou smetanu a jednu smetanu na vareni a moc jsem si posmakla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Těstoviny & rizota
Přílohy Těstoviny Oběd Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Olej Pórek Šunka Těstoviny Tvrdý sýr Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z makrely

Pomazánka z makrely

Opékané pikantní bramborové plátky

Opékané pikantní bramborové plátky

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Srbský vepřový guláš

Srbský vepřový guláš

Utopenci IV.

Utopenci IV.

Kvasnicová polévka se zeleninou

Kvasnicová polévka se zeleninou

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
18
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
18
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
15
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Hanychová šílená strachy: Rozárka v umělém spánku

Hanychová šílená strachy: Rozárka v umělém spánku

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Rozchod Vondráčkové a zápasníka Polívky: „Jede se dál,' tvrdí bijec

Rozchod Vondráčkové a zápasníka Polívky: „Jede se dál,' tvrdí bijec

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Další doporučené recepty:

Italské rizoto s mořskými plody
Italské rizoto s mořskými plody
Italské špenátové rizoto - co dům dal
Italské špenátové rizoto - co dům dal
Italské těsto a výborná pizza
Italské těsto a výborná pizza
Italské Tiramisu (Florencie)
Italské Tiramisu (Florencie)
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
  • Recepty.cz
  • Italské těstoviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact